Det danske magasin i Spanien
Familiær atmosfære på Restaurant Kromand

Familiær atmosfære på Restaurant Kromand

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I slutningen af september sidste år åbnede Restaurant Kromand midt i danskernes restaurantmekka i Los Boliches, Fuengirola. Trods de mange konkurrerende naborestauranter fortryder Kromand alias Finn Løvgreen på ingen måde valget af beliggenhed. Selvom restauranten er ny, er Kromand noget af en veteran inden for branchen her på Kysten og mener, at han kender de fordele og faldgrupper, man skal være opmærksom på, når man åbner en restaurant i et område med mange konkurrenter.

I danskernes smørhul
Restaurant Kromand ligger helt konkret i Centro Comercial Sierra Mijas lige ud til hovedgaden Avda. Nuestro Padre Jesús Cautivo. De skandinaviske flag blafrer i vinden på restaurantens facade, og man kan ikke undgår at få øje på den, når man passerer forbi. Man kan undres over, hvorfor Kromand og hans "sleeping partner" Lars Juelsgaard har valgt at åbne en helt ny restaurant i disse tider, men ifølge Kromand er forklaringen ganske simpel. "Jeg har altid været inden for restaurationsbranchen i Danmark, men også her siden jeg kom hertil i 1999. Jeg har bl.a. været restaurantinspektør på Grøften i Tivoli og hotelchef i Randers, og da jeg kom her til faldt jeg hurtigt tilbage på rette hylde, selvom jeg faktisk havde andre ideer, der ikke havde med mit fag at gøre. Jeg overtog i fem år forpagtningen af det tidligere Lord Kitcherners Pub få meter fra der hvor Restaurant Kromand ligger. Derefter arbejdede jeg i en årrække som tjener på en dansk restaurant i Marbella, men når man nu en gang har været selvstændig, var det svært pludseligt at være ansat. Derfor begyndte mine tanker så småt at bevæge sig hen imod mulighederne for at åbne min egen restaurant. Sammen med Lars lykkedes det, og den 19. september sidste år holdt vi åbningsreception med flere hundrede gæster" fortæller Kromand.

Kendt ansigt
"Jeg har en fordel fremfor mange andre "nybegyndere". Jeg har en meget stor omgangskreds og er kendt blandt danskerne i området. Dette alene har trukket mange gæster til. Det er måske grunden til, at jeg aldrig rigtigt har tænkt på, at tiderne ikke var de bedste til at investere penge og tid i en restaurant. Dog er jeg realistisk og ved, at der skal sås, før man kan høste. Hvis man tror, at gæsterne bare kommer flyvende til fra øst og vest, bliver man overrasket, men det er klart, at det, at jeg er en "kendt" person på Kysten, har været en stor fordel. Resten skal der knokles for. Yderligere skal det stå klart fra første dag, hvad målsætningen er", fortsætter Kromand.

Kvalitet og service på menuen
Kromand fortæller, at man som veteran i restaurationsbranchen ikke kan lade være med at sammenligne andre restauranters service med, hvad man selv forventer og mener, at man kan tilbyde. "Jeg har længe været træt af dårlig service, udkogte grøntsager og dårligt tilberedt kød. Derfor har det fra dag ét været min målsætning at følge mine egne overbevisninger om, hvad god service og kvalitetsretter er. Jeg satser ikke på michelin-stjerner og luksus gourmetretter. Det, der er vigtigt for gæsterne og i sidste ende for mig personligt, er, at de får en god service, en menu af høj kvalitet og en atmosfære, der er hyggelig og afslappet. Med andre ord er det mit mål at tilbyde et topprodukt på en familiær måde", forklarer Kromand.

En stor del af restaurantens gæster er skandinaver, men den internationale menu tiltrækker også mange spaniere, englændere og finner. Restauranten har to funktioner; mødested til frokost hvor man kan nyde en lun ret, et stykke smørrebrød eller bare en øl med vennerne. Til aften er restauranten åben for middagsgæster, og menuen står på fx entrecote, mørbrad, gullasch, og ægte wienersnitzel af kalv. Som tilbehør serveres altid friske, nypillede kartofler, hvad enten de er brasede eller kogte, samt friske grøntsager. Selv saucen laves helt fra bunden. Udover at alle råvarer er friske og af højeste kvalitet, spiller anretningen på tallerknen også en stor rolle. Hver enkelt ret skal se indbydende ud, så man kan se, hvad det er, man spiser. "Selvom der selvfølgelig er retter, som aldrig bliver upopulære, foretager jeg løbende små ændringer, så menuen er en kombination af det sædvanlige samt noget nyt og spændende. På længere sigt vil vi udvide vores udvalg af desserter med crepes suzette og flamberet ananas i pernod ", forklarer Kromand.

Hårdt arbejde betaler sig
Skønt det ikke er længe siden restauranten åbnede, mærker Kromand allerede, hvordan gæsterne værdsætter den høje standard. "Når gæsterne vender tilbage først en gang, og derefter flere gange, så er det tegn på, at man gør noget rigtigt. Det betyder ikke, at man kan hvile på laurbærrene, men derimod at man skal fortsætte i samme spor, samtidig med at man forsøger at gøre tingene endnu bedre. På mange restauranter er det almindeligt, at askebægret ikke tømmes, tjeneren ikke fylder vin i glasset, og når man beder om regningen, skal man sidde i en halv time og vifte efter tjeneren. Sådan foregår det ikke her", fastslår Kromand. Restaurantens to ansatte, Daria og Margarita, der begge tidligere har arbejdet i restaurationsbranchen, har været med på Kromands ideer lige fra starten, og det afspejler sig i restaurantens atmosfære, der virker varm og imødekommende.

"Jeg er utrolig glad for både Daria og Margarita, og de er meget vellidte af vores gæster. Først og fremmest fordi de er professionelle, men også fordi de er lærenemme, og med det samme forstod, hvordan man driver en god restaurant. De inspirerer mig til, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre, men samtidig forstår de også godt, at det er mig, der er chefen, og at det er mig, der i sidste ende tager beslutningerne, afslutter Kromand".

Til hverdag og fest
Restaurant Kromand henvender sig til et bredt publikum og til enhver lejlighed. Man kan mødes med vennerne til frokost eller spise middag om aften med familien, men restauranten indbyder også til private selskaber, hvor Kromand forbereder en menu efter lejlighed og ønsker.
Hver anden fredag gæstes restauranten desuden af den populære Egon Kjer, der spiller live til restaurantens Dinner & Dance arrangementer. Disse arrangementer trækker altid mange gæster til, og er en god lejlighed til at møde nye ansigter.

For bordbestilling ring +34 693 91 72 40, og husk at reservation til Dinner & Dance arrangementerne skal ske i god tid.

Restaurant Kromand
C.C. Sierra Mijas
Avda. Nuestro Padre Jesús Cautivo
29640 Los Boliches, Fuengirola

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa