Korte nyheder september 2012

Korte nyheder september 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Stort område ramt af skovbrand
Over 5.000 personer er i løbet af natten blevet evakueret fra deres hjem som følge af den omfattende skovbrand, der har ramt kommunerne Coín, Alhaurín El Grande, Mijas, Marbella og Ojén . Branden, der formodes at have sin oprindelse i naturområdet Barranco Blanco mellem Coín og Alhaurín El Grande, startede i går aftes omkring kl. 18.50 og bredte sig hurtigt sydpå til områderne Atalaya og Entrerríos, hvor alle beboerne blev evakueret til La Cala de Mijas og Las Lagunas. Vejen, der forbinder Las Lagunas med Coín og Alhaurín El Grande, blev med det samme blokeret af politi og brandvæsnet.

På grund af den kraftige vind, de høje temperaturer og det tørre naturlandskab bredte branden sig hurtigt mod vest. Cirka 200 gæster på hotellet i La Cala Golf Resort blev evakueret, ikke længe efter branden opstod. Til trods for at 30 fly og helikoptere samt 500 brandfolk, politibetjente, hjemmeværnet og frivillige samt militæret kæmpede for at få branden under kontrol, fortsatte den ufortrødent mod den nordlige del af Calahonda, hvor beboerne også blev evakueret. Værst berørt var Calle Cristóbal Colón og Residencial Princesa Park. Også betalingsmotorvejen AP-7 ved Calohonda blev lukket.

I nattetimerne har det ikke været muligt at anvende fly og helikoptere, meddeler borgmesteren i Mijas, Angel Nozal, hvorfor branden flere steder er blusset op, nogle steder med flammer på op til 30 meter, og har fået mulighed for at sprede sig. La Mairena ved Elviria og den nordlige del af El Rosario er under natten også blevet kraftigt berørt af branden.

Tidligt her til morgen er fly og helikoptere igen i gang med at slukke branden, der har nået Ojén nord for Marbella. Også her er alle borgerne blevet evakueret. Det samme gælder Alpujata ved Monda. Branden nu ser ud til at svinge nordpå igen mod Coín, men dog ikke i samme store omfang, og vejen fra der forbinder Marbella med Coín er spærret.

Et område på 1.000 hektarer er indtil videre berørt af branden, der i sin bredde er på omkring 12 kilometer.

En dansker i Mijas Golf ikke langt fra brandens grænse kunne fra første række følge ildens udvikling. ”Omkring klokken otte blev der bare helt mørkt. Jeg fik øje på branden, som bredte sig over flere kilometer og så ud til at komme tættere og tættere på. Jeg kunne se det hele, og det så helt vildt ud,” fortæller danskeren, der ikke har noget overblik over brandens skadesomfang. Han siger dog til La Danesa, at der i dag tydeligvis er lagt en stor dæmper på skovbranden, og at der slet ikke er mere ild at se.

”Lige nu er der bare en masse røg, men ingen flammer. Det meste er sort, og ind i mellem kan jeg se nogle huse, som nok ikke har det for godt, men ellers er det svært at vurdere omfanget,” siger han.

Brandteknikere er i gang med at undersøge brandens oprindelse, og om den er påsat. Dog vil en grundig undersøgelse først kunne påbegyndes, når branden er helt slukket.

Fotos fra www.diariosur.es og Haakon Beining.


Garzón forsvarer WikiLeaks grundlægger, Assange

Den suspenderede spanske højesteretsdommer, Baltasar Garzón, som er advokat for WikiLeaks grundlægger, Julian Assange, har udtalt, at han vil gå hele vejen i forsvaret af sin klient, om nødvendigt tage sagen til Den Internationale Domstol i Haag.

Før Assanges pressekonference fra Ecuadors ambassade i London, en seance, der blev vist på alverdens tv-stationer, mødtes Garzón med pressen udenfor ambassaden. Her sagde han, at han har bedt de svenske myndigheder garantere, at de ikke udleverer Assange til USA, hvis han rejser til Sverige for at blive afhørt i de to sager, hvori han er beskyldt for seksuelle overgreb på to svenske kvinder.

”Han har aldrig forsøgt at undgå at stå til ansvar i Sverige, han beder kun om nogle garantier, der endnu ikke er opfyldt,” sagde Garzón.

Han nægtede at have kendskab til forhandlinger mellem de britiske og svenske myndigheder.

”Det er der ikke, i hvert fald ikke mig bekendt, og det er ikke vores ansvar,” sagde advokaten, hvis job det er at forsvare Assange – også hvis Storbritannien nægter at lade ham rejse til Ecuador.

Assange har opholdt sig i godt to måneder på den ecuadorianske ambassade i den britiske hovedstad for at undgå at blive udleveret til Sverige. Torsdag den 16. august fik han officielt asyl af Ecuadors præsident, Rafael Correa, men de britiske myndigheder nægter at lade ham forlade landet for at rejse til Ecuador. Så snart han træder ud fra ambassaden, vil han blive anholdt og sendt til Sverige, forlyder det, ligesom der har været rygter om, at de britiske myndigheder vil ”invadere” ambassaden for at få fat i Assange, som er tiltalt for en lang række lovovertrædelser i USA.

På den efterfølgende pressekonference fra en balkon på ambassaden bad Assange USA’s præsident Barack Obama om at stoppe ”heksejagten” på WikiLeaks og alle involverede på sitet, der i 2010 lækkede uddrag af meddelelser fra USA’s diplomater.

Assange er endnu ikke tiltalt i Sverige, men ifølge det spanske dagblad El País har anklagerne en solid sag imod ham.

Garzón, der blev kendt, da han i 1998 beordrede anholdelse af Chiles tidligere diktator, Augusto Pinochet, blev i februar kendt skyldig i selv at have overtrådt loven. Det skete, efter han havde beordret aflytning af samtaler mellem ledende politikere, forretningsfolk, der var anklaget i korruptionsskandalen Gürtel, og deres advokater. Efter aflytningerne fandt man omkring 24 millioner euro, der var sat ind på schweiziske bankkonti, som tilhørte de anklagede, men Garzón havde overtrådt loven, og hans straf lød på 11 års suspension som dommer.

Men penible internationale sager, der har alle ingredienserne til at skulle koge i rigtig lang tid, skorter det åbenbart ikke på i Garzóns advokatfirma.

 

Priserne på benzin og diesel stiger igen

Priserne på benzin og diesel stiger fortsat. Prisen på benzin er siden begyndelsen af juli steget med ni procent, så gennemsnitsprisen på en liter 95 oktan nu er 1,39 euro. Prisen på diesel er i samme periode steget med 8,56 procent, og en liter koster nu gennemsnitligt 1,395 euro.

Siden nytår er prisen på benzin steget med 13,4 procent, mens dieselen er blevet 8,5 procent dyrere.

Olieselskaberne hævder, at stigningerne skyldes højere oliepriser på det internationale marked.

Per 1. september stiger priserne så igen, når momsen på brændstof øges fra de nuværende 18 til 21 procent.

 

14.000 udenlandske borgere kan miste deres rettigheder i Mijas

Byrådet i Mijas sætter en kampagne i gang, der skal informere de udenlandske borgere om vigtigheden af, at de er korrekt tilmeldt folkeregisteret i Mijas kommune. Det drejer sig om udenlandske borgere, der de sidste fem år ikke har opdateret deres oplysninger på folkeregisteret. Hvis ikke de 14.000 berørte borgere opdaterer oplysningerne på folkeregisteret inden årets udgang, vil de blive slettet fra heraf.

Tiltaget tager udgangspunkt i en undersøgelse, som INE (det nationale statistiske institut) har fortaget, og hvoraf det fremgår, at 14.000 udenlandske borgere i Mijas ikke har opdateret deres adresseoplysninger de sidste fem år, hvorfor det er meget sandsynligt, at mange af disse ikke længere bor i kommunen.

Der er på nuværende tidspunkt 120 forskellige nationaliteter registreret i Mijas. Derfor vil kommunen samarbejde med de forskellige landes konsulater for at få budskabet ud til borgerne, uanset hvilket sprog de taler. Også udlændingeafdelingen på kommunen vil gøre en stor indsats for at få budskabet ud til alle.

De borgere, der ikke sørger for at få opdateret deres oplysninger på kommunen, vil fra den 1. januar 2013 miste retten til blandt andet arbejdsløshedsunderstøttelse og forskellige skattefradrag.

Den nye folketælling får også konsekvenser for Mijas kommune. Kommunen modtager fra Junta de Andalucía samt den spanske stat omkring 150 euro per registreret indbygger, men byrådet mener, at en korrekt opgørelse af indbyggertallet i kommunen har førsteprioritet.

 

Dyremishandling under feriaen i Málaga

El Colectivo Andaluz contra el Maltrato Animal (CACMA), den andalusiske organisation mod dyremishandling, har anmeldt to deltagere på den nyligt afsluttede feria i Málaga for dyremishandling. Det drejer sig om to forlystelser, hvor børn kan ride på ponyer. Også i Córdoba og Huelva har man tidligere på året anmeldt samme form for forlystelser på samme baggrund.

Anmeldelsen lyder på, at ponyerne er i aktivitet fra klokken syv om aftenen til klokken tre om natten uden nogen form for pause. Sadlerne, som børnene sidder i, er heller ikke egnet til ponyerne og skader derfor ponyernes rygge. Samtidig udsættes de for høj musik, der øger deres stressniveau. Men forlystelserne er også til fare for børnene, siger CACMA, da trægulvet, som ponyerne går rundt på, er fyldt med urin og andre efterladenskaber. Kombineret med sommervarmen får det bakterierne til at florere.

Formand for CACMA, Antonio Moreno, er rasende over, at alle og enhver kan få lov til at stille forlystelser op til på de mange feriaer i Andalusien. Han mener, at pengene kommer først og dyrevelfærden i sidste række.

Den eneste region i Andalusien, hvor forlystelsen er forbudt, er i Almería, men CACMA kæmper for, at det skal blive forbudt i hele Andalusien.

 

Værste skovbrande i ti år

Spanien gennemlever i øjeblikket massive skovbrande, og der er tale om den værste naturkatastrofe i landet i mere end ti år. Set i forhold til antallet af skovbrande i 2011 er der allerede i de otte første måneder af 2012 brændt tre gange så meget som i 2011. En af årsagerne er, at brandvæsenets budgetter er blevet skåret kraftigt på grund af landets økonomiske krise. Nedskæringer på op til 20 procent efterlader brandvæsnet magtesløse.

”Der er brandmænd, der ikke kan benyttes i kampen mod brandene, fordi de ganske enkelt ikke har handsker eller støvler”, siger brandmand Antonio del Rio til avisen El País.

Miljøministeriet afsatte i marts i år 19 millioner euro til bekæmpelse af brande i landets nationalparker fra 2012 til 2016, men i juni blev budgettet barberet med næsten fire millioner euro.

Værst ramt af skovbrande er Cataluña og De Kanariske Øer.

 

Robin Hood-borgmesteren bliver rollemodel

Borgmesteren i byen Marinaleda i Sevilla-provinsen, Juan Manuel Sánchez Gordillo fra venstrekoalitionspartiet IU, der i august stod bag plyndringen af to supermarkeder, og som også har ledet en besættelse af en grund, der tilhører det spanske forsvar, kunne meget vel blive en rollemodel.

Efter plyndringen af supermarkederne, et Mercadona og et Carrefour, hvor hundredvis af medlemmer af fagforeningen Sindicato Andaluz de los Trabajadores (SAT) deltog, sagde han:

”Nogen er nødt til at gøre noget, så alle familier kan få noget at spise.”

Sánchez Gordillo har været borgmester i Marinaleda i 33 år, ligesom han er medlem af det lokale andalusiske parlament, Junta de Andalucía.

Selvom der er udstedt en arrestordre imod ham, har han sagt, at han har tænkt sig at arrangere flere plyndringer i alle Andalusiens provinser. Og så har han og en flok tilhængere besat en grund i Osuna, der tilhører det spanske forsvar. Han har selv opholdt sig i en lejr på grunden, men på trods af lovovertrædelser og arrestordren, der ifølge El País kom fra indenrigsminister Jorge Fernández Díaz (PP), er politiet endnu ikke dukket op for at arrestere ham. Syv medlemmer af SAT blev dog anholdt den forgangne weekend, og de er nu tiltalt for indbrud, men allerede løsladt igen.

Ingen hjælpeorganisationer har endnu bedt om at få de stjålne madvarer, som er mælk, madolie, sukker og andre basisprodukter, stillet til rådighed, men har i stedet meddelt, at de har tilstrækkeligt lager uden at behøve at ty til stjålne madvarer.

Sánchez Gordillo, nu kendt som Robin Hood-borgmesteren, kan have skabt et fænomen. For eksempel skete der de efterfølgende dage et indbrud i et supermarked i Sevilla, hvor gerningsmændene blev arresteret. De udtalte, at når medlemmer af SAT kunne plyndre supermarkeder, uden at der sker dem noget, kunne de vel også. En del af forklaringen er måske, at de ikke gik efter fødevarer for at tilsyneladende at hjælpe andre med at holde sulten fra døren, men stærkere varer som cognac og whisky.

 

Stadig 400 euro til langtidsledige – med forbehold

Ifølge den konservative spanske regerings nye nødplan skal forskellen mellem statens indtægter og udgifter frem til udgangen af 2014 mindskes med 102 milliarder euro.

Der er en del ukendte faktorer i planen, heriblandt den støtte på 400 euro om måneden til langtidsledige, der altså ikke længere har ret til egentlig arbejdsløshedsunderstøttelse.

Regeringen overvejer at forlænge denne ordning, hvilket mange, heriblandt fagforeningerne, havde betvivlet.

Det er dog ikke blevet bekræftet. Regeringen nøjes med at sige, at man skal se, om budgetterne kan bære denne ydelse, og hvorvidt man, som det var meningen, da støtten blev indført med navnet Plan Prepara, igen skal kræve, at modtagerne deltager i kurser o.l. for at hjælpe dem tilbage på arbejdsmarkedet.

I dag er 5.693.100 af den spanske arbejdsstyrke uden job, hvilket svarer til 24,63 procent. Af unge under 25 år er procentsatsen 53,28.

 

Stadig flere familier afhængige af deres bedsteforældre

I takt med at de økonomiske omstændigheder forværres for spanske familier, er der flere og flere, der bliver afhængige af den pension, deres forældre og bedsteforældre får fra den spanske stat. Tendensen startede for to år siden og er nu mere reglen end undtagelsen. For at kunne drage nytte af den ældre generations pension, sørger familierne for, at deres familiemedlemmer flytter ind i deres hjem. I stedet for at skulle betale for et plejehjem, foretrækker børn og børnebørn at tage sig af deres pårørende i eget hjem og dermed spare omkostningerne til plejehjemmet, samtidigt med at de kan leve af den ydelse, pensionisten modtager.

Det er fortrinsvis i situationer, hvor pensionisterne modtager en mellemstor eller høj pension. Beløbet kan i visse tilfælde komme helt op på 1.200 euro om måneden, som er nok til at forsøge en familie med bedsteforældre, forældre og børn. Der er dog andre tilfælde, hvor situationen ikke er helt så rosenrød. En spansk mand på 40 år, der har været arbejdsløs i en årrække, var ifølge Málaga Hoy nødt til at flytte sin mor med alvorlig alzheimer fra et plejehjem, hvor der blev sørget godt for hende, hjem til sig selv for ikke at miste sin bolig. Eksperter mener, at tendensen vil fortsætte, så længe arbejdsløsheden i Spanien fortsætter med at ligge på et højt niveau.

 

Kritiske tider i sigte

Den spanske statsminister, Mariano Rajoy (PP), går kritiske tider i møde. Han har dog fået støtte på et par fronter.

Trykket lettede en smule, da formanden for den europæiske centralbank (ECB), italienske Mario Draghi, opfordrede euro-landene til at danne fælles front.

Draghi mener ikke, at Spanien vil få brug for yderligere hjælp end de op til 100 milliarder euro, som EU har indvilliget i at låne de spanske banker.

”Spaniens økonomiske behov er på kort sigt ikke så stort, og hjælpepakken på 100 milliarder euro er nok. Den spanske regering er ikke desperat, tværtimod har den truffet alle de nødvendige beslutninger og ført dem ud i livet, og det fortjener respekt,” udtalte den tyske finansminister, som også understregede, at det tager tid, før reformerne giver resultater, og at verden ikke går under, fordi et land i en periode skal betale mere i renter, selvom det kan være ”meget smertefuldt”.

Hans holdning forventes at være en stor støtte Spanien, der måske netop kan undgå endnu højere låneomkostninger og at skulle smide håndklædet i ringen.

 

Finanskrise eller ej, Madrid vil være OL-værter

Organisationen, der står bag Spaniens hovedstad Madrids bestræbelser for at få De Olympiske Lege til byen, holder på, at man er klar til at være vært for OL 2020, såfremt man bliver valgt til den fornemme opgave. Også selvom den økonomiske krise i øjeblikket hiver og flår i budgetterne. ”Vi vil kun bygge, hvad der er absolut nødvendigt. Det vil generere goder for vore borgere fremover,” siger Victor Sanchez, chef for Madrid 2020. ”Der er kun behov for, at vi bygger fire arenaer, og deres fremtidige brug er garanteret,” tilføjer han. Der ventes endelig afgørelse den 7. september 2013, hvor Den Internationale Olympiske Komite (IOC) mødes i Buenos Aires.

Foruden Madrid lægger også Istanbul og Tokyo billet ind på værtskabet om otte år.

Ana Botella, borgmester i Madrid, erkender, at IOC i givet fald må acceptere, at Spaniens økonomiske problemer vil lægge en dæmper på investeringerne forud for et eventuelt OL i hovedstaden. Dog siger hun også, at flere end 100 spanske virksomheder har vist interesse for Madrid 2020’s planer, hvilket ifølge borgmesteren understreger, at planen har opbakning fra det private erhvervsliv.

 

Kong Juan Carlos ekskluderes fra WWF

Bestyrelsen i den spanske afdeling af verdensorganisationen WWF(WWF-España) har besluttet at ekskludere kong Juan Carlos fra organisationen. Han havde ellers været formand fra 1968 og til 1975, året hvor han blev konge, og siden da har han været æresformand.

Eksklusionen kommer som følge af kongens famøse jagttur til Botswana. Den fandt sted i april, og det var formentlig kun, fordi han faldt og brækkede hoften, hvorfor han måtte transporteres hjem til Spanien og hasteopereres, at det kom frem, at han havde været der. Og at formålet havde været at nedlægge elefanter. Det var i øvrigt i samme forbindelse, at det kom offentligheden for øre, at han gennem en årrække skulle have haft et forhold til dansk-tyske Corinna zu Sayn-Wittgenstein, hvis pigenavn er Larsen.

Elefanterne er udryddelsestruende, om end det faktisk under bestemte betingelser er lovligt at jage dem i enkelte lande; heriblandt Botswana. Men mange var utilfredse med kongens ekstravagante jagttur, og ifølge WWF’s generalsekretær i Spanien, Juan Carlos del Olmo, forlod flere medlemmer organisationen, der netop arbejder for at redde udryddelsestruede dyrearter.

Det var heller ikke den spanske monarks første elefantjagt, ligesom han for et par år siden var i Rusland for at skyde bjørne.

Kongen har givet udtryk for sin ’totale respekt for afgørelsen’.

 

Spaniere løsladt fra terrorister i Mali

To spanske nødhjælpsarbejdere, der blev bortført i oktober sidste år i de sahariske flygtningelejre i Tindouf, Algeriet, er blevet frigivet i Mali. Ainhoa Fernández de Rincón og Enric Gonyalons blev bortført af terrorgruppen MUJAO (som har forbindelser til Al Qaeda). En anden radikal islamistisk gruppe, Ansar al Din, der kontrollerer store dele af det nordlige Mali, annoncerede frigivelsen. Spanierne blev kidnappet om natten den 22. oktober sidste år i Vestsaharas flygtningelejr Rabuni i den algeriske ørken, hvor de ydede bistand til flygtninge.

To andre spanske nødhjælpsarbejdere er fortsat taget som gidsel: Blanca Thiebaut og Montserrat Serra, udsendt af Læger Uden Grænser. De blev bortført den 13. oktober fra flygtningelejren Ifo i Dadaab, Kenya.

 

Rotary-klubben i Fuengirola Mijas donerer bil til hjælpeorganisation

Nigún niño sin techo (ingen børn uden tag over hovedet) er navnet på en non-profit-organisation i Tanger, der er startet af María Rodrigues Almendros og tager sig af børn, der lever på gaden. Projektet får ingen statslig støtte, så Almendros er fuldstændig afhængig af hjælp udefra. Det har hun altså nu fået fra Rotary-klubben i Fuengirola og Mijas, som har doneret en bil.

Nigún niño sin techo er resultatet af Marías årelange kampe for gadebørn. Det begyndte, da hun tog til Tanger for at give tøj, tæpper og mad til byens gadebørn, og kulminerede foreløbigt, da hun for syv år siden lejede et hus til 12 drenge. Målet var ikke at lave et børnehjem, men at give dem den stærke og kærlige moder, de havde manglet på gaden. Hun har i dag givet afkald på det komfortable liv i Marbella og arbejder for at hjælpe gadebørn uden forældre til at tage sig af dem. Under Almendros’ vinger får børnene i alderen otte til 18 mad fire gange om dagen, sover i rigtige senge, går i skole, er rene og får desuden gratis læge- og tandlægehjælp. Der er kommet frivillige hjælpere til, og bagerier og købmandsforretninger bringer gratis mad til huset. Alt sammen et resultat af Maria Almendros’ hårde arbejde. Men hun og børnene er stadig totalt afhængige af ekstern hjælp, og derfor er alle bidrag mere end velkomne. Har du lyst til at donere seks euro eller mere om måneden, kan Nina Jarlov kontaktes på ninajarlov@gmail.com.

 

Det danske herrelandshold i håndbold til VM i Sevilla

De danske europamestre i herrehåndbold tog slukørede fra OL i London. Mod forventning blev det ikke til medalje.

Men nu står nye udfordringer for døren. I Sevilla.

Spanien er værtsland for kampen om verdensmesterskabet i 2013 og Danmarks indledende pulje er henlagt til Palacio de Deportes San Sablo i Sevilla, hvor gruppemodstanderne er Makedonien, Island, Qatar, Rusland og Chile.

Danmarks kampe spilles således:
Lørdag den 12. januar: Danmark – Qatar.

Søndag den 13. januar: Danmark – Rusland.

Tirsdag den 15. januar: Danmark – Chile.

Onsdag den 16. januar: Danmark – Island.

Fredag den 18. januar: Danmark – Makedonien.

Skulle Danmark slutte på en af gruppens to øverste pladser, er der ottendedelsfinale i Zaragoza. Nummer tre og fire i gruppen spiller ottendedelsfinaler i Barcelona, hvor Palau Sant Jordi på det smukke Montjuic-bjerg også er spillested for semifinaler og finalekampen i weekenden den 25.-27. januar.

 

 

Mr. Marbella fylder 80

En af Marbellas absolut mest markante personligheder gennem de sidste mange årtier, grev Rudi, fejrer den 25. september sin 80 års fødselsdag. Det sker med en overdådig, to dage lang fest, som bliver afholdt på først Marbella Club’s Villa del Mar og derefter i Marbellas hovedkirke, Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación. På hotellet vil der begge dage blive serveret middage med efterfølgende cocktailreceptioner, mens kirken vil være vært for en gudstjeneste. Fødselsdagsfesten gæstes af folk fra hele verden, der kommer for at vise Mr. Marbellas deres respekt.

Siden grev Rudi i 1956 flyttede til Marbella for at arbejde på Marbella Club, har hotellet og byen udviklet sig til at være henholdsvis blandt Spaniens førende hoteller og et af de mest eftertragtede turistmål i verden. Det skyldes i høj grad grev Rudis utrættelige arbejde, som selv i en alder af snart 80 fortsætter ufortrødent.

”Hver dag står jeg op kl. syv, går ind i byen for at få noget motion og begynder så at arbejde. Så længe, jeg kan blive ved med at være til nytte for Marbella Club og Marbella som by, vil jeg arbejde, for jeg elsker det stadig. Det får mig til at føle mig evigt ung,” siger greven.

Marbella Club Hotel Golf Resort and Spa er resultatet af grev Rudis udvikling af, hvad der startede som en lille familie-finca i 50’erne. I dag tilbyder hotellet tropiske haver, fantastiske andalusisk inspirerede faciliteter, opvarmede pools, ni barer og restauranter, en Thalasso Spa, en 18-huls golfbane og meget mere. Hotellet er blevet et ikon, som ofte besøges af diverse kendisser og forretningsfolk. Alt sammen i høj grad takket være den snarlige runde fødselar.

 

Fornemt besøg på Nikki Beach

Selv om strandklubben Nikki Beach i Marbella ikke er helt uvant med kendisbesøg, er gæster fra den absolutte A-liste trods alt langt fra hverdag. Derfor vakte det stor opsigt, da Desperate Housewives-stjernen Eva Longoria midt i august gæstede klubben med en håndfuld kendisvenner, deriblandt den spanske basketballlegende Fernando Romay og Terrence Howard, Oscar-nomineret skuespiller. Sammen nød selskabet en række af Nikki Beach’s mange lækre retter som chateaubriand og hummer serveret i en dampende miniaturebåd og klassisk kyllingsatay.

Eva Longoria var i Marbella for at promovere og samle penge til sin velgørenhedsorganisation, The Eva Longoria Foundation, Eva’s Heroes. Det gjorde hun ved at deltage i Dynamic Walk-a-Thon Marbella og Global Gift Gala, som støtter underbemidlede familier med stort behov for hjælp.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa