Det danske magasin i Spanien
Nu er vi igen en fodboldklub!

Nu er vi igen en fodboldklub!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Manden midt i orkanens øje

Med arrestordre på præsidenten for Málaga CF, Sheik Abdullah Al-Thani, har retten fjernet ham fra klubben på grund af bedrageri og hvidvaskning. Lokal advokat indsat – og pengestærke investorer fra USA har nu meldt sig til at købe klubben.


To øgenavne klæber sig til hans person. ”Pitbull” for hans facon som spiller. ”Scofield” for hans påståede lighed med hovedpersonen i den amerikanske tv-serie ”Prison Break”.Den 39-årige Manolo Gaspar, født i El Palo i Málaga, smiler af dem begge. Med sin højde på blot 1,76 meter fylder han ikke meget i landskabet, men aktiviteter som sportsdirektør i Málaga CF siden slutningen af oktober 2019 har været store.Ni spillere sendt videre til andre klubber i Spanien, Schweiz og Argentina og tre nye aktører indlemmet i træner Sergio Pellicers 2. divisions-trup.

I den mest dramatiske periode i Málaga Club de Fútbols historie.

Gaspar forklarer på et pressemøde.

Al-Thani sat på porten

Ikke så snart var tryksværten til La Danesas marts-nummer med artikel om det 19-årige stortalent Antonin tørret, før han blev solgt til La Liga-klubben Granada for 1,2 mio. euro. En handel uden for transfervinduet som kunne foretages, da en af Granadas nøglespillere var blevet langtidsskadet. 

Sædvanligvis bekræftes handler af klubpræsidenten og formanden for Málaga CF, sheik Abdullah Al-Thani, fra sit domicil i hovedstaden i Qatar, Doha, men nu var det retten i Málaga, ’City of Justice’, der gav grønt lys. Den havde 20. februar sat Al-Thani på porten og overdraget ledelsen af klubben til den respekterede erhvervsadvokat og økonom José María Muñoz. Og enhver disposition i klubben skal Muñoz forelægge for retten.

Den dramatiske juridiske afsættelse af Al-Thani forekom efter en 15 timer lang ransagning af kontorerne på Estadio La Rosaleda, hvor Málaga CF har hele sin administration. Det var nationalpolitiet, der 22. januar var blevet sat til at endevende ethvert papir- og computer-dokument. 

Herefter stod det klart, at Al-Thani og hans børn i ledelsen af klubben, igennem et skuffeselskab, NAS FOOTBALL SL – med samme adresse som Málaga CF, Paseo de Martiricos – havde hvidvasket penge og bedraget klubben for 5,4 mio. euro. Et beløb, der siden er vokset til 7,3!

Sheik Al-Thani sammen med sine sønner. Arrestordre er udstukket.

Arrestordre udstedt

Sheik Al-Thani og hans sønner i den nu afsatte Málaga CF-bestyrelsen, Nasser, Nayef og Rakan, var indkaldt til det opsigtsvækkende retsmøde, men udeblev – hvorfor der nu er udstedt arrestordre på Al-Thani, hvis han ikke møder frem til næste berammede retsmøde den 15. april. Det er der ingen, der forventer, at han gør.

Han var i retslokalet, hvor han udeblev, repræsenteret af samme advokat, som for to år siden på vegne af legenden Ronaldo indgik et forlig med de spanske skattemyndigheder.

José María Muñoz’ administration af Málaga CF er sat til seks måneder. Her skulle en ny ejer af den økonomisk hårdt trængte klub gerne være på plads. Han er fodboldinteresseret og sås på lægterne sammen med borgmester Francisco de la Torre, da Málaga spillede mod Real Zaragoza søndag den 9. marts – sidste match før coronavirussen lammede spansk fodbold.

Skuespilleren George Clooney – i investorfeltet.

Investorer meldte sig

I al denne tumult på de indre linjer, hvor Al-Thani jo også nåede at fyre træner Víctor Sanchez del Amo for at erstatte ham af Sergio Pellicer, arbejdede Manolo Gaspar ufortrødent videre. Málaga-mand af hele sit hjerte med en del år som scout for klubben. Kronragede Gaspar med de store solbriller er blevet klubbens ansigt udadtil.

”Bedre at have en løve foran sig end en løgner bag.”

– Al-Thani på twitter, da retten fratog ham ledelsen i Málaga CF

Og han er med begejstring vidne til, at nye investorer kom på banen for at købe Málaga CF af sheik Al-Thani med hotelkæden BlueBays aktieandel inkluderet.

Først et amerikansk film-produktionsselskab fra Hollywood, der er tilknyttet den kendte amerikanske skuespiller George Clooney. Det arbejder i forvejen i Málaga og fik ved kontakt med Al-Thani indtryk af, at han forlangte 100 mio. euro for Málaga CF. Han købte selv for ti år siden klubben for 36 mio. euro. Produktionsselskab er klar til at betale mere, men ikke overprisen 100 mio.

Og så sendte selskabet America CF fra Californien sin advokat Marlyo Christie til Málaga for at forhandle.

Endvidere har spanske rigmænd fra Málaga vist interesse. Nogle velkendte af borgmester Francisco de la Torre.

Málaga-forwarden Sadiku i kamp mod Real Zaragoza – den seneste modstander på Estadio La Rosaleda inden coronaen satte ind.

Ville ikke give op!

Med Al-Thani fjernet og den retslige administration af advokat José María Muñoz siger sportsdirektør Manolo Gaspar:

”Nu er Málaga CF en fodboldklub. Med mennesker, der arbejder fantastisk for klubben – under ordnede forhold. Med Al-Thani ved roret kæmpede jeg mod en mur. For en mand som ham, der ikke har vores kultur, er det umuligt at forklare om skikke omkring vores fodbold, presse, fans, spillere og ledere. Svært at leve med, men jeg tænkte aldrig på at smide håndklædet i ringen. Dog stunder, hvor jeg spekulerede på om min indsats var det hele værd. Men her er jeg”.

En pitbull giver aldrig op!


Fakta om Gaspar med et mislykket ophold på Cypern

Manolo Gaspar er født den 3. februar 1981 i El Palo, Málaga.

Hans aktive fodboldkarriere.

Spilleposition: Højre back.

2001 – 2004: 

Málaga B (Atlético Malagueño): 71 kampe – 1 mål

2004 – 2006:

UD Almería 2. division: 67 kampe – 3 mål

Kåret som bedste back i divisionen

2006 – 2008:

UD Levante, La Liga: 28 kampe – 2 mål

2008 – 2011:

Málaga CF, La Liga: 40 kampe – 1 mål

Stod til dels i skyggen af Jesús Gamez, der senere kom til Newcastle i England

2011 – 2012:

FC Cartagena, 2. division: 20 kampe – 0 mål

2013: Olympiakos Nicosia FC, Cypern: 1 kamp – 0 mål

2013- 2014: CD El Palo, Málaga, 3. division: 12 kampe – 0 mål

Efter karrieren:

Fungerede en del sæsoner i Málaga CF som scout (talentspejder)

Udnævnt som sportsdirektør oktober 2019.


Arnau – kendt ansigt i Málaga CF fungerer nu i Oviedo, der har det svært i 2. division.

Arnau fyrer træneren i Oviedo

Francesc Arnau, tidligere populær divisionsmålmand i Málaga CF og sportsdirektør i selv samme klub fra 2015 – 2017 (fyret) er nu sportsdirektør i 2. divisionsklubben Oviedo i Asturien. En af hans første handlinger blev at afsætte træner Rozada til fordel for den 53-årige Cuco Ziganda.

Ziganda har tidligere stået i spidsen for Xerez, Osasuna og Athlétic Bilbao. Baskerholdet overtog han efter navnkundige Ernesto Valverde skiftede til FC Barcelona. Begge er i øvrigt blevet fyret.

Også en anden klub fra den næstbedste række har skiftet ud i det varme trænersæde. Fuenlabrada fra Madrid erstattede overraskende Mere Hermoso med den 51-årige José Ramón Sandvold – kendt for at være ildslukker i følsomme situationer i bundklubber. Har i 11. time reddet såvel Granada som Córdoba for nedrykninger.

11 af de 21 klubber i 2. division har nu skiftet coach hen i sæsonen – flere af dem to gange!


Rollelisten – 6 måneders drama i Málaga CF

Okazaki – nægtet spilletilladelse i Málaga CF og røg i stedet til Huesca.

September 2019:

Okazaki, japansk landsholdsspiller, får af la liga-organisationen nægtet spillelicens i Málaga CF, som han på en fri transfer fra engelske Leicester havde skrevet kontrakt med.

Richard Shaheen – Al-Thanis forlængede arm i Málaga CF i fire måneder.

Oktober 2019:

Jofre og Caminero, henholdsvis advokat og juridisk rådgiver og sportsdirektør, fyres af præsident og bestyrelsesformand sheik Al-Thani.

Richard Shaheen, amerikansk advokat, indsættes som administrator i Málaga CF.

Manolo Gaspar ansættes som sportsdirektør.

Sergio Pellicer – ny cheftræner i en turbulent tid.

Januar 2020:

Víctor Sanches del Smo fyres som cheftræner af Richard Shaheen på Al-Thanis foranledning med hovedbegrundelsen ”illoyalitet”.

Sergio Pellicer ansættes i stedet. Han havde stået i spidsen for 2. holdet.

Richard Shaheen fyrer 5 medarbejdere i salgs- og kommunikationsafdelingerne.

Caminero og Jofre – fyret af Al-Thani.

Februar 2020:

José María Muñoz, advokat og økonom med 40 års virke i Málaga, indsættes af retten i Málaga som retslig administrator i Málaga CF – for seks måneder. Præsident Al-Thani og hans sønner i bestyrelsen i Málaga CF af samme ret frataget ledelsen af klubben med kriminelle handlinger som begrundelse.

Richard Shaheen fjernes omgående af José María Muñoz. Han forlader under protest La Rosaleda i en taxa.

George Clooney, verdenskendt amerikansk skuespiller og hans filmproduktionsselskab kontakter Al-Thani for køb af klubben, som hotelkæden Bluebay også ejer en del af.

Morlya Christie, advokat for America CF Investors ankommer til Málaga for at forhandle overtagelse af Málaga CF.

Marts 2020:

Coronaen hærger Spanien. Alle aktiviteter sættes i stå.


De satte skub i retssagen mod Al-Thani

Det var gruppen af mindretalsaktionærer i Málaga Club de Fútbol, Association of Small Shareholders, der tog initiativ til sagen om kriminelle handlinger af klubpræsident og bestyrelsesformand i Málaga, sheik Abdullah Al-Thani. Det gjorde de for mere end et år siden og har været vedholdene anført af advokat Francisco Valverde.

I øvrigt samme advokat, der repræsenterer den fyrede cheftræner, Víctor Sánchez del Amo, i hans erstatningssag mod Málaga CF for uberettiget fyring. Den lyder på 600.000 euro.

Mindretalsaktionærernes samlede aktiebeholdning i Málaga CF lyder på 3 %. 


Få tilskuere beskyttede sig for smittefare, da Málaga mødte Zaragoza.

Málaga CF-kampe udskudt – organisationen lukket ned

Da coronavirussen satte ind gav Det Kongelige Spanske Fodbold dekret til at udskyde alle kampe – såvel divisionerne som i de lavere rækker. Det var ude langt tidligere end regeringen.

For Málaga CF betød det, at klubben på lige fod med de øvrige 2. divisionsklubber nåede at afvikle 31 spillerunder i turneringen inden det midlertidige stop. Opgørene Málaga CF – SD Huesca på Estadio La Rosaleda og Tenerife – Málaga CF på ferieøen blev udskudt.

Ved redaktionens slutning midt i marts forelå ikke nyt om resten af turneringen.

Málaga CF lukkede endvidere ned for en del af træningen, museet på La Rosaleda blev lukket og kontorpersonalet sendt hjem med hjemmearbejde.

Sidste opgør før turneringsstoppet således Málaga CF – Real Zaragoza (0-1) på Estadio La Rosaleda med 22.000 tilskuere på lægterne.


Aaron – nu indlemmet i Málagas trup.

Fra Malaysia til Málaga CF

Med stortalentet Antonins pludselige afgang til Granada fik Málaga CF mulighed for at indlemme en ny spiller i den professionelle trup på 18. Sportsdirektør Manolo Gaspar havde haft den 30-årige fløjspiller Aaron Niguez – bror til Atlético Madrid-spilleren Saul – i kikkerten. Han gik arbejdsløs rundt i en anden 2. divisionsklub, Lugo i Galicien, der af økonomiske årsager ikke kunne opnå spillerlicens for ham.

Aaron var vendt hjem til Spanien efter et lidet succesfuldt ophold i Malaysia efter at have repræsenteret følgende klubber i Spanien, Grækenland, Portugal og Skotland:

2006 – 2007: Valencia B – 29 kampe og 3 mål

2007: Xerez (8-0)

2008: Iraklis, Grækenland (12 – 3)

2008 – 2009: Rangers, Skotland (3 – 0)

2009 – 2010: Celta Vigo (11 – 0)

2010 – 2011: Recreativo Huelva (28 – 5)

2011 – 2013: Almeria (47 – 4)

2013 -2015: Elche (59 – 1)

2015 – 2016: Braga, Portugal (12 – 0)

2016 – 2017: Tenerife (36 – 4)

2017 – 2018: Oviedo (44 – 5)

2018 – 2019: Johor Varul Ta´zim, Malaysia (3 – 0).

En omflakkende fodbold-boheme med 52 u-landskampe for Spanien i perioden 2004 til 2009.


Cádiz har nu fået transferkarantæne

Førerholdet i 2. division, Cadiz, har af det internationale fodboldforbund FIFA fået karantæne i de kommende to sæsoners transfervindue på grund af ulovligheder ved overførslen af Mamadou Mbaye fra Watford. Det er den engelske Premier League-klub, der har klaget over Cádiz.

Senegal-spilleren skulle have ophævet sin kontrakt med Watford og samtidig krævet en økonomisk kompensation af Cadiz, der hævder at have handlet i god tro. Klubben har appelleret FIFA-afgørelsen til den internationale sportsdomstol CAS.

Med oprykning til La Liga helt afgørende for klubben, at den kan handle i transfer-vinduerne.

Mbay har fået en bøde og karantæne i fire måneder.


Leverandører kræver penge

Der er voldsom uro i 2. divisionsklubben Extremadura. Først afsatte et flertal af aktionærerne præsidenten og indsatte Luis Oliver Sierra, der straks lovede at rydde op og finde løsninger på klubbens økonomiske problemer.

Men nu puster en række leverandører ham i nakken. De vil have betaling for deres leverancer. Det samlede krav overstiger 800.000 euro. En kompliceret sag for klubben i Almendralejo. Indtil videre er der anlagt 14 retssager mod den.


Fine tilskuertal på La Rosaleda

Málaga CFs tal for de enkelte opgør på La Rosaleda:

Málaga CF – Las Palmas: 17.612

Málaga CF – UD Almería: 18.068

Málaga CF – Rayo Vallecano: 13.611

Málaga CF – Sporting Gijón: 15.272

Málaga CF – Cádiz CF: 17.467

Málaga CF – Real Oviedo 16.085

Málaga CF – Fuenlabrada: 15.521

Málaga CF – Elche: 13.691

Málaga CF – Tenerife: 14.027

Málaga CF – Lugo 14.700

Anden halvdel af turneringen:

Málaga CF – Ponferradina 12.203

Málaga CF – Mirandes 15.255

Málaga CF – Numancia 13.089

Málaga CF – Racing Santander 24.773 (rabat-tilbud på billetter)

Málaga CF – Real Zaragoza 22.216

Málaga CF – Huesca – udskudt på grund af coronavirus.


Málaga CFs resultater i 2. division

Racing Santander – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – UD Las Palmas 1 – 1

Girona – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – UD Almería 0 – 1

Mirandes – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Rayo Vallecano 1 – 1

Albacete – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Sporting Gijón 1 – 1

Real Zaragoza – Málaga CF 2 – 2

SD Huresca – Málaga CF 2 – 0

Málaga CF – Cádiz CF 1 – 2

Deportivo La Coruna – Málaga CF 0 – 2

Málaga CF – Real Oviedo 2 – 1

SD Ponferradina – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Fuenlabrada 0 – 0

AD Alcorcón – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Elche 3 -3

Numacia – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Tenerife 2 – 0

Extremadura – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Lugo 0 – 0

Real Oviedo – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Ponferradina 1 – 0

Fuenlabrada – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Mirandes 2 – 2

Elche – Málaga CF 2 – 0

Málaga  CF – Numancia 2 – 1

Cadiz – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – Racing Santander 2 – 0

Las Palmas – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Zaragoza 0 – 1

Málaga CF – Huesca – udskudt på grund af corona.

Tenerife – Málaga CF – udskudt på grund af corona.

Herefter lå Málaga CF efter 31 spillede kampe nr. 15 med 38 point.


Topscorer Sadiku løb pludselig måltør. Scorede ikke i måneden op til corona-pausen.

Målscorere

Sadiku 10

Adrian 7

Antonin 3 (spiller nu for Granada)

Lombãn 3

Cifu 1

Mikel Villanueva 1

Pacheco 1

Tete Morente 1


Karantæner

Adrian 2 spilledage

Keidi Bare 1 spilledag

Luis Hernandez 1 spilledag

Luis Munoz 1 spilledag

Juan Carlos 1 spilledag

Diego Gonzalez 1 spilledag

Benkhemassa 1 spilledag


Fem på Ugens Hold

Efter 24 spillerunder i 2. division havde tre Málaga-spillere formået at komme på Ugens Hold.

Målmand Munir, 29 år og fra Marokko.

Strikeren Antonin, 20 år og spanier – 2 gange (spiller nu for Granada).

Venstre back Juan Carlos, 29 år og spanier.

Midtbaneslideren Keidi Bare, 21 år og albaner.

Angriberen Hicham, 19 år, angriber og marokkaner


Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.

Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion. Medlemsrabatter til alle kampe.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller+34 617 700 424info@malaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen+34 621 214 983kontakt@malaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den  eneste officielle  danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.  

Klubben optager fortsat nye medlemmer.

Kampe på Estadio La Rosaleda i april:

11./12: Málaga CF – Girona

25./26.: Málagas CF – Albacete

(Matchtidspunkt endnu ikke fastsat)

www.malaga-support.dk

Solen stod højt på himlen, da Málaga CF hjemme på Estadio La Rosaleda spillede den sidste kamp, inden coronaen udskød kampe. Her humørfyldte og forventningsfulde La Peña-folk i skyggen foran restaurant Meson Los Robles de Leon ved stadion.
Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa