Det danske magasin i Spanien
Kap. 5: Moderne arkitektur i Spanien som du skal opleve

Kap. 5: Moderne arkitektur i Spanien som du skal opleve

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du er måske allerede bekendt med de ikoniske, spanske bygninger som La Sagrada Família i Barcelona, Alhambra i Granada og Pradomuseet i Madrid. Men Spanien er også hjemland for en lang række moderne arkitektoniske vidundere, som du lige så vel bør besøge.

La Danesa giver dig herfemteartikel i en artikelserie om moderne designseværdigheder i Spanien.

Centro Cultural Internacional Oscar Niemeyer – Avilés

Kulturcenteret, der i folkemunde kaldes ‘el Niemeyer’, er et hvidt, rødt og gult multifunktionelt bygningskompleks, der tilbyder galleriudstillinger, filmvisninger, koncerter, teater, konferencer og meget mere.

Konstruktionens stærke, men få, farver reflekterer arkitektens indflydelse af kunstperioden ‘neoplaticisme’, som kendetegnes ved en abstrakt simplificering af malerkunsten, hvor de visuelle elementer og indtryk bliver reduceret til de mest essentielle.

‘El Niemeyer’ er meget mere end en interessant arkitektonisk platform, hvor man kan få sig en god bid frokost og nyde udsigten over Avilés. Centerets kulturområder spænder bredt, men koges projekterne (også) ned til essensen, kan de alle placeres på tre søjler: Uddannelse, kultur og fred.

Mange verdensomspændende produktioner har fundet sted på området som udstillingen ‘Luz’ af Carlos Saura, danseopvisningen ‘Utopía’ af María Pagés, og teaterstykket ‘Richard III’ af Sam Mendes med Kevin Spacey.

Centeret udbyder forskellige uddannelsesaktiviteter, blandt andet i samarbejde med The Kevin Spacey Foundation og María Pagés, hvor studerende i alle aldre har mulighed for at lære om teater.

‘El Niemeyer’ er desuden ofte blevet anvendt som scene for fremvisning af biler, modeshows, filmoptagelser, mm..

Den brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer står bag udførelsen af kulturcenteret, der siden sin færdiggørelse i 2011 har vundet flere priser. 

Af Mathias Krøyer Vejrup

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa