Det danske magasin i Spanien
Bodegas Tempore – IGP Bajo Aragón

Bodegas Tempore – IGP Bajo Aragón

Jeanett Lorentzen fra Birdie Vinos, her sammen med Paula fra Bodegas Tempore

Bajo Aragon er det østligste område, som ligger forholdsvis tæt på Catalonien og Priorat. Et større område som ligger i tre provinser og hvor en håndfuld mindre men super gode producenter udfordrer det stenede og kalkholdige højland i nærheden af byen Zaragoza.

En af dem skiller sig ud, nemlig familien Yago Aznar som driver deres økologiske vingård og vinproduktion på fjerde generation hvor de med deres kærlighed og respekt for jorden, skaber den mest optimale vinoplevelse af deres Tempranillo- og Garnachadruer. Bodegas Tempore ligger ved byen Lecera, og har IGP (Indicación Geográfica Protegido) Baja Aragón.

Området er kendt for sine magre, støvede, golde, stenede og kalkholdige jorde, de varme somre med solbrændt jord og de kolde vintervinde, der hærger området i vinterhalvåret. Det giver sparsomme udbytter, der kræver virkeligt hårdt arbejde at fremstille. Men resultatet er fantastisk og udsøgt, men oftest yderst sparsomt. Familien ejer her 100 hektarer hvor garnacha-druen dominerer. Druen som giver personlighed, elegance, frugt og bløde tanniner til en stor del af deres vine.

Hele familien er med

Familien er ét med det land, og de druer som de dyrker, og er kendt for deres altid kompromisløse tilgang til vindyrkning og vinproduktion. Paula og Victor Yago Aznar er bror og søster og overhovederne for fjerde generation af familien Yago Aznar på Bodegas Tempore. Deres forældre og farfar som stadig lever, er alle med til at drive den økologiske vingård og er alle del af denne kompromisløse famillie, som ikke er bange for at stille spørgsmålstegn ved regler og traditioner. Efter 75 år på samme sted, ved de meget om deres jord, men er ikke bange for at eksperimentere og tage nye tiltag i brug. Deres evne til at lytte se og føle sig frem til den optimale vin, har givet deres vine mange udmærkelser og medaljer gennem årene.

Der er derfor nok at tage sig til for de to søskende, deres forældre og deres respektive familier, som alle er med til at drive den økologiske og biodynamiske vingård. Deres fælles respekt for den erhvervede viden gennem generationer, respekt for deres jord og behovet for at skabe bæredygtige vinmarker, er simpelthen deres måde at arbejde på. Der er altså ingen tvivl om, at den vin du har fået hældt i glasset, er skabt med stor kærlighed. Det gør det hele mere forståeligt. For hvem vil ikke gøre alt for at skabe de bedste forudsætninger for sine ”børn” og deres fremtid?

Vores team her hos Birdie Vinos, forelskede sig specielt i vinene som går under navnet “Generación”, hvor alle vinene er navngivet efter familiemedlemmernes fødselsår og etiketterne har et billede af hvert familiemedlem blended med et element fra en af vinmarkerne.

GENERACION 76

– Victors fødselsår og med hans profil på etiketten hvor billedet af hans ansigt er blended med et smukt billede af de yngste vinmarker.

GENERACIÓN 76 er en ung rødvin, lavet på 100% tempranillo-druer som har ligget på amerikanske 500 liters fade i 2 måneder. Vinen har en flot, dyb kirsebærrød farve med et tydeligt violet skær, når du hælder den op i glasset. Aromaer af jordbær og solbær og hvis du kører vinen lidt rundt i glasset, får bærduften følgeskab af mere frugtige og mineralske aromanoter, der sender dig direkte ud på vinmarken en solrig sensommerdag. Det hele toppes af en blød lakridsagtig duft med delikate antydninger af røget, amerikansk egetræ og kakaobønner. Smagen af vinen byder på masser af røde, perfekt modnede bær, samtidig med at vinen føles forførende fløjlsagtig i munden. En perfekt, rund, behagelig og velsmagende vin med afrundet syre, som kan bruges til enhver lejlighed. Vinen har guldmedaljer både fra International Organic Wine Award og Berliner Wine Trophy. Pris hos Birdie Vinos: 8.50€

GENERACIÓN 73

– Er Paulas fødselsår og på etiketten finder du hendes billede med smukke blade fra en vinstok.

En 100% Garnacha vin som har lagret på franske 500 liters egetræsfade i 2 måneder. Garnacha-druer dyrket omkring 550 meter over havet i det tørre og magre terroir som bidrager med en helt unik mineralitet og fylde, du ikke finder i mange andre Garnacha-vine. Druerne plukkes i sidste halvdel af september. Herefter gæres druerne ved lav temperatur i ståltanke med anvendelse af vingårdens egen økologiske gær. Efter gæringen hældes vinen på et nyt egetræsfad af fransk egetræ, hvor den lagres i to måneder. Intens duft af røde skovbær som solbær, afrundede af sødlige karameltoner og på trods af kun 2 måneder på fadet findes strejf af vanilje. Smagen er sødmefyldt og vinen er behagelig og velbalanceret, og efterlader en silkeblød fornemmelse i munden.  Guldmedaljerne regner også ned over denne vin. Jeg kan nævne International Organic Wine Award, Garnachas del Mundo og International Gilbert & Gaillard. Pris hos Birdie Vinos: 8.50€

GENERACIÓN 46

– Er vinen som Victor og Paulas far lægger fødselsår og ansigt til på etiketten.

Den optimale blend af Tempranillo og Garnacha druer som har lagret 12 måneder på både Franske og Amerikanske egetræsfade. Flot, mørk og kirsebærfarvet i glasset, med aromaer af vanilje, chokolade og kaffe. I smagen finder du den optimale balance med Garnacha druens sødlige og frugtige smag, blandet med Tempranillo druens fylde og runde syreindhold. Et tydeligt eksempel på, hvad en grænsesøgende tilgang til vinproduktion kan frembringe af ekstraordinære vinoplevelser. Også denne vin har en lang liste af guldmedaljer som bakker op om den ekstraordinære kvalitet. Pris hos Birdie Vinos: 13.50€

GENERACIÓN 20

– er bedstefars vin, og den han som 90-årig lægger ansigt til på etiketten sammen med en 100 år gammel vinstok.

Vinen er lavet på 100% Garnacha druer fra 80 år gamle vinstokke fra bjergskråninger i 600 meters højde. Vinmarker hvor jordbunden er udpint, med lavt nedbør, stenet og tør. Vinstokken skal arbejde hårdt, og sørge for at sætte rødderne dybt ned i jorden for at finde vand. Det er hernede vi finder mineraliteten som er karakteristisk for Generación 20´s garnacha druer. Efter høsten sidst i september bliver druerne for-gæret ved lave temperaturer og derefter hældt på ståltanke hvor de gærer færdigt. Derefter går turen til trætønderne hvor vinen ligger i de næste 14 måneder.

Vinen har en smuk rubinrød farve og lækre aromaer af diverse krydderier, modne røde bær, lakrids og karamel. Flot sammensætning af Garnacha druens frugtige smagsnuancer og elegante noter fra det franske egetræsfad. Specielt for Generacion 20 er de mineralske noter. Super saftig og spændstig vin med fylde som vil kunne klare påskelam, vildt eller et godt match til sommerens grillretter.

Guia Jose Peñin, Spaniens mest anerkendte vinguide giver flotte 90 points til vinen, som også er 10-dobbelt øko-guldvinder. Kan købes i Birdie Vinos til kun: 14.85€

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.