Mød nogle af verdens bedste kokke her på Costa del Sol

Mød nogle af verdens bedste kokke her på Costa del Sol

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

La Danesa har talt med initiativtagerne og med en af de unge kokke

Det er ejerne af Restaurant Roca Tranquila i Fuengirola, Bent Jørgensen og Kasper Nielsen, der har fået den idé at invitere det danske kokkelandshold en tur til Spanien til glæde for de mange kulinarisk interesserede spaniensdanskere.

“At fremme dansk kokkekunst ligger mig meget på sinde, og vores landshold har klaret sig rigtig flot ved internationale konkurrencer i de senere år. Jeg elsker, at de er så ambitiøse, at de forventer at ligge blandt de fem bedste i verden ved Culinary World Cup 2010 – en deltagelse, der kræver stor økonomisk opbakning og gode sponsorater. Her kommer fundraisingmiddagene på Roca Tranquila ind i billedet, idet overskuddet ubeskåret går til kokkelandsholdet”, siger Bent Jørgensen, der glæder sig over at kunne kombinere økonomisk støtte til kokkelandsholdet med at give spaniensdanskerne en gastronomisk oplevelse i verdensklasse.
Kokkelandsholdet vil opholde sig på Costa del Sol i små to uger spækket med oplevelser og træning. “Vi sammensætter et program til dem, så de får noget virkelig brugbart med hjem; besøg på en spansk bodega, kaviarproduktion i Riofrío og mange andre spændende oplevelser – og så skal der selvfølgelig trænes, hvilket vi med vores køkkenfaciliteter i restaurantens tilbygning kan skabe de absolut bedste rammer for. Jeg vil mene, at vores andalusiske herregårdsstil med højt til loftet, i både bogstavelig forstand og i en mere overført betydning, er noget mere inspirerende arbejdsforhold end det industrikøkken, hvor de er vant til at træne”, siger Kasper Nielsen.

En oplevelse for gourmeter og andet godtfolk
Med undtagelse af middagen torsdag d. 18/2, der foregår på engelsk for også at tilgodese Roca Tranquilas internationale publikum, vil præsentationerne (fredag d. 19. samt torsdag og fredag d. 25. og 26. februar) være på dansk med følgende program:

Kl. 18.30 bydes der velkommen med gourmet-tapas og bobler i glassene, og der vil være prøvesmagning af økologisk kaviar, spiselige blomster, fantastiske skinker og andre af Andalusiens dejlige specialiteter.

Imens begynder kokkelandsholdet forberedelserne til aftenens gastronomiske middag i Roca Tranquilas nye køkkener – et arbejde, som gæsterne kan følge på nært hold.

Middagen serveres kl. 20.00 startende med en appetitvækker samt en præsentation af menuen. Herefter bliver holdets tre-retters menu serveret med tilhørende vine, efterfulgt af kaffe og en prøve på konditorernes tryllerier. Efter forretten bliver kokkelandsholdet introduceret, og team manager Per Mandrup vil holde et spændende indlæg om holdets arbejde og de store, prestigefyldte konkurrencer, som holdet deltager i.

Udover en fantastisk oplevelse får gæsterne en kulinarisk goodybag med hjem samt mulighed for at vinde gourmetoplevelser på nogle af Spaniens og Danmarks mest berømte restauranter.

Billetten til dette storslåede arrangement koster 180 euros pr. person og kan bestilles hos Roca Tranquila på tel. 952 196 067.
 

Sansesynergi, foodstyling og landgangsbrød

– et interview med Jeppe Graa, som er en af de kokke, du kan møde på Roca Tranquila senere på måneden

Han er med på kokkelandsholdet, har en fortid på danske Michelin-restauranter, driver to caféer i København, laver foodstyling, kogeskoler og selskaber. Han er 27 år og allerede et kendt navn i den danske gastronomiverden.

I 2008 etablerede Jeppe, sammen med makkeren Henrik Junker, Mad Synergi på en fælles drøm om, at god gastronomi ikke kun er for gæsterne på de få danske top gourmetrestauranter, men at det kan og bør ramme bredere, så også den almindelige borger kan få de oplevelser, der er forbundet med sådan mad. Samtidig byggede de projektet på en filosofi om, at god gastronomi ikke behøver at koste en formue.

Ved synergieffekt forstås, at der ved menneskers samarbejde fremkommer mere end det udførte arbejde.

Det er netop dette fænomen, som Mad Synergi stræber efter at skabe i arbejdet med maden, i kontakten med kunden og i arbejdet med samarbejdspartnerne. De stræber efter at nå længere med simple ideer, en fælles drøm og masser af mod til at udfordre både nyt og gammelt.
Og en af de gode, gamle kendinge er landgangsbrødet, som vi alle kender fra 70’erne og 80’erne, hvor det var en fast bestanddel af alt lige fra børnefødselsdagen til natmaden i gildesalen. Mad Synergi har formået at give denne velkendte ret nyt liv og lancerer det i en ny og moderne udgave.
Det har de bl.a. gjort ved at bage et fiberrigt brød af speltmel, havregryn, honning og olivenolie, således at det består af sunde kulhydrater og fedtstoffer.
Jeppes landgangsbrød kan nydes på Kulturkajen Docken og på restaurant Tender i København (hvis køkkener Mad Synergi driver) med fx saltet laks, tun, røget andebryst, kalvecoulotte, camenbert frit eller chokoladekage.

Synergieffekten realiseres bl.a. i samarbejde med et reklamebureau, for hvem Jeppe og Henrik styler mad til fotografering, og med et cocktailfirma som de teamer up med, når der skal arrangeres selskaber. En kogeskole er det også blevet til og her skræddersyes kurser til virksomheder, foreninger og private grupper, der ønsker at prøve kræfter med eksklusiv madlavning.

Hvad betyder det for dig/din karriere at være med på kokkelandsholdet?
Det er et super godt branchenetværk, hvor man kan lade sig inspirere og inspirere andre.

Hvad får gæsterne med hjem fra en aften med kokkelandsholdet på Roca Tranquila?
De får et velsmagende måltid, der forhåbentlig er inspirerende og ikke mere kompliceret end, at man kan eksperimentere lidt med nogle af tingene derhjemme.

Hvad forventer du dig af opholdet i Spanien?
Jeg ønsker at give nogle mennesker en god oplevelse og få yderligere indblik i spansk gastronomi.

Kokkelandsholdet lavede middagen til Prins Joachim og Maries bryllup. Hvordan foregik planlægningen?
Kongehuset var med i planlægningen i det omfang, at to af retterne skulle køre på fad. Ellers var det Rasmus Kofoed (holdleder på det tidspunkt), der lavede menuen i samråd med vi andre på holdet.

Hvad kender du til det spanske køkken, og hvad synes du om det?
Det spanske køkken er meget interessant. Jeg synes, det er godt, at Spanien har skabt en naturvidenskabelig tilgang til gastronomien.

Hvilken kok ville du allerhelst spendere en dag i køkkenet med?
El Ferran fra El Bulli. Jeg tror, hans organisation og kemiske tilgang til gastronomien må være super inspirerende.

Hvilken personlighed drømmer du om at lave en middag til?
Præsident Obama. Jeg burde egentlig have haft muligheden, da han har jo været meget i Danmark på det sidste. Obama er en person, der i høj grad er med til at inspirere verden. Det kunne være stort af få lov til at inspirere ham.

Laver du mad til dig selv derhjemme?
Jeg laver faktisk sjældent mad derhjemme, idet jeg næsten aldrig er hjemme til spisetid. Jeg spiser ofte personalemad på en af vores restauranter, hvor vi skiftes til at komme med ønsker til menuen.

Er du til fast food?
Ja, det må jeg nok indrømme. Jeg tror, de fleste kan nikke genkendende til, at det er det, man har lyst til nytårsdag.

Hvordan giver man dig en kulinarisk forkælelse?
Jeg bevæger mig meget i kredse, hvor man smager meget moderne mad af høj innovativ kvalitet, hvilket er rigtig godt. Men skal man give mig en anderledes oplevelse, skulle det være at invitere mig på en af Københavns mange gode, gamle smørrebrødssteder eller tilberede min livret: Æbleflæsk.

Er dine venner ikke nervøse for at invitere dig på middag? Du er jo en kapacitet…
Nogle er, og måske var det mere for år tilbage. Men jeg tror, de fleste har vænnet sig af med det pjat. Som kok er det dejligt, når andre laver mad til dig. Det sætter jeg i hvert fald stor pris på.


Baggrund:
I sin bestræbelse på at blive en dygtig kok har Jeppe på kort tid arbejdet på en lang række restauranter i København. Han startede i 2005 som ufaglært kok hos Meyers Catering, men det var først, da han kom i lære på Hotel D’Angleterre, at han for alvor fik interesse for restaurationsbranchen. I sin søgen på nye udfordringer startede Jeppe på MR, hvor han var med til at få tildelt en stjerne i Michelin Guiden.
For en tid droppede Jeppe ud af sin kokkeuddannelse for at arbejde som ufaglært kok på Geranium i Kongens Have. Her varetog han stillingen som souschef og endnu engang var han en del af et team, som fik tilkendt en Michelinstjerne. I 2008 var Jeppe med til at åbne en ny gourmetrestaurant med Michelinstjerneambitioner, Restaurant Herman i Tivoli. I sin tid her startede Jeppe sideløbende Mad Synergi samt fik afsluttet kokkeuddannelsen.
Løbende har Jeppe taget to af i alt seks fag på akademigastronom-uddannelsen: Henholdsvis naturvidenskab og sociologi/historie.
I efteråret 2007 var han som medejer af GeniiFood med til at starte “Glad I Låget”, der var forgængeren til ”KÖSS konceptet”, der handler om sund convenience food af høj kvalitet til de danske forbrugere.
I januar 2008 blev han udvalgt til Kokkelandsholdet. Da Prins Joacim er protektor for Kokkelandsholdet, var Jeppe med til at lave mad til prinsebrylluppet i maj 2008.


Hvad er Kokkelandsholdet?

National Culinary Team of Denmark er stiftet i 2006 som forening på basis af køkkenchefernes forening og det eksisterende Kokkelandshold. Kokkelandsholdet blev gendannet i 2003 efter en hvileperiode på 16 år og deltog i sin første internationale konkurrence i 2004, Culinary Olympic Games, hvor de kunne rejse hjem med fire guldmedaljer. Kokkelandsholdet, der er sammensat af nogle af de bedste gastronomer i Danmark med hver deres specialer og styrker, består af ca. 15 personer fordelt på team manager, kokke, konditorer og vejledere.

Kokkelandsholdet er sat for en periode på 4 år og er holdet, som forsvarer de danske farver ved alle nationale og internationale konkurrencer inden for verdensorganisationens område frem til Culinary Olympic Games 2012 i Erfurt, Tyskland. Gennem perioden vil landsholdet deltage i forskellige konkurrencer i verden blandt andet World Cup 2010 i Luxembourg.
Mens Kokkelandsholdet, også kaldet Seniorkokkelandsholdet, træner på Legocenteret i Billund, træner Juniorkokkelandsholdet U23, som er for unge talenter under 23, på Hotel- og Restaurantskolen Silkeborg

“Fire gang om året kalder Kokkelandsholdet til samling med det formål at træne gennem arrangementer, hvor vi samtidig rejser lidt penge til at støtte vores træningsaktiviteter”, fortæller team manager Per Mandrup.


Årets gourmetoplevelse 2010
– et Roca Tranquila/La Danesa event

Oplev Kokkelandsholdets køkkenkunst!

Mød de populære danske kokke og holdets manager, der fortæller om kokkekunst i verdensklasse.
Spændende prøvesmagninger, goody bags samt lodtrækning om en fantastisk præmie.

Nyd Kokkelandsholdets 3-retters super menu, der anrettes foran publikum, samt udvalgte vine og kaffe med konditorernes lækkerier.

Bestil nu til d. 18., 19., 25. eller 26. februar 2010 kl. 18.30 – pris pr. pers. 180 €

Bestil bord nu på 952 196 067.

 


 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa