Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Sara López

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Som helt ung roede hun fra konkurrenterne på Bagsværd Sø. I dag sætter hun konkurrenterne på plads på markedet for boligudlejning. Med ti mand på lønningslisten og 65 boliger i kartoteket fylder Málaga Holiday Homes i dette forår ti år. Bag står Sara López. Hun slår hårdt og har andalusisk temperament – men kan også være rund, sød og blød.


Blød var Sara nemlig, da hun midt i sine mest sårbare teenageår blev hevet med til Spanien. Mor havde jagtet farmand i Torremolinos og fået ham med til Danmark. Små to årtier senere skulle turen gå den anden vej. ”Jeg var kun 14 år, og syntes ikke, det var sjovt. Jeg nåede knap at slå rødder ét sted, før vi skulle starte helt forfra. Men jeg er kommet godt og styrket igennem det,” er Sara sikker på i dag. Og det takker hun blandt andet sin kajak for. ”Jeg var vild med at ro kajak, og her i Spanien udviklede min sport sig til at blive hele mit sociale liv. Jeg kom på det andalusiske regionallandshold og talentskole i Sevilla. Jeg var hele tiden beskæftiget, stiftede en masse bekendtskabet og blev integreret. Det var gode år fyldt med gode minder,” husker Sara. Med en dansk barndom og spansk ungdom bliver man næppe mere dansk/spansk. ”Jeg føler mig begge dele. Jeg er delt – men ikke splittet. Mine rødder og identitet er stærke,” siger hun. Det sidste er man ikke i tvivl om.

Hoppede i jacuzzien med Alex

De stærke rødder og den delte dansk/spanske identitet lever nu videre i Isabella – Saras syvårige datter. ”Hun er spansk, når hun danser flamenco og er sammen med sine veninder, men hun bliver lige så meget dansk som spansk. Det ligger til hendes natur. Det er ikke fordi, min mand er dansk og fordi vi taler dansk i hjemmet,” mener Sara López. Som forældre i Spanien, mener hun ikke, man bør ligge søvnløs over, om man påvirker sit barn i en dansk, spansk eller international retning. Derimod bør man gøre alt for at opdrage og styrke dem til senere i livet at tage sine beslutninger og de spring, der skal til, for at finde sit ståsted i tilværelsen. Og netop det med at springe har Sara aldrig været bange for. Heller ikke da hun fik chancen for at springe i jacuzzien med Alex. ”Vi mødte hinanden for lidt over ti år siden, da vi arbejdede i samme biludlejningsselskab. En fredag eftermiddag sendte han en sms: Har du meget arbejde i weekenden? Jeg svarede: En del. Alex skrev tilbage: Det var da en skam. Så må jeg nyde min jacuzzi alene. Jeg var hurtig på tasterne: Værre er det heller ikke. Hvis der er plads til mig, hopper jeg gerne med.” Det blev ikke bare starten på et godt ægteskab og deres fælles barn. Det blev også starten på Saras hjertebarn.

To gamle pc’er på et spisebord

Hun havde en idé, en drøm og Alex. Det var det hele. ”Det er ingen hemmelighed, at vi startede helt fra bunden. Vi havde to gamle PC’er og et spisebord. Vores første hjemmeside lavede vi selv, og den var så dårlig, at jeg aldrig har forstået, hvordan vi fik udlejet vores første bolig,” fortæller Sara ærligt med et smil. De klarede alt selv – også den triste rengøring. Faktisk var det via et fritidsjob som rengøringsassistent, at Sara fik idéen til Málaga Holiday Homes – også kendt som Málaga Ferieboligudlejning. ”I min fritid gjorde jeg rent i nogle ferieboliger, og ejerne spurgte mig flere gange, om jeg ikke kendte nogen udlændinge, der var interesseret i at leje. Det var sådan, det hele begyndte,” fortæller Sara, som ellers var i fuld gang med at læse økonomi. ”Jeg har fået al tænkelig kærlighed og omsorg med mig hjemmefra. Men jeg er ikke født med en guldske i munden. Derfor har jeg altid haft fritidsjob ved siden af skolen. Dybest set har det været sundt for mig.” Bange for at tage fat er hun i al fald ikke. Og både lejerne og udlejerne er tilfredse. ”Jeg er stolt af, vi er nået så langt. Vi vokser hele tiden og skal i dag blot bestræbe os på at holde tungen lige i munden,” fortæller Sara, som ikke har ændret standpunkt trods ti år med succes. ”Vi har på ingen måde store ambitioner. Vi vil bare gøre det godt og hæderligt. Vi er kommet langt på service og nærhed. Sådan skal det også være fremover,” slutter Sara López. Men netop service og nærhed koster tid. Alle vil gerne betjenes af Sara. Det giver mange møder og lange dage. Det er tidligt op og i gang. Og når Isabella er langt i seng, går hun i gang med det administrative. Det sker i sofaen med laptop, chokolade og kaffe. Stærk kaffe – til søde Sara.     

Ti skæve til Sara

1. En drøm du gerne vil føre ud i livet?

Jeg udlever min drøm lige nu! Jeg har et godt ægteskab, en dejlig pige, en god forretning og bor det dejligste sted på jorden.

2. En ting du gerne vil gøre om?

Jeg har aldrig gjort noget, jeg for alvor fortryder. 

Men jeg har da lavet mine bommerter, som da jeg valgte at flytte til Danmark med min mand Alex for ti år siden. Det blev til tre kedelige måneder i jogging-dragt.

3. Og en ting du gerne vil gøre igen?

I slutningen af 90’erne roede jeg kajak på konkurrence- og eliteplan og kom på både det andalusiske og danske ungdomslandshold. Jeg elskede det. Den tid vil jeg gerne ha’ tilbage.

4. Det dummeste du nogensinde har gjort?

Da jeg var 18-19 år gammel meldte jeg mig til boksetræning.

Én gang om ugen trænede jeg hos Brian Nielsen. Det var ikke dumt – men tosset.

5. Din mærkeligste vane?

Jeg kan ikke gå forbi et køleskab uden at åbne det. Det er ikke nødvendigvis, fordi jeg skal have noget at spise og drikke. Det skal bare åbnes.

6. Jeg er ret imponeret af…

…at min mand kan holde mig ud. Jeg mener det i fulde alvor, for jeg kører i et højt gear og snakker meget. – Altid.

7. Tror du på gud?

Ja, jeg er katolik og troende. Jeg går ikke så tit i kirke, men det sker, jeg beder en bøn.

8. Hvad skal du i aften?

Jeg skal arbejde. Aftenen bruges ofte til det administrative. Den står på kaffe, chokolade og laptop i sofaen.

9. Er du til skønhedsoperationer?

Ja, jeg har fået en brystoperation og vil gerne have en fedtsugning på benene.

10. Hvor skal du på sommerferie i år?

Der bliver ingen sommerferie. Det er vores højsæson. Til gengæld tager vi på lang juleferie. Gran Canaria står øverst på ønskelisten. Jeg er vild med naturen, havet og idyllen på øen.

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa