Det danske magasin i Spanien
Hvorfor skal flamenco-kjolen være RØD i år?

Hvorfor skal flamenco-kjolen være RØD i år?

Når vi hører ordet flamenco, tænker vi på musikken, sangen, dansen og måske mest af alt de flagrende skørter i den traditionelle flamencokjole. Ligesom alt andet mode skifter flamencomoden hver eneste sæson – hvad angår farver, mønstre, designs, stoffer og ikke mindst tilbehør. Ingen andre steder i Spanien tager man la moda flamenca mere seriøst end i Andalusien, hvor den mere eller mindre betragtes som en nationaldragt. Bare selve kjolen kan koste alt fra knapt hundrede euro for en fabriksfremstillet, syntetisk Hecho en China-kopi købt på mercadillo, til flere tusinde euro for en håndlavet, specialdesignet Haute Couture-model.

Men alle, der forstår flamencomoden, er enige – den bliver rød i år! Uanset om du bor i en Pueblo Blanco eller i centrum af Málaga, kan du derfor forvente at se masser af flamenco kostumer – blonder, flæser, hårpynt og dinglende kæmpe-øreringe i alle røde nuancer på Andalusiens mange feriaer i de kommende måneder .

Det handler ikke kun om at vælge en flamenco-kjole. Den skal selvfølgelig sidde perfekt og give en perfekt havfrueform, men det vigtigste er ifølge de sydspanske modeeksperter farven – og ingen farve er mere ‘flamenco’ end rød. Farven rød repræsenterer styrken, dramaet og passionen i flamencokunsten, samtidig med at farven er vovet og sexet.

En af regionens mest respekterede moderedaktører, Pilar Larronda, har fortalt hvorfor flamenco-kjolen absolut skal være rød i år.

1. En rød flamenco kjole går aldrig af mode. Det er et sikkert valg, der vil sikre, at du har en kjole i mange år fremover. En flamenco-kjole kan holde i flere generationer.

2. Rød er den klassiske flamencofarve. Hvis du tænker på en flamenco-kjole, forestiller langt de fleste mennesker sig en rød kjole. De klassiske plakater og reklamer for Ferias havde – og har stadig – oftest røde kjoler, og de mest kendte flamencodesigns gennem tiderne har været røde.

3. Alle kvinder har det godt i rødt. Ikke alle farver passer til alle, men rød passer til både mørkhårede og blondiner samt kvinder med mørk eller lys hud. (For dem, der ikke er enige, minder vi dig om, at dette kommer fra en spansk modista.)

4. En klassisk rød farve kan kombineres med alle typer mønstre. Hvis du foretrækker en mønstret kjole, er rød perfekt til prikker, blomster og andre mønstre.

5. En rød kjole kræver ikke andet. En almindelig rød flamencokjole siger det hele og fremhæver detaljerne i designet, så du har brug for meget lidt tilbehør.

6. Rød er nem at kombinere. Rød kan kombineres med næsten enhver anden farve og ser spektakulær ud kombineret med sort.

7. Rød er perfekt til flamencodesigns. Farven rød har sin egen personlighed og frembringer former og detaljer som ingen anden farve.

8. En rød flamenco-kjole ser altid godt ud på billeder. Uanset om det er en selfie eller et gruppebillede, kan du altid være sikker på, at du vil tiltrække opmærksomhed i rødt. Du bliver aldrig overset til festen, hvis du er klædt i rødt.

9. Rød er den perfekte basisbeklædning. For andalusiske kvinder, der kan lide at have et halvt dusin flamencokostumer i deres garderobe, og for las andalusas, der investerer i en ny kjole hver sæson, er en rød kjole klassikeren, som du altid bør have i din garderobe. Hvis du er i tvivl, så vælg den røde.

10. Rød er en super feminin farve. De spanske designere er enige om, at ingen anden farve understreger kvinders femininitet mere end rød. (For hvad ville Hollywoods store filmstjerner som Marilyn Monroe eller Lucille Ball være uden deres rubinrøde læbestift…?)

(Kilde: Diario de Sevilla, Málaga Hoy, ABC Sevilla og Hola)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.