Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

Kan man få for meget af en god tennis-ting?
Han havde allerede titlen som verdens bedste tennisspiller, men dette år lader mallorquinske Rafael Nadal ikke til at stille sig tilfreds med det.
Den 1. februar vandt han for første gang Australian Open, som han desuden var den første spanier til at vinde. Finalen blev spillet mod Roger Federer, der var så frustreret over kampen, at han græd under præmieoverrækkelsen.
Den 19. april vandt han så Monte Carlo Masters. Her gik det i finalekampen ud over serberen Novak Djokovic. Med sejren kom han op på 14 titler, det samme som nærmeste konkurrent, Roger Federer, men endnu mere spektakulært var det, at han slog en 95 år gammel rekord ved at vinde turneringen for femte gang i træk.
Ugen efter vandt han Barcelona Open. Også det var for femte gang år i træk. Finalekampen gik denne gang ud over David Ferrer.
Den 3. maj gentog han næsten kampen i Monte Carlo, og vandt igen over Djokovic. Dog var kulisserne skiftet fra Monaco til Rom. Det var så fjerde gang, at han vandt Rome Masters, og han havde nu en titel mere i bæltet end Federer.
Den 17. maj gjaldt det finalen i Madrid Open, Spaniens største tennisstævne. Inden finalekampen havde han spillet en drøm af en fire timer og to minutter lang semifinale mod Djokovic, men måtte endelig se sig slået i finalen mod Roger Federer. Schweizeren var vendt tilbage til sin gamle form og mallorquineren havde efter den foregående dags kamp ikke en muskel i kroppen, der ikke gjorde ondt, og førstnævnte vandt 6-4, 6-4 på blot en time og 30 minutter.
Det er svært at få for meget af at se Rafael Nadal bide pokaler, men efter 25 sejre af de 26 finaler på grus, øger nederlaget underholdningsværdien af de kommende kampe. Næst er French Open, som den stadig kun 22-årige Nadal allerede har vundet fire gange. I træk.

Caroline Wozniacki flot nummer 2 i Madrid
Caroline Wozniacki kunne den 17. maj efter Madrid Open ses sammen med Roger Federer, Dinara Safina og Rafael Nadal under præmieoverrækkelsen. Desværre afhentede både den spanske og den danske spiller andenpræmien, hvilket trods alt ville sige præmier på 310.000 euro til hver.
Men ved at komme så langt, er Wozniacki nu hoppet op på en 10. plads på verdensranglisten. Hun spillede da også en fremragende turnering, som fik selv den spanske presse, der af årsagen kaldet Nadal, ellers fokuserer ensidigt på herretennis, til at lægge mærke til hende.
“Carolina Wozniacki fejer Vera Dushevina af banen,” skrev sportsavisen Marca med store bogstaver, efter hun vandt semifinalen 6-0, 6-4. Desværre endte finalen med 2-6, 4-6, men Wozniacki undlod dog ikke at give selv verdens bedste kvindelige spiller, Dinara Safina, modstand.

World Golfers Championship spilles i oktober i Marbella
I slutningen af oktober bliver Marbella vært for endnu en stor sportsbegivenhed, nemlig finalen på World Golfers Championship, en
verdensomspændende golfturnering for amatører.
Den svenske sportslegende Sven Tumba, der har spillet på Sveriges ishockeylandshold og også repræsenteret Sverige som professionel golfspiller, grundlagde World Golfers Championship for nu 15 år siden for at også amatørspillere kan få lov at repræsentere sine lande. Den tidligere professionelle spiller føler, at turneringen er en gestus mod amatørerne, der udgør 98 procent af samtlige golfspillere, og derfor bakker golflegender som Arnold Palmer og Seve Ballesteros også op om turneringen.
De indledende runder spilles i 30 forskellige lande, heriblandt Norge som er med for første gang i år, mens finalen afholdes den 24. – 31. oktober på fire forskellige klubber i Marbella.
Læs mere, også om muligheden for tilmelding, på www.worldgolfers.com

Der står snart Barcelona på det hele
Fodboldåret i Spanien er snart slut. Det har været endnu en sæson med fantastisk fodbold. Ingen har foreløbig kunnet røre Barcelona. I pokalturneringen, Copa del Rey, kunne Barca, efter en 4-1 sejr over Athletic Bilbao, løfte pokalen som det første synlige bevis på en fantom sæson. Det var en udramatisk, men dog meget underholdende kamp, som var meget sigende for Barcelonas sæson.
Det spanske mesterskab kom i hus på tredjesidste spillerunde. Det skete lidt ved et anti-klimaks i forhold til den flotte sæson, da Real Madrid tabte til Villarreal, og så kunne festen begynde for de rød- og blå-farvede fra Barcelona.
Det har været en mere end almindelig stærk offensiv der har været grunden til succesen i denne sæson. Med et gennemsnit på lidt over 2,8 mål pr. Kamp, så må offensive kræfter som Thierry Henry, Bojan Krkic, Samuel Eto’o og Lionel Messi tilskrives en stor del af æren for sæsonens resultater. Dog har midtbanen med Xavi og Iniesta også været helt og aldeles fantastisk.
Godt nok fører Real Madrid kampen om flest mesterskaber 31-19 over Barcelona, men det har nok ikke gjort nydelsen over dette års mesterskab mindre hos den catalanske storklub.
Nu mangler så Champions League, der spilledes mens denne udgave af La Danesa var i tryk, for at Barca får sit hattrick og den bedste sæson i klubbens historie.

Ciudad Real genvinder det spanske mesterskab
Torsten Laens nu tidligere arbejdsgiver, Ciudad Real, genvandt det spanske mesterskab i håndbold. Dette blev en realitet, efter at de havde sejret stort over rækkens nummer 2 – danskerklubben FC Barcelona.
Der var ellers lagt op til en altafgørende finale, da de to klubber begge havde mulighed for at sikre sig titlen som mestre af Asobal League, men det blev aldrig den spændende affære, som mange havde håbet på. Barcelona blev kørt over med 37-26 og var aldrig tæt på at presse et sprudlende Ciudad Real hold. De afgørende faktorer i kampen hed Sergej Rutenka og Luc Abalo. De tegnede sig for tilsammen 25 mål. 12 til Rutenka og 13 fra Abalos hånd. Der var i kampen ingen tvivl om, hvem der er det bedste hold i Spanien.
Dette var en kæmpe skuffelse for Barcelonas fire danskere; Mikkel Hansen, Joachim Boldsen, Kasper Hvidt og Jesper Nøddesbo. Førstnævnte lyste dog lidt op i en ellers trist Barca kamp, med tre scoringer. Specielt Kasper Hvidt sad tilbage med en bitter smag i munden, da han efter denne sæson skifter til danske FCK Håndbold. Jesper Nøddesbo så kampen fra tribunen.
Det er fjerde gang siden 2004, at Ciudad Real vinder det spanske mesterskab.

Storhold til Málaga i Freds Cup 2009
Málaga Club de Futbols La Liga-mandskab deltager i slutningen af juli i et storstilet internationalt arrangement, Peace Cup Andalucía 2009. De spanske deltagere bliver Real Madrid, Málaga, Sevilla og fra udlandet kommer Juventus, Italien, Aston Villa, England, Olympique Lyon, Frankrig, Oporto, Portugal, Celtic, Skotland, Fenerbache, Tyrkiet, Liga de Quito, Ecuador, Seongnam IIhwa, Sydkorea og Al-Ittihad, Saudi Arabien.
Kampene i turneringen spilles på Benabeu i Madrid, Olimpico i Sevilla, La Rosaleda i Málaga, N. Colombino i Huelva og Chapin i Jerez.
Holdene er delt op i 4 indledende grupper, hvoraf Málaga i den ene møder Aston Villa d. 25. juli og Celtic d. 27. juli.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa