Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Catalonierne kræver uafhængighed, lokalregeringen overvejer folkeafstemning.

Cataloniens uafhængighedskrav vokser i styrke
Det catalanske lokalparlament forventes denne uge – nærmere betegnet på torsdag – at godkende en resolution der skal give indbyggerne ret til selv at stemme om regionens fremtid.
Det er dog endnu uvist, om der er fuld støtte til forslaget i parlamentet, men de nationalistiske partier: Convergència i Unió (CiU), Iniciativa per Catalunya (ICV-EUiA) og Esquerra og Solidaritat Catalana der tilsammen sidder på 86 af de 135 regionale taburetter, forventes alle at være for forslaget.
Forslaget kommer efter, at flere hundrede tusinder af cataloniere på regionens dag (Diada) den 11. september demonstrerede og krævede fuldstændig uafhængighed fra det øvrige Spanien.
”Vi arbejder hen imod en parlamentarisk deklaration, som er set i lyset af protesterne, der er enstemmige og historiske,” citerer Dagbladet El País Oriol Pujol, der er medlem af CiU, det lokale regeringsparti.
De catalanske lokalregeringer har gennem årene erklæret sig for retten til selvbestemmelse. Også når det gælder andre områder, hvilket blev set i begyndelsen af 1990’erne, hvor man blandt andet var på Kroatien og Kosovos side. Sidstnævnte har det officielle Spanien aldrig godkendt som selvstændig stat. Fordi der var frygt for, at der blev sendt forkerte signaler til landets egne uafhængighedssøgende regioner, som først og fremmest er Catalonien samt Baskerlandet.
Efter demonstrationerne den 11. september advarede kong Juan Carlos imod cataloniernes krav om løsrivelse. Han udtalte, at det ikke er tiden for at jagte visioner eller separere Spanien, men at landet i stedet bør stå sammen.
Monarken rejser både tirsdag og torsdag denne uge til den uafhængighedssøgende region for at deltage i to forskellige akter, og der kan nok forventes en del uro i den forbindelse.
Formanden for den lokale regering, Artur Mas fra CiU mødtes i slutningen af den forgangne uge med Spaniens statsminister, Mariano Rajoy fra PP. Et møde der siges at skulle være gået skidt. Målet var i første omgang at opnå enighed om størrelsen og betingelserne for den støtte, som regionen skal have fra staten. Anmodningen lyder på godt fem milliarder euro, samt at appellere til statsministeren om selv at lade regionen forvalte skatterne.
Catalonierne har længe beklaget sig over, at de betaler mere i skat til den fælles kasse end de andre 16 regioner, men at de samtidigt får mindre retur, og det er den økonomiske situation, der har virket som brændsel på deres intensiverede krav om uafhængighed.
”Det gik ikke godt,” skrev Mas dog på sin blog efter mødet. Herefter meddelte Rajoy kongressen, at han fastholder den spanske grundlov, som dikterer et samlet Spanien og for at ændre den, skal alle spaniere stemme.
Artur Mas og CiU leder den catalanske lokalregering i koalition med PP, og uenigheden kan desuden resultere i, at han vælger at udskrive valg i utide.

 


Kong Juan Carlos og Bill Clinton poserer før mødet i New York.

Spanien er stærk
Ordene kommer fra USA’s forhenværende præsident Bill Clinton. Han mødtes i går søndag med Spaniens kong Juan Carlos i New York i anledningen af det internationale forum Clinton Global Initiative.
De to mødtes inden indvielsen af forummet. De talte blandt andet om den økonomiske situation i Spanien og EU. Den forhenværende præsident og nuværende guru sagde, at Spanien er stærk nok til at komme gennem krisen, og at han er sikker på, at Tyskland nok skal fortsætte med at arbejde for et samlet EU.
Mødet varede i 45 minutter. Den aktuelle uro i Catalonien blev ikke diskuteret, men det blev den måske i de efterfølgende ti minutter, hvor Clinton og den spanske konge havde et privat møde.
Kong Juan Carlos mødes i dag med blandt andet Jordans kong Abdullah. I aften rejser han hjem til Spanien.

 


Beboere fylder vand op fra lastbilen.

Det fjerde tørreste år
Manglen på regn i år har haft indvirkning på en del byer inde i landet og landsbyer i Málaga-provinsen. Det drejer sig om steder, hvor vandforsyningen kommer fra brønde, der begynder at løbe tør, snarere end fra de store vandreservoirer. Tallene fra det sidste landbrugsår – som går fra den 1. september til den 31. august – er langt fra positive. Chefmeteorolog Fausto Polvorinos forklarer, at 2012 har været det fjerde tørreste landbrugsår siden 1942-43. Situationen er fælles på tværs af provinsen. I Málaga har der været 55 procent mindre nedbør end året før. Eksperter hævder, at man endnu ikke kan bruge ordet ”tørke”, da der teknisk set er nødt til at være to år efterfulgt af hinanden med usædvanligt tørre hydrologiske forhold.

 


Ryanair har stor indflydelse på Costa del Sols turisme.

Ryanair har startet alarmklokker i Costa del Sol
Sidste uges nødlandinger af Ryanair fly i spanske lufthavne har skabt bekymringer hos Costa del Sols turistråd og ikke uden grund. Ryanair er nemlig det flyselskab i Málaga lufthavn, der flyver flest passagerer til og fra Costa del Sol. Tal viser, at det irske flyselskab i årets første otte måneder har haft 23,4 procent af den totale passagertrafik i Málaga lufthavn. Det svarer til ca. 2.056.703 af de i alt 8.764.569 passagerer, der benyttede lufthavnen i årets første otte måneder. Ryanair flyver direkte mellem Málaga og 49 destinationer ud af i alt 111 lufthavne. Derfor har en række rapporter om akutte hændelser hos Ryanair bragt uro hos turistrådet, der opfordrer flyselskabet til at overholde – og myndighederne til at håndhæve – sikkerhedsbestemmelserne.
Formanden for det andalusiske turistråd, Miguel Sánchez mener, at Ryanair vil få færre passagerer, hvis de fortsætter med deres unoder, og at det derfor også vil gå ud over det antal turister, der besøger Costa del Sol. Hændelserne gavner hverken selskabet eller de destinationer, der flyves til, lyder det fra Miguel Sánchez. Han opfordrer myndighederne til at gribe ind for at forhindre lignende episoder fremover. Ryanair forsikrer, at de vil opretholde deres aktivitetsniveau i Málaga til næste sæson og maner til ro ved at påpege, at 93 procent af deres 150.000 landinger på verdensplan i juni, juli og august ankom til deres destinationer til tiden.

 


Málaga forsvarer sig i en målløs kamp mod Athletic de Bilbao, der kostede Málaga CF to point.

Málaga CF er trods alt menneskelige
Weekendens kamp mod nordspanske Athletic de Bilbao var en målløs affære, der først og fremmest var præget af stor træthed fra Málaga CFs side efter Champions League-sejren over Zenit tirsdag i sidste uge. Kampen går ikke over i historiebøgerne som noget specielt, der var faktisk tale om en kedelig kamp med meget lidt flydende spil, mange fejlafleveringer og manglende inspiration. Det samme gjaldt for Athletic de Bilbao, der torsdag spillede 0-0 på udebane mod israelske Hapoel Kiryat i UEFA Europa League.
De mange Málaga fans var dog udmærket tilfredse med weekendens resultat, der samtidigt viser, at holdets spillere trods alt også er menneskelige.
Samtidigt blev Real Madrids ligakamp på udebane mod Rayo Vallecano søndag aften aflyst, da stadium blev mørklagt kort før start. Dommeren valgte at udsætte kampen til i dag, da der menes at være tale om sabotage. Kampen bliver spillet i aften kl. 19.45.
Samtidigt vandt Barcelona lørdag aften uden problemer 2-0 over andalusiske Granada, og de forsvarende mestre, FC Barcelona ligger stadig nummer et med 15 point efter fem kampe.

 


The Born this Way Ball kommer til Spanien.

Gaga i Barcelona
Lady Gaga gæster Spanien, hvor hun giver en enkelt koncert i touren The Born this Way Ball.
Koncerten kan opleves i Barcelona den 6. oktober, hvor herligheden starter kl. 21.30 i Palau Sant Jordi.
Entré fra 62,50 euro på www.elcorteingles.es.


Den Skandinaviske Turistkirke

På Paseo Marítimo 77, Los Boliches, Fuengirola, har følgende ugeprogram:

Søndag kl. 11.00: Gudstjeneste. Kl. 19.00: Sangaften ”Hele kirken synger”.
Tirsdag kl. 11.00: Sang på markedspladsen. Kl. 19.00: Bibelsamtale.
Onsdag kl. 11.00: Dagtræf med kaffe og vafler.
Torsdag kl. 19.00: Åbent hus. Sang og musik.
Fredag kl.18.00: Bønnetime.

Se mere om kirkens program på www.turistkyrkan.info. Kirkens tlf.: 952 465 860, mobil 693 783 854, e-mail: pastor@turistkyrkan.info. Pastor: John Agersten.

 

¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage

Helligdage:

28. september: Lokal helligdag i Istán og Vélez-Málaga.
29. september: Lokal helligdag i Torremolinos.
8. oktober: Lokal helligdag i Fuengirola.
10. oktober: Lokal helligdag i Nerja.
12. oktober: National helligdag, Día de la Hispanidad.

Benalmádena:

Tivoli World
Tivoli World i Arroyo de la Miel holder åbent på lørdage og søndage kl. 11.00 – 19.00.

Frigiliana:

Indtil 20. oktober
Galeria Krabbe byder på udstillingen 101 Exhibition. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola:

Indtil 25. september
Sylvia, en komedie om en familie med huns, kan ses på Salon Varietes. Hver aften kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00.

6. – 12. oktober
Feria del Rosario, årets byfest, tivoli mv. på feria-pladsen og glade dage i hele byen.

Málaga:

Indtil 7. oktober
Naturskønne malerier udstilles under titlen Paraísos y Paisajes på Museet Carmen Thyssen. Værker af bl.a. Brueghel og Gauguin. Se smagsprøve på www.carmenthyssenmalaga.org.

26. september kl. 21.00
Pianokoncert med Pablo Moreno på Teatro Echegaray. Entre fra 20 euro på www.unientradas.es.

27. – 30. september
My Fair Lady opføres på Teatro Cervantes. Der er syv forskellige forestillinger. Læs mere på www.teatrocervantes.com.

4. og 5. oktober kl. 21.00
Victor Ullate Ballet fra Madrid opfører Samsara på Teatro Cervantes. Entré fra 11 euro på www.unientradas.es.

12. – 14. oktober
Bryllupsmessen Celebra Málaga afholdes i kongrescentret Palacio de Ferias y Congresos de Málaga. Tjek www.fycma.com.

18. – 21. oktober
Abracadaba. Det er titlen på et stort Disney Show, der kan opleves i sportshallen José María Martín Carpena. Torsdag og fredag kl. 19.00, lørdag kl. 16.00 og 19.00, søndag kl. 12.00 og 16.00. Entreer fra 18 euro på 933 184 969 eller www.proactiv.es.

Marbella:

Indtil 4. oktober
Udstilling af grafiske værker som landkort og ruter på Museo del Grabado.

Indtil 20. oktober
Udstillingen 31 Libros de Artistas, med bøger omkring Picasso, Miró m.fl. kan ses på Museo del Grabado.

26. – 30. september kl. 12.00 – 22.00
MarbArt, en messe og udstilling af moderne kunst af spanske og internationale kunstnere, afholdes i kongrescentret, Palacio de Congresos. Entré 2 euro.

5. – 7. oktober kl. 12.00 – 21.00
Bryllupsmessen II Salón Marbella de Boda, i kongrescentret. Gratis entré.

11. – 14. oktober
Marbella 4 Days Walking hedder et arrangement med forskellige vandreture. De starter alle i den gamle bydel og fører gennem byen, parker og langs strandene, og der er vandreture på hhv. 20 og 30 km. Læs mere på www.marbella4dayswalking.com.

Mijas:

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

Torremolinos:

24. – 28. oktober
En messe for ornitologer, III Concurso Internacional Ornitológico de la Costa del Sol, afholdes i kongrescentret, Palacio de Congresos y Exposiciones.

 

Dagens spanske nyheder mandag den 17. september 2012:


Statsminister Rajoy søger alternative løsninger, så regeringen ikke behøver acceptere EU’s hjælpepakke.

Stadig ingen klar udmelding om spansk hjælpepakke
Selvom EU’s hjælpepakke til Spanien er det hotteste emne på dagsordenen for den spanske regering, ligger der stadig ikke nogen klar udmelding om, hvorvidt regeringen har besluttet af tage imod hjælpepakken. Dog ser det ud til, at en beslutning er på trapperne. Økonomiminister Luis de Guindos er i fuld gang med at forberede betingelserne omkring hjælpepakken, men statsminister Rajoy siger, at han trods alt ønsker at udsætte accepten af hjælpepakken så længe som muligt. Begrundelsen er, at regeringen ønsker at have hjælpepakkens betingelser helt klarlagt, inden der gives en endelig udmelding.
Ikke alle politikere er enige med Rajoy, og mange mener, at man bør acceptere hjælpepakken med det samme, men Rajoy maner til ro på den baggrund, at han ønsker at undersøge alle alternative løsninger, inden der tages en endelig beslutning. Desuden er Rajoy ikke tilfreds med hjælpepakkens betingelser, og han har sat Guindos til at forhandle hver eneste betingelse til punkt og prikke.
Men andre faktorer ligger også til grund for Rajoys beslutning om ikke at ile til en beslutning. Først og fremmest ønsker Rajoy at vente, indtil regeringen ved, hvor meget lokalregeringen i Galicien behøver for at få rettet op på sin økonomi. Samtidigt er der mange EU-lande, der er imod hjælpepakken til Spanien, specielt den finske statsminister Jyrki Katanien, der flere gange har udtalt sig negativt om pakken. Den spanske regering frygter, at hvis man presser på for at modtage hjælpepakken, så vil flere europæiske lande kræve meget strenge betingelser, som den spanske regering vil have svært ved at opfylde.
Både Frankrig og Italien, der også begge har store økonomiske problemer, er fortalere for, at Spanien som det første land tager imod hjælpepakken så hurtigt som muligt, da de mener, at det vil få en positiv indvirkning på deres økonomier og måske udsætte mulige hjælpepakker til begge disse lande på længere sigt.
Den 27. september er dommedag for den spanske regering. Det er dagen, hvor statsbudgetterne skal fremlægges. Selvom budgetterne er yderligere strammet, og flere stramme reformer forventes, vil det måske ikke være nok til at undgå hjælpepakken. Såfremt det ikke er tilfældet, vil regeringen uden tvivl tage imod hjælpepakken med det samme.


Arnaldo Otegis undskyldning får en kold modtagelse af terrorofrene.

Batasuna-leder undskylder til ETA-ofre
Arnaldo Otegi, leder af den baskiske oprørsorganisation ETA’s politiske parti Batasuna, har bedt ofrene for ETA’s handlinger om tilgivelse. Det gør han i et længere interview med den baskisk baserede avis Gara, der udkommer den 28. september. Her er han blandt andet citeret for at sige:
”Det patriotiske venstre har anerkendt og anerkender smerten, der er blevet forvoldt. Og jeg vil gå videre end det og i min position som talsmand sige, at hvis det kan hjælpe på at lette smerten, lidelsen og ydmygelsen hos de familier, der er ofre for ETA’s væbnede aktioner, vil jeg tilbyde mine dybeste undskyldning ledsaget af et ’jeg er ked af det’ fra bunden af mit hjerte.”
Mellem 1960 og 2006 stod ETA bag drabene på 834 mennesker, og det er ikke sådan lige at tilgive. I hvert fald bliver undskyldningen afvist af Ángeles Pedraza, der er præsident for de terroristramtes organisation AVT, som videre bemærker, at udtalelsen kommer meget belejligt, eftersom der inden længe er valg til det baskiske parlament.


Målscorerne Saviola og Joaquín kan juble over endnu en sejr. Denne gang over Levante.

Málaga CF tromler videre
Andalusiens bedste hold fortsætter de flotte takter fra sidste sæson og vandt igen lørdag, da man hjemme slog Levante med 3-1. Nyerhvervede Javier Saviola åbnede scoringen i det 28. minut, inden Michel udlignede for gæsterne. Joaquín sendte igen los malagueños i front efter en lille time og Francisco Portillo cementerede sejren i overtiden. Dermed har Málaga CF 10 ud af 12 muligt point og er i øjeblikket førsteudfordrer til FC Barcelona, der har maksimumpoint. Mestrene fra Real Madrid byggede videre på den elendige sæsonstart, da holdet tabte 1-0 til Sevilla. Det betyder, at holdet fra hovedstaden nu kun har sølle fire point og altså allerede er langt efter rivalerne. Mourinhos tropper har dog allerede i morgen chancen for at komme tilbage på sporet, når holdet hjemme møder de engelske mestre fra Manchester City i et brag af en Champions League-åbning. Der er også fodbold i Europas fornemmeste turnering på La Rosaleda i Málaga i morgen. Her møder de lokale helte Zenit Saint Petersburg i klubbens første Champions League-kamp nogensinde. Begge slag står kl. 20.45.


En maritim udsigt over Gibraltars klippe (The Rock).

Spanien vil skabe et fredet område omkring Gibraltar
Spanien planlægger at oprette et særligt bevaringsområde (SAC) på 26.641,82 hektar omkring Gibraltar, som vil omfatte farvande mellem de to dele. Zonen vil forbyde miljøfarlig optankning af skibe på flydende gaspumper, som er en vigtig økonomisk aktivitet for Gibraltar.
Spanien benægter enhver forbindelse mellem den beslutning og en løbende kamp med Gibraltar over fiskerettigheder i en del af bugten.
”Det kan ikke genere nogen, at EU-lovgivningen beskytter miljøet,” lyder det fra en spansk regeringskilde. Men dette er sandsynligvis ikke Gibraltars reaktion.
Efter at have indgået en aftale med spanske fiskere, som går ud på at lade dem arbejde i nærheden af Gibraltar indtil årets udgang, meddelte regeringens Fabian Picardo den 16. august, at garnfiskeri vil blive forbudt på grundlag af en sagkyndig rapportadvarsel om overfiskning. Siden da har episoder mellem Gibraltars politi og spanske fiskere – der er beskyttet af den spanske civilgarde – været rutine.
Fiskeriet kan dog fortsætte indtil december, hvor en endelig beslutning ventes. Indtil da er der våbenhvile mellem regeringen og de spanske fiskere, lyder det fra spanske El País.


Europa på La Rosaleda.

Málaga CF i første Champions-dyst
Fodboldklubben Málaga CF spiller tirsdag den 18. september den første gruppekamp i Champions League.
Holdet kvalificerede sig med en samlet sejr over græske Panathinaikos.
Nu gælder det så Zenit St. Petersburg. Kampen spilles hjemme på La Rosaleda, og den starter sædvanen tro kl. 20.45.
Málaga er desuden i gruppe med Milan og Anderlecht, der samme tid som Málagas kamp mødes i Milano.
I alt fire spanske klubber deltager i den europæiske top-turnering. Også tirsdag tager Real Madrid imod Manchester City, og onsdag møder FC Barcelona russiske FC Spartak på Camp Nou, mens Valencia CF spiller ude mod Bayern München.


Op til otte lag mennesker står på hinandens skuldre.

Menneskepyramider i Barcelona
Festes de la Mercè er navnet på den fiesta i Barcelona, hvor man kan se de menneskelige pyramider kendt som castellers. Pyramiderne kan blive så høje som otte lag eller etager af mennesker, der står på hinandens skuldre.
Udover pyramiderne afholdes 600 forskellige events, heriblandt koncerter, flyopvisning .
Festes de la Mercè afholdes i år den 21. – 24. september.
Pyramiderne præger især den sidste dag, der også er helligdag i den catalanske hovedstad, hvor den har været det siden 1868.


En anledning til at besøge Álora.

Den store suppedag
Den 6. oktober er ensbetydende med den store suppedag, Día de las Sopas Perotas i Álora.
Indbyggerne, kendt som perotas, er gode kokke, og det viser de denne dag. Der serveres dog ikke en egentlig suppe på suppedagen, men alle besøgende får mulighed for at sætte tænderne i en ret med brødkrummer og grønsager som kartofler, peberfrugter, løg og tomater.


¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage


Helligdage

28. september: Lokal helligdag i Istán og Vélez-Málaga.

29. september: Lokal helligdag i Torremolinos.

8. oktober: Lokal helligdag i Fuengirola.

10. oktober: Lokal helligdag i Nerja.

12. oktober: National helligdag, Día de la Hispanidad.


Benalmádena

Tivoli World
Tivoli World i Arroyo de la Miel holder åbent på lørdage og søndage kl. 11.00 – 19.00.


Frigiliana

Indtil 20. oktober
Galeria Krabbe byder på udstillingen 101 Exhibition. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.


Fuengirola

21. – 25. september
Sylvia, en komedie om en familie med huns, kan ses på Salon Varietes. Hver aften kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00.

6. – 12. oktober
Feria del Rosario, årets byfest, tivoli mv. på feria-pladsen og glade dage i hele byen.


Málaga

Indtil 7. oktober
Naturskønne malerier udstilles under titlen Paraísos y Paisajes på Museet Carmen Thyssen. Værker af bl.a. Brueghel og Gauguin. Se smagsprøve på www.carmenthyssenmalaga.org.

19. september kl. 20.00
I anledningen af Cudecas 20 års jubilæum afholdes en velgørenhedskoncert med Chucho Valdés på Teatro Cervantes. Entré 10 – 30 euro på www.unientradas.es.

21. september kl. 20.30, 22. kl. 20.00
Klaverkoncert med værker af Brahms på Teatro Cervantes. Entre fra 7 euro på www.unientradas.es.

26. september kl. 21.00
Pianokoncert med Pablo Moreno på Teatro Echegaray. Entre fra 20 euro på www.unientradas.es.

27. – 30. september
My Fair Lady opføres på Teatro Cervantes. Der er syv forskellige forestillinger. Læs mere på www.teatrocervantes.com.

4. og 5. oktober kl. 21.00
Victor Ullate Ballet fra Madrid opfører Samsara på Teatro Cervantes. Entré fra 11 euro på www.unientradas.es.


Marbella

Indtil 4. oktober
Udstilling af grafiske værker som landkort og ruter på Museo del Grabado.

Indtil 20. oktober
Udstillingen 31 Libros de Artistas, med bøger omkring Picasso, Miró m.fl. kan ses på Museo del Grabado.

26. – 30. september kl. 12.00 – 22.00
MarbArt, en messe og udstilling af moderne kunst af spanske og internationale kunstnere, afholdes i kongrescentret, Palacio de Congresos. Entré 2 euro.

5. – 7. oktober kl. 12.00 – 21.00
Bryllupsmessen II Salón Marbella de Boda, i kongrescentret. Gratis entré.

11. – 14. oktober
Marbella 4 Days Walking hedder et arrangement, hvor man kan deltage i forskellige vandreture. De starter alle i den gamle bydel og fører deltagerne gennem byen, parker og langs strandene, og der vandreturer på hhv. 20 og 30 km. Læs mere på www.marbella4dayswalking.com.


Mijas

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

 

Dagens spanske nyheder mandag den 10. september 2012:


Spørgsmålet om en hjælpepakke skal analyseres med god tid og stor forsigtighed, mener vicestatsministeren, Soraya Sáenz de Santamaría.

Intensiverede spekulationer om hjælpepakke til Spanien
Efter formanden for den europæiske centralbank (ECB), Mario Draghi, i sidste uge bekendtgjorde, at han vil lade ECB opkøbe betrængte landes statsobligationer, hvilket altså også betyder et opkøb af Spaniens, er spekulationerne intensiveret om, hvorvidt eller hvornår landets regering vil anmode om en egentlig hjælpepakke fra Unionen lig dem, som Portugal, Irland og Grækenland har modtaget.
Renten gik ganske vist ned, mens aktierne gik op på børsen i Madrid, efter nyheden kom frem, men muligheden for en europæisk redningskrans er alligevel blevet modtaget med blandede følelser blandt spaniere, der frygter, at Spanien skal miste suverænitet til EU.
Der er en endnu ukendt liste af betingelser forbundet med opkøbet af obligationer, heriblandt formodes den allervigtigste altså at være, at Spanien skal anmode om en hjælpepakke fra EFSF/ESM udover de 100 milliarder euro, der allerede er godkendt, og som på forhånd er afsat til nødstedte pengeinstitutter.
Men den spanske regering har ikke villet indvillige uden at kende alle de store som små detaljer i en aftale. Med i ligningen hører også, at de faldende udgifter i forbindelse med statsobligationerne giver regeringen et pusterum.
”En så vigtig sag, der påvirker os alle og spaniernes fremtid, skal analyseres med god tid og stor forsigtighed,” udtaler vicestatsminister Soraya Sáenz de Santamaría.
Statsminister Mariano Rajoy (PP) kan altså meget vel tænkes at vente et stykke tid med at træffe en eventuel beslutning – også til efter den 21. oktober for ikke at påvirke lokalvalgene i Baskerlandet og Galicien.


Årets første seks måneder viser en positiv tendens på det sydspanske boligmarked.

Salget af boliger til udlændinge stiger med seks procent
Antallet af boliger købt af udlændinge i Andalusien steg med seks procent i årets seks måneder, hvilket svarer til 3.033 boligkøb i modsætning til 2.859 i samme periode sidste år. Fordelt på provinser er Málaga den provins, der har oplevet den største stigning med hele 1.932 boligkøb, hvilket svarer til en stigning på 4,2 procent i forhold samme periode sidste år.
Også Almería har oplevet udviklingen på boligmarkedet med 341 boligkøb i årets første seks måneder, en stigning på 17,5 procent. Cádiz har oplevet en stigning på 30,8 procent med i alt 212 boligkøb, og i Sevilla steg boligsalget ligeledes betydeligt med hele 25,9 procent samt med 19,6 procent i Huelva, hvorimod Granada har oplevet et fald på ni procent, Jaén et fald på 2,5 procent og Córdoba et fald på 18, 5 procent.


Forsikringssvindel tager til.

En arm for 600.000 euro
”Jeg vil give min arm for nogle hundrede tusinde euro.” Sådan må en mand i Valencia have tænkt, da han ifølge dagbladet El País satte sig for at save sin ene arm af for at få penge ud af otte forsikringsselskaber.
Manden meddelte forsikringsselskaberne, at der var sket en ulykke med en motorsav, hvorved han havde mistet armen omkring albuen, hvorfor han krævede 600.000 euro i erstatning. Forsikringsselskabernes vagthund, ICEA, besluttede dog for at undersøge sagen. De kom frem til, at armen var savet over i et helt lige snit, hvilket de skønnede ikke ville ske ved en ulykke, og at der også var savet i den ene finger, som skulle skyldes, at manden havde glemt at tage sin vielsesring af, før han eller et familiemedlem gik løs på armen, hvorefter de så savede fingeren af for at få ringen fri.
Manden kommer fra en familie, hvor alle er arbejdsløse, og for at være sikker på, at tilstrækkelig erstatningen ville blive udbetalt, havde han tegnet ikke færre end otte ulykkesforsikringer.
Dette er et noget bizart, men selvfølgelig også trist eksempel på en ny tendens, hvormed flere og flere forsøger at snyde forsikringsselskaberne. ICEA afslørede 54.114 falske erstatningskrav i 2003, mens man i 2011 afslørede 130.959.
Et mindre makabert eksempel er en ung kvinde i Sevilla, der hævdede, at hun var blevet bidt af en hund, hvorefter hun havde fået en fobi for hunde og derfor ikke turde gå uden for døren og som sådan heller ikke kunne arbejde. Hun krævede 70 – 100 euro om dagen i tabt arbejdsfortjeneste. ICEA videoovervågede hende, og det viste sig, at ikke kun gik hun på arbejde hver dag, hun arbejdede ligefrem i en hundesalon.
Også blandt virksomheder ser man flere og flere falske forsikringskrav, hvor betrængte ejere har sat ild til deres lokaler for at kunne få udbetalt erstatninger.


Nøglen smides ud i 2013.

Atomkraftværket Garoña lukkes
Spaniens regering har nu besluttet at lukke atomkraftværket Santa María de Garoña, som ligger ved Burgos, i juli 2013.
Officielt hedder det, at årsagen er, at de to elselskaber, Iberdrola og Endesa, der driver værket, har misset en deadline for at ansøge om forlængelse af driften. Dermed skal det lukke, som den forhenværende statsminister fra PSOE, José Luis Zapataro, havde forsikret. Han lovede under sine valgkampagner (2004 og 2008) at lukke samtlige værker, men med begrundelsen, at alternativet først og fremmest var energi fra kul og olie, og da Spanien var langt bagud i forhold til det vedtagne i Koyoto-aftalen og i stedet øgede mængden af CO2-udslip, blev det løfte ikke indfriet.
Den nuværende statsminister fra PP, Mariano Rajoy, lovede derimod under sidste års valgkampagne at holde Garoña åbent indtil 2019.
Det har opereret siden det herrens år 1971. Der er i øjeblikket otte atomkraftværker i gang i Spanien. Kun et atomkraftværk er hidtil blevet lukket; det var Zorita, som lukkede i 2006 efter negative rapporter fra det nukleare sikkerhedsråd, CSN.
Atomkraft leverer ca. 18 procent af elforsyningen, mens vindmøller står for 27 procent, hvormed Spanien på dette område er nummer to i Europa, kun overgået af Tyskland.


Alberto Contador leverede det perfekte comeback efter sin dopingkarantæne, da han søndag vandt Vuelta a España.

Danskspansk Vuelta-succes
Spanieren Alberto Contador kunne i går plante cykelskoene solidt på podiets øverste plads og triumfere som dette års vinder af Vuelta a España. Derfra kunne han se ned på landsmændene Alejandro Valverde og Joaquim Rodriguez, der blev henholdsvis nummer to og tre. Løbet lignede ellers længe en sag for Rodriguez, som iført den røde førertrøje gang på gang afviste rivalerne. Men på den ellers på papiret harmløse 17. etape overraskede Contador alt og alle og sikrede sig et afgørende forspring. Dermed kunne spanieren søndag lade sig hylde for sin femte sejr i de store tours, Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España. Sejren er ekstra sød for Contador, der i august vendte tilbage efter en toårig karantænedom og altså dermed har fået det ultimative comeback. Sød er sejren også for Vuelta-vinderens danske hold, Team Saxo Bank-Tinkoff Bank, og holdejer Bjarne Riis, der spillede en uvant, tilbagetrukket rolle ved dette års Tour de France.

Red Party på Nikki Beach
Traditionen tro slutter Nikki Beach sæsonen i Marbella med et brag af en fest søndag den 30. september: “The Red Hot Closing Party”. Festen starter allerede kl. 14.00, så alle gæsterne kan nyde hele dagen.
Efter kl. 18.00 lukkes der ikke flere ind. Der forventes at komme op til 2.000 festglade personer, kendte jet-settere, og dagen vil byde på underholdning i stor stil. Show, DJ’s fra andre Nikki Beach-klubber, akrobater, saxofonister og meget mere. Der kan bestilles bord til frokost, eller der kan købes individuelle indgangsbilletter til 75 euro, så kom og fejr afslutningen på sommeren på Nikki Beach klædt i rødt som alle gæsterne.
NIKKI BEACH MARBELLA, Playa Hotel Don Carlos, Ctra. de Cádiz, Km.192, 29600 Marbella. Reservationer: Tel: + 34 952 83 62 39.


Lew Hoad ved Mijas-vejen, Ctra. de Mijas.

Tennisturneringer Lew Hoad

Tennisklubben Lew Hoad i Mijas afholder XXVI Lew Hoad Veterans I.T.F. Memorial Tournament. Dato: 16.-22. september. Turnering er til minde om Lew Hoad, grundlægger af klubben og vinder af Roland Garros samt Wimbledon.

Mens Singles +35/+40/+45/+50/+55/+60/+65/+70/+75
Ladies Singles +35/+40/+45/+50/+55/+60/+65/+70/+75
Mens Doubles -110*/+110*/+120*/+130*
Ladies Doubles -110*/+110*/+120*
Mixed Doubles -110*/+110*/+120*/+130*

* Double events – Round Robin

To events: 65 euro
Tredje event: 15 euro

Kontakt Lew Hoad for yderligere information og tilmelding på tlf. 952 474 858 eller e-mail info@lew-hoad.com.

¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage


Helligdage

15. september:
Lokal helligdag i Granada.

28. september:
Lokal helligdag i Istán og Vélez-Málaga.

29. september:
Lokal helligdag i Torremolinos.

Benalmádena

Tivoli World
Tivoli World i Arroyo de la Miel holder åbent på lørdage og søndage kl. 11.00 – 19.00.

Frigiliana

13. september – 20. oktober
Galeria Krabbe byder på udstillingen 101 Exhibition. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola

15. september kl. 20.00
Beatles-mania med The Silver Beat på Salon Varietes. Tlf. 952 474 542, www.salonvarietestheatre.com.

21. – 25. september
Sylvia, en komedie om en familie med huns, kan ses på Salon Varietes. Hver aften kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00.

Málaga

Indtil 16. september
Udstilling af reklamer og plakater fra årene 1888 til 1938 i Museo Picasso på Calle Agustín.

Indtil 7. oktober
Naturskønne malerier udstilles under titlen Paraísos y Paisajes på Museet Carmen Thyssen. Værker af bl.a. Brueghel og Gauguin. Se smagsprøve på www.carmenthyssenmalaga.org.

14. september kl. 20.30, 15. kl. 20.00 – 21. september kl. 20.30, 22. kl. 20.00
Klaverkoncert med værker af Brahms på Teatro Cervantes. Entre fra 7 euro på www.unientradas.es.

15. september kl. 16.00
Málaga CF møder Levante på La Rosaleda.

19. september kl. 20.00
I anledningen af Cudecas 20 års jubilæum afholdes en velgørenhedskoncert med Chucho Valdés på Teatro Cervantes. Entré 10 – 30 euro på www.unientradas.es.

26. september kl. 21.00
Pianokoncert med Pablo Moreno på Teatro Echegaray. Entre fra 20 euro på www.unientradas.es.

27. – 30. september
My Fair Lady opføres på Teatro Cervantes. Der er syv forskellige forestillinger. Læs mere på www.teatrocervantes.com.

Marbella

Indtil 15. september
Udstillingen The Human Body Exhibition kan ses i kongrescentret. Læs mere på www.thehumanbodymarbella.es.

Indtil 4. oktober
Udstilling af grafiske værker som landkort og ruter på Museo del Grabado.

Indtil 20. oktober
Udstillingen 31 Libros de Artistas, med bøger omkring Picasso, Miró m.fl. kan ses på Museo del Grabado.

26. – 30. september kl. 12.00 – 22.00
MarbArt, en messe og udstilling af moderne kunst af spanske og internationale kunstnere, afholdes i kongrescentret, Palacio de Congresos. Entré 2 euro.

5. – 7. oktober kl. 12.00 – 21.00
Bryllupsmessen II Salón Marbella de Boda, i kongrescentret. Gratis entré.

11. – 14. oktober
Marbella 4 Days Walking hedder et arrangement, hvor man kan deltage i forskellige vandreture. De starter alle i den gamle bydel og fører deltagerne gennem byen, parker og langs strandene, og der er vandreture på hhv. 20 og 30 km. Læs mere på www.marbella4dayswalking.com.

Mijas

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

Indtil 11. september
Årets byfest i Mijas Pueblo. Flamenco og sevillianas, tapas og sherry samt masser af liv og glade dage fra midt på dagen til langt ud på natten.

 

Dagens spanske nyheder mandag den 3. september 2012:


Over 8.000 hektarer brændt i den mest omfattende skovbrand i tyve år.

Skovbrand under kontrol efter 72 timer slukningsarbejde
Den omfattende skovbrand, der startede i Barranco Blanco mellem Coín og Alhaurín El Grande torsdag eftermiddag klokken 18.30 og ramte kommunerne Alhaurín El Grande, Coín, Mijas, Marbella, Monda og Ojén, er nu efter 72 timers slukningsarbejde endeligt under kontrol. Branden, der er den mest omfattende på Spaniens sydkyst de sidste tyve år, har brændt hele 8.225 hektarer, heraf over 1.000 hektarer er landbrugsjord. De sidste flammer ved Ojén nord for Marbella blev slukket søndag aften ved syvtiden, inden branden nåede til selve byen og El Refugio de Juanar. Trods det intensive slukningsarbejde nåede branden til naturområdet Sierra de las Nieves, der er beskyttet under UNESCO på grund af sit store dyreliv og mangfoldige natur. Omfanget af det berørte område kendes dog endnu ikke.
Hele 50 fly og helikoptere samt over 1.000 mand har deltaget i slukningsarbejdet, der trods sit store omfang kun har kostet en person livet og såret et ukendt antal personer.
Brandens årsag er endnu ikke fastlagt, og der hersker mange teorier, der dog ikke er bekræftet. Infoca, Plan de Prevención y Extinción de Incendios de Andalucía, afsluttede i går deres præliminære undersøgelse af brandens omfang ved hjælp af flere flyvninger over området med helikopter samt med anvendelse af GPS og kartografi. Selvom naturen er meget berørt af branden, er der trods alt tale om naturområder, hvor vegetationen har nemt ved at komme sig.
La Brigada de Investigación de Incendios Forestales, BIIF, og Guardía Civil har siden brandens start forsøgt at fastlægge, hvor branden nøjagtigt startede, og hvad årsagen har været. Det vides endnu ikke, om branden var påsat eller om den skyldes uagtsomhed. Desuden er man ved at klargøre, hvordan det kunne lade sig gøre, at branden spredte sig så hurtigt, som den gjorde.
En anonym kilde har fortalt, at en beboer så en person laste flere sække af en 4-hjulstrækker i Barranco Blanco kun få minutter, før branden begyndte. Dog er denne mistanke ikke bekræftet. Andre kilder siger, at branden er forårsaget af et bål, der ikke er blevet slukket ordentligt, og på grund af vinden er blusset op. Infoca regner med at have årsagen og brandens endelige skader på plads inden længe.
Vicepræsidenten for Junta de Andalucía, Diego Valderas, besøgte i går flere af de berørte områder og fortalte, hvor imponeret han var af de mange personer, der var med til at slukke branden. ”De har gjort et fantastisk arbejde med livet som indsats,” sagde han. I morgen skal Junta de Andalucía mødes med borgmestrene fra de seks berørte kommuner for at få et klart billede af brandens konsekvenser og omkostninger.

 


Udlændinge uden opholdstilladelse skal tjekke ud ved kassen.

Slut med gratis lægehjælp
Fra og med lørdag den 1. september har udlændinge uden opholdstilladelse i Spanien ikke længere ret til gratis lægehjælp eller hospitalsophold.
Der formodes at være 910.342 udlændinge i Spanien, og at nægte dem adgang til gratis lægehjælp forventes at spare den spanske statskasse for omkring 1,5 milliarder euro om året, skriver dagbladet El País.
Hver af de 17 regioner, der har ansvaret for sundhedsvæsnet, må nu selv finde ud af, hvordan de vil tage sig betalt, specielt fra de omkring 150.000 illegale immigranter, der befinder sig i landet. Derudover anslår sundhedsministeriet, at der er omkring 500.000 udlændinge, der ikke er fastboende i landet, men som på et eller andet tidspunkt har været her som ’sundhedsturister’, hvormed man forstår, at de kun har været her for at blive opereret eller få én eller anden form for behandling. 30 procent af dem er kommet hertil fra andre europæiske lande.
Vicestatsminister Soraya Saénz de Santamaría (PP) har insisteret på, at ingen vil blive nægtet lægehjælp, og at man kun indfører samme regelsæt som så mange andre lande, men regeringen har ikke gjort det klart, hvordan regionerne skal administrere et sundhedssystem, der ikke længere er frit for alle.
Selv om denne gruppe af udlændinge ikke kan få et sygesikringskort fra Seguridad Social, vil de stadig kunne søge hjælp på skadestuer, under graviditet og ved fødsler samt i tilfælde af smitsomme sygdomme. Mindreårige vil fortsat være helt dækket. Alle andre behandlinger er altså ikke længere gratis for ikke-residente.
Nogle regioner, foreløbig er det Andalusien, Asturien og Baskerlandet, har meddelt, at de ikke vil respektere de nye regler dikteret af centralregeringen, og at de selv vil påtage sig at betale for omkostningerne i forbindelse med fortsat behandling af alle udlændinge.

 


Momsstigningerne, der også berører fødevarer, koster en gennemsnitsfamilie 470 euro om året.

Så meget betaler vi nu i moms
De nye, højere momssatser blev indført fra den 1. september. Godt 160 procent mere i enkelte tilfælde, ellers ligger stigningerne på et par procentpoint, bortset fra de helt basale fødevarer samt medicin, der forbliver på bare fire procent.
Stigningerne anslås at koste en gennemsnitsfamilie 470 euro om året.

Vi påminder om stigningerne:

Før 18, nu 21 procent
Den såkaldt almindelige moms er steget med tre procentpoint, og den gælder biler og andre køretøjer, tøj, fodtøj, kosmetik, vin, alkohol, benzin, gas, hårde hvidevarer, telefoni og internet samt elektricitet.

Før otte, nu 21 procent
Den allerstørste stigning, hvor enkelte varer og serviceydelser er skubbet fra den reducerede moms til den almindelige sats. Udover den meget omtalte golf og andre sportsgrene gælder det også kulturelle arrangementer som koncerter og biograf, blomster, kunst og en tur hos frisøren.

Før otte, nu 10 procent
Den reducerede moms gælder hotelophold og restaurantbesøg samt vand, fødevarer udover de basale produkter, offentlig transport, briller og kontaktlinser.

Stadig fire procent
Den über-reducerede moms bibeholdes på medicin, bøger og basale fødevarer.
Moms på nye boliger forbliver fire procent frem til december, hvor den så stiger til 10 procent.

Flere supermarkedskæder har meddelt, at de påtager sig den øgede moms og bibeholder priserne på samme niveau som før momsstigningen. Forbrugerorganisationen OCU advarer dog om, at priserne også der efter al sandsynlighed vil stige før eller siden.

 


Børn under 14 år får ikke lov til at flyve med Ryan Air.

Ryan Air nægter børn adgang
Ryan Air er igen kommet i mediernes søgelys, efter de lørdag nægtede et spansk par med deres to døtre på henholdsvis et og to år at gå ombord på et fly på Menorca, selvom parret fremviste et udskrift fra Libro de familia (det spanske familieregister).
Ryan Air har tidligere gjort samme ting og er kendt for ikke at lade børn under 14 år komme ombord på deres fly.
Det irske flyselskab hævder, at de ikke er forpligtet til at lade børn komme ombord på deres fly ifølge irsk lovgivning, og at den spanske lufthavnslovgivning heller ikke forpligter dem til at gøre det. Ifølge spansk lovgivning skal barnet blot fremvise sit ID-kort.
Allerede sidste år i marts blev Ryan Air af en spansk domstol dømt til at betale 1.469 euro i erstatning til en familie efter at have nægtet familiens tre børn at gå ombord på et fly. En domstol i Córdoba nåede frem til samme konklusion i april i år og har dømt Ryan Air til at betale en erstatning på 3.201 euro til et par med to børn.
Ryan Air fastholder deres ret og forsikrer, at kunderne accepterer denne betingelse, når de booker deres billetter. Det spanske retsvæsen siger dog, at når der er tale om flyvninger i Spanien, så er det den spanske lovgivning, der gælder.

 


Joaquín og holdkammeraterne var til tider hårdt presset, men fik alligevel tre point med hjem til Andalusien.

Málaga CF holder trit med topholdene
Med en snæver 1-0-sejr ude over Zaragoza formåede Málaga CF lørdag at holde fast i toppen af La Liga. Målet blev scoret af Ignacio Camacho i det 54. minut. Det holdt ellers hårdt for de ikke videre velspillende malagueños, der gennem lange perioder var presset tilbage af Zaragoza, som kun med nød og næppe reddet livet i den bedste spanske række sidste sæson. Med sejren har Málaga syv point for tre kampe, hvilket er nok til en tredjeplads to point efter Barcelona. Holdet har dog kun scoret beskedne tre mål, hvorfor sidste uges nyhed om, at klubben har tilknyttet angriberne Javier Saviola og Roque Santa Cruz, nok er mere end velkommen for holdets målhungrende fans. Real Madrid fik i tredje forsøg sæsonens første sejr, da holdet på to Ronaldo-mål og et fra Higuain hjemme slog Granada 3-0. Barcelona vandt hjemme 1-0 over Valencia på en perle fra Adriano.

 


Lemurer med den lille unge.

Nyfødte i Bioparc Fuengirola
En sort lemur og en husarabe, der oprindeligt kommer fra hhv. Madagascar og Centralafrika, er den forgangne sommer kommet til verden i den zoologiske have, Bioparc Fuengirola.
Lemurungen vejede kun 80 gram, da den blev født, og dyrepassere og –læger var længe bekymrede over, hvorvidt den ville klare sig, men den er nu nogle uger gammel, og den samt den lille husarabe meldes ved godt helbred.
Lemuren er en udryddelsestruet art, mens husaraben, verdens mindste abe, endnu ikke er på denne liste.

 


Der kaldes til feria.

 

Feria i Maro og Mijas
Gik man glip af årets byfest, feriaen, i Málaga, eller synes man ganske enkelt, at byfesten i provinshovedstaden og andre af de lidt større byer er en smule for meget af det gode, kunne byfesten i Maro ved Nerja være et mere overskueligt og fredsommeligt alternativ.
Den afvikles den 7. – 9. september.
Der er liv og glade dage – og skam også nætter – med sang, musik og forskellige kulturelle indslag. Der er også et mere religiøst islæt, da man den 8. september bærer en statue af jomfruen og byens skytshelgen, La Virgen de las Maravillas, gennem byen, hvorefter der er fyrværkeri over den lille, fine kystby.
Også i Mijas Pueblo er der feria i september, nærmere betegnet fra den 7. – 11. september. Den 8. september fejres Mijas’ skytshelgen, som er Virgen de la Peña.

¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage

Helligdage:
3. september: Lokal helligdag i Manilva.
8. september: Lokal helligdag i Málaga, Mijas og Rincón de la Victoria.

Benalmádena:

Tivoli World
Tivoli World i Arroyo de la Miel holder åbent hver dag kl. 17.00 – 01.00. Den 3. – 8. september kl. 11.00 – 19.00. Resten af september og hele oktober på lørdage og søndage kl. 11.00 – 19.00.

7. september kl. 20.00
Flamenco-musik med Felipe Orlando i Museo de Arte Precolombino. Gratis entré.

Frigiliana:

Indtil 8. september
Paco Rossique og Andrés Delgado udstiller ’De Riberas y Palimpsestos’ i Galería Krabbe.

13. september – 20. oktober
Galeria Krabbe byder på udstillingen 101 Exhibition. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola:

4. september kl. 21.00
Vær med til en hyldest til andalusisk rock med bandet Alhandal i Parque de España. Gratis entré.

7. og 8. september kl. 20.00, 9. september kl. 19.00
Koncert med Divos & Divas på teatret Salon Varietes. Tlf. 952 474 542, www.salonvarietestheatre.com.

15. september kl. 20.00
Beatles-mania med The Silver Beat på Salon Varietes.

21. – 25. september
Sylvia, en komedie om en familie med huns, kan ses på Salon Varietes. Hver aften kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00.

Málaga:

Indtil 4. september
Den norske kunstner Per Barclay udstiller i Centro de Arte Contemporáneo (CAC). Læs mere på www.cacmalaga.org.

Indtil 16. september
Udstilling af reklamer og plakater fra årene 1888 til 1938 i Museo Picasso på Calle Agustín.

Indtil 7. oktober
Naturskønne malerier udstilles under titlen Paraísos y Paisajes på Museet Carmen Thyssen. Værker af bl.a. Brueghel og Gauguin. Se smagsprøve på www.carmenthyssenmalaga.org.

8. september kl. 20.30
Sæsonen 2012/13 bydes velkommen på Teatro Cervantes af Málagas Filharmoniske Orkester, der spiller værker af bl.a. Verdi og Beethoven. Entré 10 euro på www.unientradas.es.

14. september kl. 20.30, 15. kl. 20.00 & 21. september kl. 20.30, 22. kl. 20.00
Klaverkoncert med værker af Brahms på Teatro Cervantes. Entre fra 7 euro på www.unientradas.es.

Marbella:

Indtil 15. september
Udstillingen The Human Body Exhibition kan ses i kongrescentret. Læs mere på www.thehumanbodymarbella.es.

Indtil 4. oktober
Udstilling af grafiske værker som landkort og ruter på Museo del Grabado.


Mijas:

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

7. – 11. september
Tid til årets byfest i Mijas Pueblo. Flamenco, sevillianas, tapas og sherry samt masser af liv og glade dage fra morgen til sen aften.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.