Det danske magasin i Spanien
Mens bolden ruller… Skæbnestunder

Mens bolden ruller... Skæbnestunder

Retssag kan koste sheiken Abdullah Al-Thani magten, mens oprykning til La Liga nu vakler for Málaga CF
Af Morten Møller – ses her sammen med den tidligere topledelse i Málaga CF, Novo, finansdirektøren,
Casado, generalsekretær, og Husillos, sportsdirektør.
 
Benalmádena-knægten Isco kastede glans over fodbolden i Málaga – og guld af sig til Málaga CF, da klubben solgte den nu 26-årige angriber til Kongeklubben Real Madrid.
Afkastet for ham lød på 30 millioner euro efter Costa-klubbens triumf i Champions League med et dramatisk exit til den tyske top-klub Borussia Dortmund på Westfalen stadion i delstaten Nordrhein-Westfalen.
På det tidspunkt var den på grønsværen så succesrige Málaga-klub økonomisk som en såret tyr tæt på den totale forblødning med en gæld på knap 100 mio. euro. Der var problemer med betaling af spillernes løn, skat til statskassen og den europæiske fodboldunion UEFA.
Det fremgik af forklaring fra hovedvidnet i retten i Málaga, den tidligere eksekutiv-direktør i Málaga CF, Moyad Shatat. En retssag, der drejer sig, hvorvidt hotelkæden BlueBay i 2013 overtog 49 % af klubejer og præsident Muhammed Abdullah Ben Nasser Al-Thanis aktiemajoritet på 97 %. En gruppe af mindretals-aktionærer besidder 3 % og vil således have flertal sammen med BlueBay. De har i forvejen lagt sag an mod Al-Thani for at henføre klubmidler til private formål som ejendomme og biler.

BluBay på gangene

Mens dette slag udkæmpes bag murene i Ciudad de Justicia i Málaga strides et hårdt kæmpende, men al for ineffektivt et Málaga-hold om oprykningen fra 2. division til det forjættede land La Liga. Mange uafgjorte matcher bl.a. på hjemmefortet Estadio La Rosaleda har fået avancement til at vakle.
Det gør Shatats udsagn i retten til gengæld ikke.
Han, der fra 2012-15 var Al-Thanis betroede højrehånd, havde sammen med den daværende næstformand og administrerende direktør i klubben, den nu 50-årige Abdullah Ghnub, fuldmagt til at tage beslutninger for klubben på Al-Thanis vegne.
”Vor gæld var jo enorm. Klubben var i en situation insolvent,” fortalte Shatat.
”Vi havde brug for al mulig hjælp. BluBays Jamal Satli Iglesis og hans team kom i klubben for at hjælpe os med at overleve. Her var Gonzalo Hervãs fra topledelsen også med”.

Isco og skat

Shatat oplyste, at Hervãs på et tidspunkt var en del af den daglige ledelse i Málaga CF. Fra begyndelse af 2013.
”Vi var i virkelig store økonomiske problemer. Forskellen på indkomst og omkostninger al for stor. BlueBay kom ind for at hjælpe i ”ledelse og finansiering,” forklarede Shatat.
Han udtalte også for dommeren, at Hervãs deltog i et møde med skattemyndighederne i Sevilla for at forsøge at forhandle den gæld, som Málaga CF havde med skat. Disse møder muliggjorde en aftale om, at overførslen af Isco til Real Madrid holdt klubben i gang!

Topfolk fyret

I retten benægtede Al-Thani omgivet af hans advokater kendskab til såvel aktie-aftale som til folkene fra BluBay.
Han fratog selv Abdullah Ghnub hans betroede funktioner i Málaga CF, mens Moyad Shatat sagde op i 2015 efter tre års hårdt slid i klubben. De har i øvrigt begge jordansk statsborgerskab, men født i henholdsvis Libyen og Qatar.
Shatat er nu administrerende direktør i en anden 2. divisionsklub Elche CF.
I hans tid i Málaga CF bestod ledelsesstaben endvidere af generaldirektør Vicente Casado, finansdirektør Manuel Novo og sportsdirektøren hed Mario Husillos. De blev alle af Al-Thani fyret den samme uge med begrundelsen mistillid.
I stedet satte han sine børn ind i ledelsen.
Ligesom Al-Thani sjældne ”gæster” i klubben.
Málaga CF er i øvrigt nu ude af al gæld.

Om sheik Al-Thani

Overtog Málaga CF for ni år siden for 36 mio. euro. Og reddede den fra konkurs.
Han er født den 29. september 1969 i Doha i Qatar.
Slægtning af emiren i landet, Tamin Al-Thani, og derfor medlem af den kongelige familie.
Al-Thani studerede som ung management og business administration i Egypten og er dedikeret erhvervslivet ved at deltage i ledelse og med aktier i selskaber i flere end 30 lande. Han beskæftiger mere end tre tusinder mennesker.
Blandt de virksomheder, han er engageret i, er Bank Doha, hotelkæder, indkøbscentre, mobiltelefonselskabet PhoneSat, rejsebureauer, modebutikker, elektronikselskaber og forhandling af biler og lastbiler i selskabet Ben Nasir Abdullah og Sons Trading.
Hans interesser udover fodbold – og den er måske begrænset – er væddeløbsheste og luksusbiler.
Al-Thani er æresmedlem af Qatar Club Al-Rayyan, der har afdelingen i fodbold, basketball, håndbold,
volleyball og bordtennis.

Om træner-fyringer

Michel vraget i Celta Vigo
Den 55-årige Michel – landsholdsspiller med 66 kampe og tidligere holdkammerat med Michael Laudrup i Real Madrid – har gået ledig på trænermarkedet siden fyringen i Málaga CF den 18. januar 2018. Men han var tæt på et nyt job, da danserklubben i La Liga, Celta Vigo i Galicien, i marts skulle have en ny mand i spidsen for det kriseramte mandskab i bunden af den bedste spanske række.
Michel var stærkt inde i billedet, men blev vraget til fordel for portugiseren Miguel Cardosa, som var blevet afsat i franske Nantes. Han afløser argentineren Antonio Mohamed, der bragte sit Celta-mandskab længere og længere mod afgrunden.
Brutto-truppen i Celta tæller de fire danske Pione Sisto, Emre Mor, Andrew Hjulsager og Mathias Jensen, som absolut ikke nød goodwill hos Mohamed. Tidligere har Krohn-Dehli og Daniel Wass, tidligere danske landsholdsspillere gjort det godt i Celta. De befinder sig nu i henholdsvis Valencia og Deportivo La Coruna.
2. division, rækken med det tætte opløb om oprykning med deltagelse af Málaga CF, har været ramt af ikke færre end ti trænerfyringer i sæsonen. To i henholdsvis Zaragoza og Cordoba, amt en i klubberne Tenerife, Gimnastic, Lugo, Extremadura, Las Palmas og Sporting Gijon.
Michel, der i øvrigt har stået i spidsen for storklubber som Olympiacos i Grækenland og Marseilles i Frankrig, kom til Málaga CF i 2017 og reddede holdet fra nedrykning til La Liga. Han blev vældig populær, men med blot 11 point efter 19 kampe i sæsonen 2017-18 fik han silkescoren.
Og sæsonen sluttede med en sidste- og nedrykningsplads.

Ny sponsor i Málaga med kendt spiller som direktør

Energi-selskabet Energia Malaguista har tilsluttet sig som en af sponsorerne i Málaga CF. Det blev ved kontrakt-underskrivelsen repræsenteret af den tidligere skotske fodbold-legende Steve Archibald, der i 1889-90 sluttede sin glorværdige karriere i La Liga-klubben Espanyol i Barcelona.
Han havde endvidere stor succes i FC Barcelona, da han afløste navnkundige Maradona i 1985 med mesterskab og topscorer-status. Før tiden i Spanien spillede Archibald for skotske Aberdeen og engelske Tottenham Hotspurs.
Steve Archibald er nu administrerende direktør for Energía Malaguista.
”I Energía Malaguista ønsker vi at hjælpe folk med at spare på deres regninger ved at tilbyde vedvarende el og gas til kostpriser,” siger Archibal. ”Nem fakturering og ingen skjulte gebyrer”.
”Vi er glade for nu at være energi-sponsor i Málaga CF”.
Energía Malaguista er en del af FC Energi-koncernen, der også er repræsenteret med sponsorater i en række andre spanske klubber.
 
Sådan er det gået i denne sæson
 
Málaga CFs hidtidige resultater i 2. division:
CD Lugo – Málaga CF 1-2
Málaga CF – Alcorcón 1-0
UD Almería – Málaga CF 0-1
Málaga CF – CD Tenerife 1-0
Málaga CF – Córdoba CF 3 – 0
UD Las Palmas – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Majadahonda 1 – 0
Deportivo La Coruña – Málaga CF 1 – 1
Málaga CF – Albacete 2 -1
Elche – Málaga CF 2– 0
Málaga CF – Numancia 2 – 0
Osasuna – Málaga CF 2 – 1
Sporting Gijón – Málaga CF 2 – 2
Málaga CF – Gimnastic 2 – 0
Extremadura – Málaga CF 1 – 0
Málaga CF – Granada CF 0 – 1
RCD Mallorca – Málaga CF 1 – 2
Málaga CF – Cadiz CF 1 – 0
Real Oviedo – Málaga CF 0 – 0
Málaga CF – Reus 0 – 3
Real Zaragoza – Málaga CF 0 – 2
Málaga CF – CD Lugo 2 -1
CD Tenerife – Málaga CF 0 – 0
Málaga CF– UD Almería 1 – 1
Málaga CF – UD Las Palmas 0 – 0
Rayo Majadahonda – Málaga CF 0 – 1
Málaga CF – Deportivo La Coruña 0 – 0
Córdoba CF – Málaga CF 1 – 1
Málaga CF – Osasuna 1- 2
CD Numanci – Málaga CF ????
Herefter lå Málaga på… ???
Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til top-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
KAMPE I APRIL PÅ ESTADIO LA ROSALEDA:
13./14: Málaga CF – Extremadura
27./28: Málaga CF – RCD Mallorca
OG I MAJ:
11./12: Málaga CF – Real Oviedo
25./26.: Málaga CF – Real Zaragoza
Kamptidspunkter endnu ikke fastsat for disse.
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller
+34 617 700 424
info@Málaga-support.dk
Kasserer Gabrielle Duebæk
+34 699 652 896
kontakt@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.