Det danske magasin i Spanien
Tofterup-brødrene har gjort det igen

Tofterup-brødrene har gjort det igen

Vores danske vinproducenter i Yecla, David og Jonas Tofterup har lavet en ny rosévin som vi langt om længe har modtaget på vores lager. Efter store problemer med at modtage flasker nok til tapning af vinen, har David og Jonas endelig kunnet få vinen ned til os. Og vi jubler af glæde.

Den nye vin hedder La Orphica Seleccion Sintonia Rosé, og er den vin du altid bør have i køleskabet i de varme måneder vi går i møde.

La Orphica er hurtigt blevet til en af vores mest populære rosevine. Vi tog den med på en vinsmagning sidste fredag i vores Mijas butik, og alle kunder viste stor interesse og resultatet blev et salg på 300 flasker inden dagen var omme. Så blev den prøvet af, og resultatet var overvældende. Vinen er fantastisk til prisen.

Jeg har tidligere skrevet om David og Jonas i La Danesa, så hvis du ikke ved hvem de er, kan du finde tidligere artikler på www.ladanesa.com.

Jonas Tofterup er danmarks eneste Master of Wine og underviser i viden om vin på sit akademi i Malaga og han har produceret vin i mere end 20 år. 

Spansk vin. Dansk håndværk. Så flot!

La Orphica Seleccion Sintonia Rosé

Vinen er produceret af 90% Garnacha samt 10% Bobal. Garnacha-druen kender de fleste – men Bobal??

Bobal er en lille, tæt, sort drue, som giver kraftfulde vine, og som især gør sig godt i den sydøstlige del af Spanien, primært i regionen Valencia. Her er man begyndt at finde potentiale i druen som man tidligere brugte som blandingsdrue til at give saft og kraft til bulkvin. Bobal har i de senere år fået en fin opblomstring i takt med, at der er kommet større interesse for de oprindelige druesorter, og som i dette tilfælde giver en vin med mere karakter og smag.
Druen har en kompleksitet af saftig, mørk frugt, et rimeligt kraftigt bid med bløde tanniner og en stram frugtsyre, som holder vinene i fin balance. Så selv om der kun er 10% i vinen, kan det altså smages.

Ved at blande druerne øges kompleksiteten i dette tilfælde i vinen. Hver druesort repræsenterer nemlig forskellig mundfylde, syre, aroma og frugtighed, og vinen har en fin balance og mere smag end en vin lavet på 100% garnacha-druer. Du kan smage Garnacha-druen, der giver vinen lækre friske aromaer af hindbær og jordbær med et perfekt supplement af Bobal, der giver en forfriskende syre og noter af røde kirsebær.

Druerne til vinen er blevet håndplukket på det optimale modningsstadium i den første uge af september 2021 i de tidlige morgentimer, hvor temperaturerne var lave og selve druerne var nedkølede. Sådan bevarer druerne deres naturlige aromatiske egenskaber som vinen er fyldt med.

Blød, frisk og frugtrig rosé

La Orphica Selección Sintonía tilbyder et nyt twist til, hvad man normalt vil forvente i en spansk rosé. David og Jonas har opnået den smukke sarte lyserøde farve som i alle gerne vil have i glasset.

En rosévin med harmoniske, frugtrige og meget let sødmefulde nuancer, som spiller vidunderligt sammen med de delikate aromaer af vilde urter. De fremtrædende aromaer af røde frugter som modne hindbær og søde vilde jordbær, fornemmes straks når vinen hældes i glasset. I smagen komplimenteres disse rige bærnoter perfekt med friske nuancer af grape og blodappelsin. Der er antydninger af friske urter, der bliver hængende og gir et ekstra twist. Smagen er ren med bløde teksturer og velafbalanceret frisk frugtagtig syre.

Server vinen ved 6-8 grader. Den kan nydes “by itself” som velkomstdrink, men passer også storeartet til en cæsar salat, clubsandwich, grillet fjerkræ, skaldyr eller blot til hygge uden mad på terrassen på en varm sommerdag.

Vores sommer introduktionstilbud lyder på kun 4.95€

Det bliver ikke meget bedre – Det er en af de bedste rosévine vi har til prisen!

“Smag på vin” siger på deres hjemmeside:

Her er en prisfornuftig og god rosé, der ikke kræver så meget betænkningstid – en såkaldt ’no brainer’. Smager og dufter af fyldige røde bær som hindbær og skovjordbær med lidt rød grape og et lille grønt islæt. Tør med en lillesmule frugtsødme og en frisk syre. Den gode fylde og smagsintensiteten gør den egnet til mere fyldige retter, så brug den gerne til det lyse svinekød og den hele kyllingesteg, også hvis du tilbereder den på grillen.

Så hvad venter du på. Skynd dig ind i en af vores butikker og få nogle flasker med hjem.

Rigtig god sommer til jer alle.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.