Det danske magasin i Spanien

Guldimplantation har nu været benyttet til behandling af forskellige smertetilstande hos mennesker gennem mere end 22 år. Metoden anvendes i tiltagende grad i Europa af flere og flere læger. Det var oprindeligt amerikanske dyrlæger, der udviklede metoden til behandling af hunde med den medfødte sygdom hoftedysplasi.

 
I dag er denne behandlingsform vidt udbredt blandt dyrlæger. Læge Hans Kryger Kjerkegaard var den første læge, der tog metoden op til behandling hos mennesker. I starten var det kun til behandling af almindelig slidgigt, hvor metoden viste sig at have fantastisk god effekt. Mange af de første patienter er stadig smertefri nu mange år efter en enkelt behandling med guldimplantation. I dag benyttes metoden også til behandling af andre smertetilstande, så som migræne og spændingshovedpine. Også ved smerter opstået efter sammenfald i ryggen pga. afkalkning af knoglerne viser guldimplantation sig effektiv. Patienter med Modic forandringer virker behandlingen også godt på. Whiplash behandles også effektivt med guldimplantation. De fleste patienter, der søger denne behandling, lider af slidgigt, oftest i ryggen, hofter eller knæ. Metoden har vist sig effektiv i alle led med slidgigt. Leddegigt behandles også med særdeles god effekt med guldimplantation.
 
40 % af patienter, der bliver ramt af slagtilfælde, der skyldes blodprop eller blødning i hjernen, får kroniske smerter. Også hos disse patienter ses der god smertestillende effekt efter behandling med guld. Der er aldrig set bivirkninger ved denne metode. Guldet, der anvendes, er rent guld dvs. 24 karat. Dette sikrer mod allergiske bivirkninger. Indgrebet foregår under lokal bedøvelse og behandlingen er ambulant, så patienten kan forlade klinikken umiddelbart efter behandlingen.
 
Ved et såkaldt dobbeltblindet forskningsprojekt foretaget på patienter med slidgigt i nakken, fandt vi signifikant effekt af guldimplantation, idet 80% af patienterne, der havde fået guld blev smertefrie, hvorimod kun 9 % i kontrolgruppen, som ikke fik guld, angav god effekt.
 
Du kan læse mere på www.gold-implant-clinic.com
 
Denne artikels forfatter er pioner inden for guldimplantation og har behandlet mange tusinde patienter med denne metode siden 1996.
 
 
Af speciallæge Hans Kryger Kjerkegaard

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.