Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

To lande var i krig i 172 år – ingen af dem vidste det. Ingen døde, ikke et eneste skud blev affyret, men Spanien kunne være blevet ekskluderet fra NATO-fællesskabet og EU på grund af den igangværende krig mod Danmark.

Indbyggerne i den lille by Huéscar erklærede Danmark krig under Napoleonskrigene og glemte alt om at slutte fred igen. Den 11/11 1981 underskrev man den fredsaftale, som afsluttede Spaniens længste krig. En krig mod Danmark, der blev erklæret i 1809, og som således varede i 172 år.

“Med interviews i de to lande er vi på vej med en dokumentar om denne besynderlige historie, som involverer bl.a. H.C. Andersen, Napoleon, Reagan og Brézhnev, og som fortæller om, hvordan Spanien ikke kunne komme med i NATO, fordi landet var i krig mod et af de allierede lande,” fortæller instruktør Jorge Rivera, som blandt andet står bag filmen “Imborrable” om Málagas hjemsøgte hus, der havde premiere sidste år.

Plakaten og instruktør: Jorge Rivera.

Filmen vil indeholde interviews med efterkommere af nogle af de Spanierne, som indtog Koldinghus, blandt andet Leif Panduro, Uffe Elleman, Ib Jensen samt udtalelser fra eksperter på feltet.

I forbindelse med fremstødet fortæller tidligere udenrigsminister Per Stig Møller og Cecilie Bønnelycke, som er museumsdirektør for Museum Lolland-Falster om ‘krigens afslutning’ i en video, som kan ses på YouTube eller på Facebook-siden for filmen.

“Der vil i filmen vises og fortælles detaljer, som aldrig er blevet set eller hørt før. For eksempel vil der for første gang blive bragt et interview med den arkivar, som opdagede miseren. Han er i dag 88 år gammel. Vi ønsker med denne film at gå dybere end blot de vanlige kuriositeter, samtidig med at det selvfølgelig er en sjov fortælling. Det skulle gerne blive en lærerig og underholdende film,” slutter instruktøren Jorge Rivera, som forventer, at dokumentaren er færdig primo 2021.

Se mere information om tilblivelsen og crowdfunding af filmen på Facebook-siden @The Longest War eller på instruktørens web www.jrivera.eu

Se trailer for filmen her 

Gå til crowdofunding-sitet og se hvordan du kan støtte filmen her http://goteo.cc/tlw

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa