Det danske magasin i Spanien

Mange af os har formentlig fået massage, og så alligevel ikke fået lige den massage, man ønskede. Det er egentlig ikke så underligt, for der findes enormt mange forskellige massageformer og måder at udføre det på, og så er det meget vigtigt, at massøren forstår, hvad det er, man som klient ønsker. I Centro Sanum har vi sat os for at give lige netop den massagebehandling, klienten ønsker/har brug for. Læs her hvorfor.

For at opnå det ønskede resultat, er det vigtigt at man har gjort sig det klart, hvad det er, man ønsker sig af massagen. Det kan være mental ro, at være fysisk afspændt, øget blod- og lymfecirkulation etc. Dernæst skal man opnå en forståelse med massøren om, hvordan der skal masseres, så effekten opnås. Dette er massørens opgave, men husk, at hvis du ikke gør opmærksom på, at hvis en massage ikke er helt, som du ønsker eller mener den bør være, så opnår du formentlig heller ikke den ønskede effekt. Massøren er til for dig som klient og vil hellere end gerne have feedback, så massagen ikke udføres forgæves. Desværre opleves det nogle steder som om, massøren giver alle den samme behandling, hvilket er en stor fejl.

Fysiurgisk massage
Hvis man har en muskelskade eller af anden grund spændte muskler, så hjælper fysiurgisk massage til at fjerne stivhed og øge fleksibiliteten i muskelvævet. Vi fysioterapeuter bruger som regel en dybdegående massage som en del af vores behandling, hvor vi kommer ned i de dybe lag i musklen og arbejder på tværs af muskelfibrene eller i triggerpunkter (punkt eller punkter i musklen, hvor spændingstilstanden i hele musklen kan påvirkes) for at fjerne muskelknuderne/myoserne. Denne form for massage medfører noget ømhed i musklen, da der dannes en mindre inflammation i området. Man kan sige, at ”det skal gøre lidt ondt, før det gør godt”. Formålet her er at ændre musklernes tilstand, fra skade og/eller manglende fleksibilitet til øget funktionalitet og nedsættelse af evt. muskelsmerte.
Fysiurgisk massage, hvor man arbejder med musklernes tilstand, er ikke nødvendigvis særlig behagelig. Hvis det er en behagelig massage, så er det andre former, man bruger, som massagestrøg i musklernes øvres lag, hvor musklerne bliver rørt og muskelfascierne forskubbet, og man opnår afspænding og nedsat stress.
Der kan være flere andre årsager til, at den ønskede effekt af en massagebehandling røg helt eller delvist i vasken. Der kan have været for koldt i rummet, man ligger dårligt, massøren tog for hårdt eller for vagt fat. Massøren var måske af den opfattelse at det var lænden, der skulle arbejdes mest med, men klienten følte, det mere var skuldrene o.l.
Så næste gang du indfinder dig til massage, så sørg for at gøre massøren opmærksom på dit formål med behandlingen. Hvis det ikke drejer sig om en decideret skade, hvor du som regel vil komme til en fysioterapeutisk behandling, så er det enten for at afstresse/slappe af i musklerne eller for at få musklerne arbejdet igennem og opnå øget blod- og lymfecirkulation.
De fleste massører benytter primært klassisk svensk massage. Det er en massageform primært bestående af strygninger. Til afslapning bruges strøgene i et roligt tempo og mere overfladisk, og til øgning af cirkulation sættes tempoet i vejret og kan suppleres med klap og pumpebevægelser af musklen.

Af fysioterapeut Jacob Lindgreen, Centro Sanum

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.