Det danske magasin i Spanien

Ny manager får nu stortalentet Antonin til at blive i Málaga CF

Af Morten Møller


MALAGACF

En basker står nu i spidsen for Málaga CF. Det er den 56-årige Naxto Gonzalez fra Vitoria –  arbejdsløs efter en fyring i Bolivia. Men med et cv i spansk 2. divisionsplan.

Hans forgænger, den 39-årige Jose Alberto, holdt i cheftræner-jobbet i 24 spillerunder med utilfredsstillende resultater såvel i december 2021 som i januar 2022. Nederlag på den ellers sikre fæstning Estadio La Rosaleda på Martiricos i Málaga til oprykkerne Amorebieta og Ibiza bragte gemytterne i kog hos rasende fans.

Uden tanke for svækkelser med skader og karantæner krævede de Albertos hoved på et fad. Det højlydte krav til sportsdirektør Manolo Gaspar var at afsætte den trinde chef fra Asturien, der stod frem og tog det fulde ansvar for den sportslige deroute.

”Manolo, smid ham det ud”, rungede det på La Rosaleda.

Raseri på tilskuerpladserne.

Gaspars ansvar

En penibel situation for Gaspar, 41 år og tidligere La Liga-spiller. Jose Alberto var hans egen opfindelse, da Sergio Pellicer overraskende efter succes under vanskelige forhold ikke ville forlænge efter sidste sæson. Han var slidt, men er nu dukket op hos en af konkurrenterne i 2. division, Fuenlabrada i Madrid.

Nu står Gaspar på ny med ansvaret for en træner uden det store lønkrav og heller ikke et navn af fordums glans på denne post i Málaga.

Naxto Gonzalez trådte til blot fire dage efter Albertos exit og tog til Miranda de Ebro med sine nye spillere, der på ny ydede en miserabel indsats med et 0-3 nederlag på Estadio Anduva. Fyringsnederlaget ugen forinden havde lydt på 0-5 til Ibiza i Málaga. Ni kampe var vundet i sæsonen, syv spillet uafgjort og ti tabt under Alberto.

Bunden truede!

Manolo Gaspar, sportsdirektør, der hyrer og fyrer trænere.

Mistede opbakning

For Jose Alberto, som vi var mange fodboldkendere der satte et spørgsmålstegn til fra starten, endvidere et alvorligt problem at han lidt efter lidt mistede omklædningsrummet. Mange spillere havde efterhånden ikke respekten for ham og blot fem takkede ham således på de sociale medier ved afskeden – heriblandt Kevin og Roberto, to af de unge spillere, han med held havde rykket op på divisionsholdet fra akademiet.

Det må have været en spøg, da backen Jíminez tidligere udtalte, at det ville have været skønt, hvis folk så en video med den gode stemning i omklædningsrummet…!

Antonin var ikke tilfreds under Jose Alberto, men bliver nu.

Følsomme forward

Med trænerskiftet besluttede stortalentet Antonin, 21 år og født i Málaga men ejet af Granada, at fuldføre sit lejemål i hans hjemklub. Han havde ellers bedt hans agent om at få ham væk til en anden klub i januars transfervindue i utilfredshed med Jose Alberto, der ikke havde vist ham den fornødne tillid.

Nu bliver han og kan blive en af de spillere, Manolo Gaspar med en forbedret klub-økonomi i næste sæson, vil forsøge at vriste ud af hænderne af Granada. Den lidt følsomme forward med to kampe for det spanske U-landshold vil gerne blive hos venner og familie i Málaga.

Han fandt sig heller ikke tilpas under en udlejning til Leganes i Madrid.

Gaspar er allerede nu på spillermarkedet for sæsonen 2022-23. Hvortil træner Natxo Gonzalez har en option.


Farvel til tre trænere

Siden nedrykningen fra La Liga til 2. division i 2017-18 er det nu blevet til tre træner-fyringer i Málaga CF.

Først farvel til Juan Ramon Muniz i sæsonen 2018-19, så til Victor Sanchez del Amo i 2019-20 og nu i 2021-22 er Jose Alberto røget.

Del Amo var et kendt navn som spansk A-landsholdsspiller og trænerkarriere i bl.a. Betids i La Liga i Spanien og i Olympiacos i Grækenland.

Han blev nævnt for et comeback i Málaga CF nu, men det blev altså ikke til noget.

Den af retten afsatte præsident og ejer af Málaga CF, sheik Al-Thani, stod for afsættelsen af de to første.

