Hotelværelser er typisk ikke hovedattraktionen, når vi rej¬ser. Alligevel fylder netop hotelophold meget på ferie¬budgettet – på bekostning af andre oplevelser.
Overvej i stedet at bytte bolig med en anden person eller familie til et kortere ophold. Denne alternative ferieform er veletableret, rig på muligheder og derfor mere og mere populær.
7 råd til en god byttehandel
1. Sørg for grundig kommunikation med de gæster, du bytter med. Føles noget forkert, er det bedst at sige nej tak.
2. Læs eventuelle referencer i forbindelse med tidligere boligbytte-arrangementer.
3. Lav klare aftaler om, hvad gæsterne evt. ikke må benytte eller foretage sig i dit hjem, og sørg for instruktioner til apparater, maskiner og andet (formuler dem grundigt første gang – de kan bruges igen).
4. Stil dine kæreste ejendele, private papirer, passwords og lignende et sikkert sted.
5. Udform en skriftlig kontrakt, som begge parter underskriver (en sådan findes på de fleste boligbytteportaler).
6. Sørg for, at en bekendt tager imod dine gæster, viser dem dit hjem og er kontaktperson under opholdet.
7. Kontakt evt. dit forsikringsselskab og hør, hvordan de forholder sig til skader, der kan ske i forbindelse med et boligbytte (især hvis der indgår bil).
Kilde: Politiken
5 boligbytte-sites
Mod et mindre beløb kan du hurtigt udfylde en boligprofil på disse anerkendte portaler. For de læsere, der har sommerhus i Danmark, skal det nævnes, at destinationen Danmark står historisk højt i den globale bevidsthed – tag fordel af den positive omtale.
Fem velrenommerede portaler:
Homeexchange.com
Bytbolig.com (dansk del af homeexchange.com)
HomeForExchange.com
1sthomeexchange.com
Knok.com
Kilde: Politiken
Inviter en verdensborger indenfor
Synes du, det er mere interessant at møde lokale beboere end hotelpersonale, når du er ude at rejse? Eller har du overskud til at hjælpe en verdensfarer, der ønsker at lære mere om din by, end guidebøgerne formår?
Det verdensomspændende internetfælleskab CouchSurfing blev stiftet i 2006 og er i dag et særdeles veletableret rejsealternativ.
Det virker sådan: Opret en profil på www.couchsurfing.org og oplys, hvornår du venter at rejse til en destination og/eller hvornår du har mulighed for at tilbyde simpelt husly eller har tid og lyst til at vise din hjemby til en verdensborger. I løbet af kort tid tikker meddelelser retur fra det verdensomspændende netværk. Mulighederne på CouchSurfing er uendelige.
I det sidste års tid har undertegnede haft besøg i 3-4 dage af et ungt ukrainsk par, der var i gang med at blaffe Østersøen rundt samt af en new yorker med karrieren på standby til fordel for en rundrejse i et år i Latinamerika og Europa. Begge møder var fantastisk berigende – og uproblematiske! Nu venter blot et par telefonnumre til Kiev og New York på at blive tastet.
“I always thought staying on someone’s couch was only for broke backpackers. Not so. The Couchsur¬fing network spans all demographics. I value the safety features that let you fine-tune your search results to specify gender, profi¬les with pictures, and profiles that have been vetted.”
Kilde: Los Angeles Times, 27. januar 2013 (The world’s your home with Couchsurfing).
www.couchsurfing.org er et globalt fællesskab, hvor rejsende hver eneste dag etablerer kontakt.
Fællesskabet har cirka tre millioner registrerede brugere (flest i USA, Tyskland, Canada og UK).
Forespørgslerne fordeler sig ligeligt mellem simpelt husly og socialt samvær med henblik på at lære nye destinationer bedre at kende.
Couchsurfing-brugernes gennemsnitsalder er 28 år – men mange er langt ældre.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
UDGIVES AF:
D.L. MA-126-2001