Det danske magasin i Spanien

Fuld af tatoveringer arbejder han hårdt, men er slidt op – nu trækker Girona


Af Morten Møller


Stor jubel hos Brandon over en scoring

Hans far er englænder og moderen spansk. De satte Brandon Thomas til verden den 4. februar 1995 i den charmerende maleriske kunstnerby Santanyi på Mallorca. Beliggende på den sydøstlige del af ferieøen præget af klipper og en fire kilometer lang strand 66 kilometer fra Palma de Mallorca.

Så det blev i den store klub på Mallorca, RCD Mallorca, Brandon fik sin fodboldopdragelse med professionel debut den 12. december 2012. Han viste sig fra starten i hans pure ungdom som en energisk forward – evner som Málaga CF nu nyder glæden af i 2. division. Om end vilkårene helt fremme er vanskelig for ham på et mandskab med meget svingende præstationer. Han er slidt op.

Brandon har taget publikum med storm med sin fanden i voldskhed. Med tatoveringer op til nakkehårene er han hele tiden i billedet – også på statistikkerne med karantæner, mål og udtagelse til Ugens Hold i divisionen.

Men fortsætter det modebrand med de lyse lokker med endnu en sæson i Málaga?

Forwarden ærgrer sig over en misbrugt chance

Vågner som vrag

”Efter kamp vågner jeg op som et vrag”, fortæller han. Ryggen, læggene og benene smerter. Vor tidligere træner, Jose Alberto, er den træner i min karriere, der har krævet mest fysisk af mig. Mon ikke jeg som forward fik løbet 12 kilometer i en kamp under ham. Nu er jeg desværre af og til på startbænken.

Jeg er glad for at arbejde for holdet, men ville gerne have lavet lidt flere mål. Betingelserne er dog vanskelige. Vi er i en division med rigtig gode og ambitiøse hold – og vort er meget ungt med kampe med blot et par spillere over 25 år.

Brandon er blot på en et-årig kontrakt i Málaga CF med udløb efter denne sæson. En fornyelse har været på tale i måneder, men forhandlingerne er endnu ikke afsluttet. På sidelinjen spøger Girona i Catalonien, hvor han spillere i 2020. Men han er særdeles tilfreds i Málaga.

Sportsdirektør i Málaga CF, Manolo Gaspar, og Brandon tegnede før sæsonen en kontrakt på blot en sæson. Nu snakker de igen.

Glad i Málaga

”Virkeligheden er, at jeg altid har sagt, at jeg var super godt tilpas i Girona, Det er er en af de klubber, jeg har haft det bedst på trods af mine knæproblemer her. På det menneskelige og personlige plan behandlede klubben mig eksemplarisk. Fodbold tager mange drejninger, så man ved aldrig om jeg kommer til at spille for den igen.

Jeg fastholder, at her i Málaga er jeg glad og vil elske at være her noget mere.  Jeg har min familie i Loja tæt på Málaga – og både fansene og jeg kan lide hinanden”, slutter Brandon.

En ukuelig forward.


Fransk visit uden succes

Om Brandon:
Fuldenavn: Brandon Thomas.
Rygnummer 9.
Født den 5. februar 1995 i Santanyi på Mallorca.

Ungdomstid:
RCD Mallorca.

Seniorkarriere:
2013 – 2015: RCD Mallorca B – 72 kampe og 27 mål.
2012 – 2017: RCD Mallorca – 74 kampe og 19 mål.
2017 -2019: Rennes FC i Frankrig – 14 kampe og 1 mål.
2018 -2019: Osasuna (på lån) – 36 kampe og 5 mål.
2019 -2021: Osasuna (på kontrakt) – 8 kampe og 0 mål.
2020: Girona (på lån) – 9 kampe og 2 mål.
2021: Leganes (på lån) – 5 kampe – 0 mål.
2021 – 2022: Málaga CF (på kontrakt) – 22 kampe og 6 mål.


Javi Gracia – eventyrlysten fodboldtræner

Ex Málaga-træner med guld i mund

Javi Gracia har bevaret sin bopæl på Costa del Sol, men siden sin succesrige tid som træner for Málaga CF i La Liga 2014-16 er han fartet rundt til kanongager i Rusland, England og nu Qatar – landet hvor Málaga CFs bedrageri-sigtet ex-ejer og præsident Sheik Al-Thani gemmer sig. Mens der er rejst en international arrestordre på ham, bevæger Javi Gracia sig frit rundt og kunne godt tænke sig at vende tilbage til Málaga CF, når klubben er kommet i god stand.

Den stille og lidt generte Gracia, der fylder 52 år 1. maj, befandt sig særdeles godt på Costa del Sol med La Cala de Mijas som afslapningssted. Men familien og hans parathed med et beskedent engelsk at rejse ud i verden har gjort den stenrig. Ikke mindst jobbet efter Málaga i Rubin Kazar og det nuværende i Al Sadd Sports Club i Doha i Qatar er guldrandene. I Al Sadd har Gracia afløst sin landsmand af en verdensstjerne, Xavi, der nu er ved at bringe FC Barcelona på rette sportslig spor.

Javi Gracia ville i 2016 ikke forlænge med Málaga CF og har opnået at blive fyret i Almeria, Cadiz, Watford. og Valencia – helt normale hændelser i en træner karriere. Fyringer der oftest gode penge i.

Hans hjemmebane er nu Jassim bin Hammad stadium med plads til blot 15.000 tilskuere og hans hold, Al Sadd, tæller bl.a. andre den tidligere Málaga CF-spiller Santi Gazorla (2011-12), nu 37 år med 51 landskampe for Spanien.

Javi Gracia har endvidere været træner for mellemklubber i Grækenland. Han er født i Pamplona i baskerlandet og var en habil midtbanespiller som aktiv. Han er gift og har tre drenge – de to tvillinger.


Juande har været hårdt ramt.

Fjerde skadespause på tre måneder!

En af forklaringerne på Málaga CFs store besvær i 2. division i denne sæson er en lange række af skader hos nogle af de bærende spillere. Det værste eksempel er den 22-årige krumtap i midterforsvaret Juande – født i Cordoba for 24 somre siden med fodboldopdragelse i Málaga. På tre måneder har han været på skadeslisten ikke færre end fire gange.

Juande døjer med muskelskader. Senest i højre knæ.

Tabet af ham og den langtidsskadede Luis Munoz har været voldsomt for Málaga-holdet, der døjer med voldsomme forsvarsproblemer med en lang række alvorlige nederlag til følge. Klubben står med et af de dårligste forsvar i divisionen.

Juande har kontraktudløb i Málaga CF i juni 2023. Hans debut for førsteholdet fandt sted den 14. januar 2020 og det er blevet til et halvt hundrede kampe med fire scoringer.

Juande vil gerne fortsætte sin karriere i Málaga CF.


Et symbolsk foto af Okazakis 34 træningsdage i Málaga. Klubben måtte vende ham ryggen.

Hævnen – i overtid!

Han skulle være det helt store nummer for Málaga CF i sæsonen 2019-20, den nu 35-årige japaner Shingi Okazaki, ex-holdkammerat med den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel i den engelske Premier League-klub Leicester City, og med 50 scoringer i 119 landskampe for hans hjemland, Japan.

Erhvervet på fri transfer fra Leicester af Málaga CFs daværende sportsdirektør Jose Luis Caminero fra Madrid. Málaga CF var begyndt at sælge trøjer – også i Japan – med Okazaris navn på ryggen. Men så kom den for klubben nedslående besked fra det professionelle spanske fodboldforbund:

Okazaki kunne ikke få licens til at spille for Málaga CF. Klubbens økonomi var i så elendig en forfatning, at der ikke var plads til flere lønninger. To spillere mere måtte klubben sende videre af samme årsag, Rodriquez til Maccabi Haifa i Israel og Mula røg til Fuenlabra i Madrid.

Okazaki, der også havde repræsenteret de tyske Bundesliga-klubber VfB Stuttgart og Mainz 05, blev i stedet hyret af Huesca i Spanien, for i denne sæson at spille for Cartagena i 2. division. Og det var da denne hans klub besøgte Estadio La Rosaleda i slutningen af februar, han tog hævn. Efter ikke have vundet i seks spillerunder stod Málaga CF til endelig at sejre. Måltavlen sagde 1-0 ved udløb af ordinær spilletid, men så slog Okazaki til på et saksesparkmål fire minutter inde i overtiden.

1-1!

Og endnu en gang gik Málaga-spillerne slukøret fra banen. Fortsat nedrykningstruede.


Siden sidst

Resultater
Málaga CF – Cartagena 1 – 1
Amorebiela– Málaga CF 1 – 2
Málaga CF – Ponferradina
Fuenlabrada  – Málaga CF
Herefter lå Málaga CF nummer???  2. division.

Målscorere
Brandon 6
Paulino 4
Luis Munoz 2
Genaro 2
Peybernes 2
Roberto 2
Sekou 2
Antonin 2
Ramon 1
Juande 1

I karantæne
Escassi 4, Genaro og Brandon 2 og Jozabed og Haitam 1 spilledag.

Skadede:
Genaro, forsvarer
Luis Munoz, midtbanespiller

På Ugens Hold i 2. division
Dani Martin (målmand), Paulino, Luis Munoz, Gomez og Brandon.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.