Nedturen er spillernes ansvar. Ingen andres.
Ændringer af systemer, nye holdopstillinger og ny træner – samme resultat. Nederlag uden minimum af ære. Der er ikke flere undskyldninger for et hold, der præsterer langt under sit niveau.
Mangel på selvværd og respekt for klubskjoldet og fansene”.

Dagbladet Málaga Hoy om krisen.

Tre fyringer og play off-dyster

Málaga CFs nye manager, baskeren Natxo Gonzalez, har stor erfaring med den spanske 2. division. Her er det for ham blevet til 132 kampe som træner i fire klubber. Han førte Zaragoza frem til play off-runden i 2018, men oprykningen til La Liga glippede.

Og så er det blevet til tre fyresedler for ham. I Alaves, Deportivo La Coruna og Bolivar i Bolivien.

Som aktiv spillede han udelukkende som amatør.

Natxo Gonzalez, 56 år, byder på dette cv:
1986 – 19994: Ariznabarra, Spanien – ungdom og senioret.
1994 1999: Alaves, Spanien – ungdom og andetholdet.
2004 – 2007: Reus, Spanien, 3. division.
2007 – 2011: Sant Andreu, Spanien, 4. division.
2012 – 2013: Alaves, Spanien, 2. division.
2014 – 2017: Reus, Spanien, 2, division.
2017 – 2018; Zaragoza, Spanien, 2. division.
2018 – 2019: Deportivo La Coruna, Spanien, 2. Division.
2019 – 2020: Tondela, Portugal, Primeira Liga.
2020 – 2021: Bolivar, Bolivia, Division Profesional.


Ontiveros har ikke fået mange kampe i benene siden han forlod Málaga CF.

Svigtede Málaga – nu i Madrid

Den 24-årige Javi Ontiveros fra Marbella er godt i gang med at spilde sit talent. Karrieren, der i perioden 2015-19 tegnede så lovende i Málaga CF, synes helt på afveje.

Villarreal i La Liga købte ham for 7.5 mio. euro – hårdt tiltrængte penge for altid økonomisk nødlidende Málaga – men et skifte uden succes. Ikke ret mange kampe her og så utilfredsstillende lejemål til Huesca i Catalonien og Osasuna i Baskerlandet. For i januars transfervindue at blive sendt videre til Fuenlabrada i Madrid til genforening med hans ungdomstræner i Málaga Sergio Pellicer.

Der er tale om et salg af Villarreal med en tilbagekøbsklausul, men intet er offentliggjort om købsprisen, der lidt interessant for Málaga, da Villarreal skylder klubben 4 mio. euro!

Ontiveros kunne have spillet for Málaga CF i denne sæson på en lejeaftale, som han havde indgået med sportsdirektør Manolo Gaspar, men den løb han fra i 11. time til fordel for et tilbud fra Osasuna i La Liga. Her blev det blot til spilletid i tre opgør!

Til Fuenlabrada i 2. division er den tidligere Málaga-anfører Adrian endvidere ankommet fra Zaragoza.


Albentosa, der er født i Alzira ved Valencia nu i Vejle

Via Málaga til Vejle Boldklub

En spiller med relationer til Málaga CF har tegnet en ½ års kontrakt med Vejle Boldklub i den danske Superliga. Det drejer sig om den nu 33-årige midterforsvarer Raul Albentosa, der slog sine folder i Málaga i sæsonen 2015-16.

Hvilket den garderhøje spanier gjorde godt.

Han var kommet fra engelske Derby County og tog fra Málaga videre til Deportivo La Coruna, CSKA Sofia i Bulgarien og Dinamo Bukarest i Rumænien for altså nu at tilslutte sig Vejle, der kæmper for overlevelse i den bedste danske fodboldrække.

I La Liga i Spanien repræsenterede Albentosa endvidere klubber som Cadiz, Elche og Eibar,


Ivan Calero – skal spille sig i form i bundklub.

Sendt til bund- prop Alcorcon

Nu er det spændende om knæet holder. Ude af holdet et halvt år på grund af en knæoperation kom den 26-årige højre wing-back Ivan Calero tilbage igen, men med U-landsholdsspilleren Gomez hyret i Espanyol til hans position for Málaga CF, er han røget videre til Alcorcon i Madrid – på et lejemål.

Her er han gået ind til en hård tid hos bundproppen i 2. division, der kæmper en næsten umulig kamp for overlevelse.

Calero er noteret for 23 U-landskampe for Spanien og har spillet i Holland for klubberne, Sparta Rotterdam og Jonn Sparta samt for engelske Derby County.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.