Nyt Soho-kvarter vokser frem i Málaga

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Blot et par stenkast fra det nyåbnede gourmetmarked ved Plaza Merced i Málaga, åbner en ny verden sig. De små bagvedliggende gader gemmer nemlig på imponerende gadekunst, små specialforretninger og sociale værksteder, hvor interesserede kan lære at lave egne cykler eller tage et kik ind i den lille vintage-genbrugsbutik med mange skjulte skatte fra fortiden. Det er naboerne i bydelen, som er motoren bag forskønnelsen og som de sidste mange måneder har formået at give Málaga et nyt ”Soho-kvarter”.

Las Lagunillas er navnet på Málagas nye in-kvarter, der i løbet af det sidste års tid har forandret sig fra at være et fattigt kvarter til et område rigt på kunst, sociale aktiviteter, hyggelige barer og små unikke forretninger som El Cosmonauta. Butikkens indeholder alt, hvad du ikke kan forestille dig, men som overrasker enhver, der besøger stedet. Det er den smukkeste form for genbrug, hvor en konservesdåse omdannes til lampeskærmen på en turkis bordlampe. Små trærobotter og vinylplader lavet til skåle pynter i butikken, – kun fantasien sætter grænser. Bydelens beboere fik nok af det forfaldet, de mange grå betonfacader og henlagte områder hegnet ind til ingen verdens nytte. De igangsatte et socialt projekt, der med hjælp fra de mange hjælpeorganisationer, som holder til i området, blomstrede frem i begyndelsen af 2015. En ubenyttet indhegnet parkeringsplads blev forvandlet til et nyt aktivitetsområde for børn og unge, med basketball- og fodboldbane, plads til leg og opstillede vægge med graffitikunst. Det er de lokale kunstnere, som står bag værkerne, og det er de samme, som har været med til at kaste liv ind i den grå bydel, som nu stråler med farver på hver en lille gade. En mindre bar ligger på hjørnet af gaden Alonso Benitez med åben kunstudstilling med værker fra områdets mange kreative sjæle. Den indeholder små sofaer, borde med stearinlys og en hyggelig atmosfære, som helt sikkert vil varme i de kølige vintermåneder.

Las Lagunillas hører til Victoria-kvarteret med Calle Victoria som den centrale gade, og pladsen Jardín de los Monos som samlingspunkt. I las Lagunillas bor omkring 4000 mennesker, og det estimeres, at godt 57 procent ingen uddannelse har. Det er et gammelt arbejderkvarter og i dag hjemsted for mange af Málagas fattige borgere, men også for byens kreative puls, og bydelen er i gang med en transformation iværksat af unge kunstnere, som vil gøre op med fortiden og skabe Málagas nye ”rigtige” Soho.

Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa