Nytårsfortsætter 2010 – forandring og viljestyrke

Nytårsfortsætter 2010 - forandring og viljestyrke

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Vi er begyndt på år 2010. De fleste af os har garanteret startet året med et eller flere nytårsforsæt. Det gælder bare om at have viljestyrken til at gennemføre dem, når hverdagen igen melder sig.
Jeg er sikker på, at vi næsten alle, et eller andet sted i os selv, føler, at den tid vi lever i, er fyldt med omskifteligheder med mange ændringer og reformer, som vi snarere aner i vores indre end kan nævne med konkrete eksempler.
Vi lever med krise indenfor klima, sundhed, fattigdom, finanser, fødevarer, sikkerhed m.m. Ofte føler vi os afmægtige og ved, at vi ikke kan fortsætte som hidtil, men hvor begynder vi?
En klog person sagde engang, at "verdensfreden starter i dit eget hjem," hvilket kan overføres til de fleste andre livssituationer, så har du nogle ting, du ønsker at ændre i dit personlige liv, hvad enten det gælder livsstil, slankning, rygeophør osv. så hold fast ved dine nytårsforsætter. Vis overfor dig selv, at du virkelig gør noget reelt frem for blot at lade det blive ved snakken omkring nytårsforsætterne. Brug din ærgerrighed og bryd gamle vaner og mønstre, og lad 2010 blive dit nøgleår, hvor du skaber din virkelighed så tæt som muligt på det, du har som sand prioritet overfor dig selv. Derved hjælper du både dig selv, dine omgivelser og, ifølge kvantefysikken, sågar hele verden.
Jeg har valgt at lade resten af artiklen være koncentreret omkring nogle kosttilskud, der kan hjælpe til at understøtte og lade kroppen op, så du bedre får overskud til med glæde og lyst at gå efter dine mål, hvad enten du skal slankes eller ændre et eller flere livsstilsområder samtidig med, at du også nyder livet med alle de muligheder, tilbud, udfordringer og oplevelser, det indeholder.

Vitamin/mineraltilskud
Ung eller gammel eller midt imellem vil du altid høre mig anbefale dagligt at tage et godt multivitamin/mineral produkt f.eks. Omnimin, Mivitotal, Spektro m.m.

D-vitamin
Indenfor vitaminer må jeg lige omtale det vigtige D-vitamin, som der forskes meget i disse tider. Et amerikansk studie med 573 kvinder over 65 år viste, at langt over halvdelen havde utilstrækkeligt med D-vitamin i kroppen. Tager du østrogen eller binyrebarkhormoner svækkes D-vitaminets virkning. Amerikanske forskere har udtalt at D-vitaminmangel spiller en rolle ved 17 forskellige former for kræft, hjertelidelse, forhøjet blodtryk, diabetes, muskelsmerter, og ligeledes har stor betydning for immunsystemet. Dosis på 50 mcg. dagligt er sikkert at anvende.

B-vitaminer
Tag evt. ekstra B-vitaminer. F.eks. Multi B. Mange af B-vitaminerne indgår i energidannelsen, og vil du gerne slanke dig, kan de medvirke til at øge forbrændingen. Desuden har B-vitaminerne god effekt på psyken og nervesystemet. Hører du til den ældre generation så vær opmærksom på, at undersøgelser viser, at B 12 på ca. 1000 mcg giver optimal beskyttelse. Allerbedst og lettest optageligt er det at tage B 12 som sugetablet til at lægge under tungen. Tager du B 12 sammen med folinsyre yder du dig selvhjælp til at give dine knogler elasticitet og styrke. På grund af industriens stærke forarbejdning af fødevarerne ses der i dag en udbredt mangel på B-vitaminer. Hver gang jeg skriver om vigtigheden af B-vitaminer, tænker jeg altid på Lars Okholms citater i en af hans bøger "man kan gøre rotter til alkoholikere ved at give dem for få B-vitaminer." Så har højtiden været lidt for "våd", så tænk især på vigtigheden af B-vitaminer.
En anden vigtig grund til at tage B-vitaminer er at det stimulerer til dannelse af Q 10.

Essentielle fedtsyrer
Det næste, jeg prioriterer på linje med vitaminerne, er de fantastiske essentielle fedtsyrer. Det kan være Udo`s Choice, Epa Gla+ eller en af Dr. Tolonens fiskeolier, der er lavet på en Ester Form. Mangel på essentielle fedtsyrer kan medvirke til en række dumme lidelser såsom svedtendens, nervøsitet, hudproblemer, hjerte- karlidelser, gigt, overvægt m.m. Vi har brug for de rigtige fedtstoffer til mange kropsfunktioner, hjernen og nervesystemet. Du bliver ikke fed af fedt. Man bliver fed af overspisning, fejlernæring og for meget sukker. Husk i den forbindelse at sukker kan omdannes til fedt, der lagres i kroppen.

Q 10
Karl Folkers bliver kaldt "Coenzym Q 10`s fader" og jeg havde, for mange år siden, den glæde at være til et seminar, hvor Karl Folkers, der dengang var midt i 80erne, med utrættelighed, videnskabelig skarpsindighed og smittende entusiasme fortalte om sit pionerarbejde og forskning omkring Q 10. Lidet anede jeg, hvor stor en rolle Q 10 senere skulle spille for mit og mange andres velbefindende og sundhed.
I bogen Co-enzym Q 10 Miraklet skrives, at Q 10 er nøglen til et stærkere hjerte, et bedre immunforsvar, og et længere liv.
Vores krop danner selv Q 10, men egenproduktionen falder fra omkring 20 års alderen, hvilket kan bevirke en mangel fra ca. 50 års alderen. Q 10 er en kraftig antioxidant, der bl.a. medvirker til at forhindre iltning af blodets kolesterol. Inde i hver eneste af vores celler har vi de energiproducerende Mitochondrier, der er cellernes kraftværker. I deres membraner indgår Q 10. Uden Q 10 ville vi mangle energi i cellerne, hvilket ville føre til hurtig død. Er dit niveau lavt vil du have nedsat energi samt muskelsvækkelse. Er slankning et af dine nytårsfortsætter, kan det være en god ide at supplere med Q 10, idet det øger både forbrænding og energiroduktion. Spis gerne 100 – 200 mg dagligt.
Det er svært for kroppen at optage Q 10. Derfor skal den være opløst i en eller anden form for olie. Der findes forskellige former for Q 10, nemlig en oxideret form, der kaldes ubiqinon og en reduceret form ubiquinol. Jeg tager selv den reducerede form, der især anbefales til ældre mennesker, fordi omdannelsen fra ubiqinon til ubiqinol svækkes med alderen.
I nogle tilfælde af forhøjet blodtryk har det vist sig, at Q 10 har god effekt. I en undersøgelse blev der givet 225 mg Q 10 daglig og 85% af 109 patienter fik et godt resultat. Jeg må i den forbindelse selvfølgelig sige, at du bør kontakte din læge, hvis du lider af forhøjet blodtryk og lytte til lægens udsagn.
Det har været meget diskuteret, hvorvidt Q 10 kunne tages samtidig med blodfortyndende medicin. En videnskabelig undersøgelse med patienter, der var i langtidsbehandling med det blodfortyndende medicin Marevan viste, at disse patienter, uden problemer kunne indtage Q 10 samtidig. Men igen – vi er alle individualister – så tal med din læge, inden du kaster dig ud i at eksperimentere.
Dosering af Q 10 er meget individuel. Forebyggende regnes med 30 til 60 mg. dagligt. Ofte anbefales 150 mg til folk med hjerteproblemer. Kræftpatienter har det ofte godt med 300 – 400 mg dagligt. Selv tager jeg mellem 200 – 300 mg dagligt alt efter, hvad jeg føler for.
Tager du Q 10, er det godt med et doseringsinterval. Således er det mere virksomt f.eks. at tage 100 mg Q 10 to gange dagligt end bare en kapsel på 200 mg.

Berberin
Sidste skud på stammen af kosttilskud, som jeg tror har en stor plads i fremtiden for vores sundhed, er Berberin, der for nylig er markedsført af den kendte finske læge Dr. Tolonen.
Berberins virkning er fantastisk mangesidigt. Først og fremmest er det et fortræffeligt kosttilskud til forebyggelse og egenomsorg af sukkersyge, hjerte- og kredsløbslidelser, depression, fedtlever, der ikke skyldes alkohol, samt forskellige former for cancer. Berberin kan ifølge Dr. Toonen roligt tages med anden medicin såsom f.eks. sukkersygemidlet Metformin og de kolesterolsænkende statiner.
Berberin er et stærkt gult alkaloid (flavonoid) og er blevet brugt i årtusinder både blandt indere og kinesere i pulverform. I pulverform har det bare den kedelige virkning, at det farver tænderne gule, så det er rart, at det nu findes i tabletform. Midlet er blevet brugt forebyggende mod bakterier, virus, svampe og andre mikroorganismer.
I senere tid er det konstateret, at Berberin, når det tages som kosttilskud, forbedrer immunsystemet, reducerer forhøjede værdier af blodsukker, kolesterol og triglycerider.
Berberin øger insulinproduktionen i bugspytkirtlen og da insulin binder sig til sukkeret, øges optagelsen af sukkeret i muskelcellerne.
Nogle cancerforskere har påvist at Berberin lindrer depression og hindrer væksten af de fleste typer af cancerceller.

Diabetes og Berberin
Især ved type 2 diabetes er Berberin et effektivt tilskud som komplementær behandling. Midlet beskytter arterier og hjertet samt hjælper med det vægttab, der ofte er særdeles vigtigt ved en type 2 diabetes.

Berberin og hjerte/karlidelser
Undersøgelser har vist, at Berberin beskytter hjertet hos andre end diabetespatienter, ligesom det har vist sig, at Berberin har god virkning på et forhøjet kolesteroltal og er helt uden bivirkninger. Da midlet let passerer blodhjernebarrieren, har andre forskere også vist interesse for Berberin bl.a. ved hjerneblødninger og depression. Vil du gerne vide mere om Berberin kan du besøge Matti Tolonens hjemmeside www.biovita.fi
Udover finsk er der engelsk og spansk oversættelse.

Jeg ønsker dig et godt nytår 2010, hvor du glad og fuld af overskud slår ind på den kurs, hvor livsførelse og livsstil til daglig er en del af dine bevidste valg.

Af Anni Dahms – Anni’s Vitalshop

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa