Det danske magasin i Spanien
Familien glad: Fra den engelske kulde til varmen på Costa del Sol – og masser af sejre

Familien glad: Fra den engelske kulde til varmen på Costa del Sol – og masser af sejre

Han underskrev sin første professionelle fodbold-kontrakt som 16-årig.Nu fast mand på det senegalesiske landshold med kampe ved VM i Rusland mod Polen og Japan.Er i England rykket ned fra den fornemste række, Premier League, med Hull City for herefter at bringe Wolverhampton Wanderes op.For den 28-årige Alfred N’Diaye er opgaven nu, at få Málaga Club de Futbol, retur til La Liga.Fra midtbanen dirigerer han holdet. Arbejdsom med rekord i boldberøringer er han stort set overalt på banen – og har scoret og lagt op til mål.Men generalen er kun på en kort visit i Málaga – sæsonen ud lånt i La Liga-klubben Villarreal. Medmindre de to klubber kan blive enige om at handle ham.N’Diayes kone og børn vil gerne blive i storbyen på Costa del Sol efter de kølige engelske destinationer: Sunderland i nordøst med 177.000 indbyggere.

Havnebyen Hull med 250.000 indbyggere. Og Wolverhampton i midtvest ligeledes med 250.000 indbyggere. Steder, de aldrig nogensinde selv ville have valgt. Men de gode fodbold-penge bestemte retningen.
 

Den unikke hold-spirit

Lidt duknakket dukker den høje Alfred N’Diaye op efter træningen og udtrykker sin glæde ved at spille for Málaga CF – en klub, der flere gange har flirtet med tanken om at erhverve ham.
”Projektet om omgående oprykning til La Lia er spændende”, bedyrer han. ”Jeg kunne have skiftet til klubber i andre lande, men min familie og jeg besluttede os for Andalusien, hvor vi tidligere har boet i 2 ½ år, da jeg spillede for Betis i Sevilla”.
Om den spanske 2. division, hvor Málaga CF ligger i top, siger han:
”Alle mandskaber i rækken har næsten samme styrke. Der er ikke hold med en Messi, en Neymar og en Bale. Forskellene er få. Derfor vigtigt at vi arbejder hårdt, har taktikken på plads og er forsvarsmæssigt stærke.
Hold-spiriten skal være unik – og det er vores!
Det er en god stemningen på holdet. Men selvfølgelig løber vi ind i nederlag i en turnering med 42 kampe.
Så er det vigtigt, at vi forbliver forenede.”
Og har den fantastiske støtte fra fansene på Estadio La Rosaleda?
”Ja, jeg havde på forhånd hørt om denne opbakning. Málaga er en helt speciel fodboldby. Men det var vist anderledes sidste år (!) Nu hjælper fansene os med at vinde hjemme. Det er her vi skal have hovedparten af vore points.
Men vi taler endnu ikke om oprykning.”
 

Kampene skal helst være komplicerede

Om sig selv siger N’Diaye:
”Jeg foretrækker komplicerede kampe med mange mennesker på tilskuerpladserne. Så er der pres på og jeg elsker at gå forrest. Det er min mentalitet. Jo vanskeligere, jo bedre.
Jeg kan godt lide at blive standset på gaden for en fodboldsnak. Også her mærker jeg den enorme støtte til vort hold i Málaga”.
Du er født i Paris og er også berettiget til at spille for det franske landshold….!
Ja, men mine forældre så helst, at jeg valgte Senegal. Meget, meget vigtigt for dem. Jeg nåede få U-landskampe for Frankrig.
 

Føler ansvar for hold og familie

N’Diaye fortsætter med at fortælle om ham selv og hans Málaga-team: ”Jeg føler ansvar. Fordi jeg har langt mere erfaring end de fleste af mine holdkammerater. Jeg ved, hvornår jeg skal løbe, hvornår jeg skal hjælpe og hvornår vi skal afvente spillet. Jeg har jo flere end 400 professionelle kampe. Jeg ved også hvornår og hvordan, der skal snakkes. Alt drejer sig jo ikke om bolden. Vi skal kommunikere på banen.”
Hvad går fritiden med? ”Jeg læser en del og er sammen med min kone og børn. Min familie er vigtig – og for udfoldelser med den vidunderligt med vejret på Costa del Sol. I England umuligt for os at tage til stranden. Det kan du stort set hver eneste dag hernede. Og vejr til at lege med børnene i haven, tage i Zoo og med svævebanen i Benalmadena.
Vi befinder os nu et af de bedste steder i Europa”, fastslår N’Diaye.
Men denne fodbold-general er blot på visit.
 

Tragedie før landskamp

To spillere må Málaga CF undvære til nogle få kampe i denne sæson: Målmand Munir og midtbane-generale N’Diaye. Det sker, når deres hjemlande, henholdsvis Marokko og Senegal, spiller kvalifikationskampe til African Cup.
I en af disse ramtes opgøret mellem Madagaskar og Senegal i Antanavarivo af en tragedie. En person blev dræbt og mere end 30 såret, da tilskuer- presset ved hovedindgangen til national-stadionet i Madagaskar, Mahamasina, blev så stort, at et indgangsparti brød sammen. Allerede fra morgenstunden dannedes lange køer ved billetlugerne og det skønnes, at der blev lukket langt flere ind end de 25.000 tilskuer stadion kan rumme.
Trods tragedien gennemførtes landskampen med deltagelse af Málaga CFs N’Diaye. Den sluttede uafgjort 2-2.
Der blev holdt et minuts stilhed før første dommerfløjt.
”Forfærdeligt at forlade sin familie for at gå til en fodboldkamp og så ikke vende tilbage”, siger N’Diaye.
 

Málaga CF med det største løn-budget

Málaga Club de Futbol har været i stand til at præsentere det største løn-budget i 2. division. Takket være tv-indtægterne fra sidste sæson i La Liga og spillersalg for ti millioner euro er lønrammen for spillere og staben omkring holdet accepteret af La Liga-organisationen til 25 mio. euro.
Lavest i 2. division ligger Reus med 3 mio. euro.
Lønrammen for de enkelte klubber i 2. division og La Liga ser således ud:
Málaga CF: 25.245 mio.
Las Palmas: 19.284 mio.
Deportivo La Coruña: 18.513 mio.
Osasuna: 11.118 mio.
Sporting: 10.917 mio.
Granada: 9.543 mio.
Tenerife: 8.372 mio.
Oviedo: 8.020 mio.
Cadiz: 7.903 mio.
Almería: 6.988 mio.
Mallorca: 6.928 mio.
Albacete: 6.642 mio.
Zaragoza: 6.367 mio.
Numancia: 5.988 mio.
Gimnastic: 5.244 mio.
Extremadura: 5.155 mio.
Lugo: 5.114 mio.
Alcorcón: 5.087 mio.
Majadahonda: 4.046 mio.
Córdoba: 3.931
Elche: 3.856 mio.
Reus: 3.150 mio.
 
OG I LA LIGA:
FC Barcelona: 632.971 mio.
Real Madrid: 566.530 mio.
Atlético Madrid: 293.000 mio.
Valencia: 164.684 mio.
Sevilla: 162.783 mio.
Villarreal: 109.126 mio.
Betis: 97.112 nio.
Athletic Bilbao: 87.868 mio.
Real Sociedad: 80.808 mio.
Espanyol: 56.774 mio.
Leganes: 52.864 mio.
Levante: 52.369 mio.
Celta Vigo: 50.970 mio.
Eibar: 41.258 mio.
Getafe: 39.245 mio.
Alaves: 39.193 mio.
Girona: 36.744 mio.
Rayo Vallecano: 33.077 mio.
Huesca: 29.328 mio.
Valladolid: 23.882 mio.
 

Hurtigt ud

Det tog blot fem spillerunde før de første fyringer i 2. division indtraf: Cadiz sendte sin markante sportsdirektør Juan Carlos Cordero på porten og lod ham afløse af Oscar Arias.
Den dårlige turneringsstart for klubben lå bl.a. til begrundelse. Og det var også en sådan, der kostede baskeren Joseba Etxaberria træner-jobbet på Tenerife.
Jose Luis Oltra tog over efter ham. Det var Oltra, der senest førte ø-klubben op i La Liga, hvor han hen i denne række fik silkesnoren. Oltra holder normalt ikke længe i de klubber, han er chef-træner for. Hans cv fortæller om ikke færre en 13 klubskifter.
 

Frankrig, Tyrkiet, England og Spanien

Alfred N’Diayes karriere er forløbet således:
2008 – 2011: Nancy, Frankrig – 65 kampe – 0 mål
2011 – 2013: Bursaspor, Tyrkiet – 51 kampe – 4 mål
2013 – 2014: Eskiseshirspor, Tyrkiet (lån) – 16 kampe – 3 mål
2014 – 2016: Betis, Spanien – 62 kampe – 3 mål
2016: Villarreal, Spanien – 9 kampe – 0 mål
2017: Hull City, England (lån) – 15 kampe – 1 mål
2017 – 2018: Wolverhampton Wanderes, England (lån) – 33 kampe – 3 mål.
2018 – 2019: Málaga CF, Spanien (lån) – foreløbig 2 scoringer.

 
Málaga CFs flotte start
CD Lugo – Málaga CF 1-2
Málaga CF – Alcorcón 1-0
UD Almeria – Málaga CF 0-1
Málaga CF – CD Tenerife 1-0
Málaga CF – Córdoba CF 3 – 0
UD Las Palmas – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Majadahonda 1 – 0
Deportivo La Coruña – Málaga CF 1 – 1
Málaga CF – Albacete 2 – 1
Elche – Málaga CF 2 – 0
 

Hædret

Málaga CFs bedste træner gennem tiderne, den nu 65-årige Manuel Pellegrini fra Chile, har opnået fornem hæder. En rundkørsel tæt Estadio La Rosaleda er blevet opkaldt efter ham. Han og hans kone, Carola Pucci, havde taget turen fra England for at være til stede ved ceremonien, der blev ledet af førende folk fra bystyret i Málaga.
Pellegrini stod i spidsen for det Málaga CF-mandskab, der i sæsonen 2012-13 kvalificerede sig til Champions League med sejr her over storhold som Milan, Anderlecht, Zenit og Porto for at blive slået ud i CL-kvartfinalen af Dortmund på tysk mål i overtiden.
”Jeg har altid Málaga i mit hjerte”, sagde Pellegrini, der nu står i spidsen for den engelske Premier League-klub West Ham. ”Folk i Málaga er kærlige og smukke mennesker”.
Chilenseren har endvidere været træner for storklubber som Villarreal, Real Madrid og Manchester City.
 

Fyret

I starten af dette årtusinde tiljubledes Dely Valdes, landsholdsspiller fra Panama, på Estadio La Rosaleda. Sammen med Dario Silva fra Uruguay udgjorde han den frygtede front-duo kaldet ”Dobbelt D” på det Málaga CF-team, der røg til tops i den daværende internationale Toto-turnering for senere at blive elimineret af portugisiske Boavista i turneringen, der svarer til den nuværende Europa League.
Som træner førte Dely Valdes i sidste sæson Málaga CFs 2. hold, Atlético Malagueño, op til den tredje bedste række i Spanien, Sekunda B. Nu er han fyret.
Syv kampe i Sekunda B med lutter nederlag og kun en scoring en naturlig årsag til ”silkesnoren”.
Atlético Malagueño er ramt af, at holdets to bedste spillere, Harper og Hicham, nu benyttes af cheftræner Muñiz på 2. divisionsholdet og nye forstærkninger ikke er kommet til.
 

Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til top-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
KAMP I NOVEMBER PÅ ESTADIO LA ROSALEDA:
Málaga CF – Gimnastic.
 
OG I DECEMBER:
1./2. : Málaga CF – Granada CF
15./16: Málaga CF – Cadiz CF
Kamptidspunkter endnu ikke fastsat for disse.
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller
+34 617 700 424
info@malaga-support.dk
Kasserer Gabrielle Duebæk
+34 699 652 896
kontakt@malaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.