Det danske magasin i Spanien
Victory – Den danske fodboldfeber raser på Costa del Sol, hvor La Peña De Dinamarca arrangerer TV-kampe

Victory - Den danske fodboldfeber raser på Costa del Sol, hvor La Peña De Dinamarca arrangerer TV-kampe

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

Jublen blandt flere tusinde tilskuere på Råsunda stadion i Stockholm var intet imod den intense begejstring på Area 51 i Fuengirola.Danmarks 1-0 sejr i fodbold over den svenske arvefjende lørdag den 6. juni i den vigtige VM-kvalifikationskamp blev her i en stuvende fyldt svensk restaurant overværet af medlemmer med familie og venner af den nystartede officielle danske supporterklub for Málaga Club de Fútbol, La Peña de Dinamarca. 70 i alt.

Foreningen havde formået, at få den danske superliga-træner Ove Pedersen fra Esbjerg til at inspirere til tv-kampen med et oplæg, og han skjulte ikke, at han troede på svensk sejr. Men den mening delte otte i selskabet ikke. De tippede alle 1-0 til Danmark i en sweepstake, hvor kampens første målscorer var et andet element. Her blev den 8-årige Victor den store triumfator. Sønnen af La Danesa’s indehaver, Martin Norrbom, var en af de otte og tillige den eneste med Thomas Kahlenberg som målscorer.
VICTORY – sejr til ham og Danmark var stort. Så stort, at La Peña de Dinamarca, som den danske nation, er blevet revet med af fodboldfeberen. Med fire kval-kampe tilbage står Danmark med mere end det ene ben i VM-slutrunden i Sydafrika til næste sommer.
“Vi vil nu sikre os, at alle danske fodboldinteresserede på Costa del Sol får mulighed for at se disse kampe på storskærme. Det bliver i restaurant Casa Danesa i Club Danés, hvor værten Thomas Schou allerede glæder sig til et større rykind”, fortæller formanden for La Peña de Dinamarca, Eddie Møller. “Thomas byder på fine VM-menuer alle aftener”.
Det drejer sig om kampene Danmark – Portugal lørdag den 5. september, Albanien – Danmark onsdag den 9. september, Sverige – Danmark lørdag den 10. oktober og Danmark – Ungarn d. 14. oktober.
Danmark fører VM-kvalifikationsgruppe 1 med 16 point for seks kampe og herefter følger Ungarn med 13, Portugal med 9, Sverige med 9, Albanien med 6 og Malta med 1 point.
En travl sensommertid for alle med et bankende fodboldhjerte – og således også for La Peña de Dinamarca, som holder sin stiftelsesfest torsdag den 22. oktober på Hotel Tamisa Golf.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa