Det danske magasin i Spanien
Tungt for Málaga CF
Den tidligere danske landsholdsspiller John Lauridsen har selv prøvet at rykke ned med klubben på Solkysten. Overvældende velkomst, da han kom på besøg på La Rosaleda og traf holdkammerat og træneren.

Scenen er sat:
Estadio La Rosaleda i Málagas nordøstlige del. John Lauridsens arbejdsplads i to sæsoner fra 1988 til 1990.
Den tidligere danske landsholdsspiller fra Esbjerg er ganske overvældet over, hvad han så – og den modtagelse, han fik i klubben.
”Jeg blev rørt og fik en klump i halsen,” indrømmede han bagefter, da vi slappede af over en kop kaffe på en tilstødende restaurant. Til Johns store benovelse huskede værtsparret ham ganske udmærket fra hans fodboldtid i Málaga, hvor klubben hed Club Deportivo Málaga og i 1990 led samme kranke skæbne som Málaga Club de Fútbol nu gør. Nedrykning til 2. division.
”Det er forfærdeligt og meget tungt for byen,” siger han.

Et kald til Sevilla

Modtagelsen af John Lauridsen på La Rosaleda, som La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga CF, havde arrangeret, var varm, respektfuld og hjertelig. Til forbløffelse for John bestod velkomstkomiteen af hans tidligere holdkammerat i forsvaret Juan Carlos Anon, der nu er assistenttræner for Dely Valdes for Málaga CFs divisionsreserver, og hans daværende træner Antonio Benitz.
De ringede til en anden holdkammerat fra dengang i slutningen af 80erne, Antonio Alvarez, der nu bor i Sevilla. Gamle minder og anekdoter blev under højlydte grin fyret af. Benitz var selv i sin ungdom topspiller i Málaga ligesom ægypteren Ben Barek, der stødte til. Begge de nu ældre herrer har fået en indgang på La Rosaleda opkaldt efter sig. Som rådgivere har de deres daglige gang i klubben og repræsenterer den ved talrige lejligheder i klub-ejer sheik Al-Thanis nu snart tre år lange fravær.
John Lauridsen kom til CD Málaga efter seks succesrige år i Barcelona, hvor han i ny og næ var sammen med en spiller fra byens konkurrerende klub, Allan Simonsen, FC Barcelona.
”En glad og oplevelsesrig tid,” erindrer John Lauridsen. ”Vi var i Espanyol helt fremme og spille i Europa Cuppen – turneringen, der svarer til nutidens Europa League”.
 

Samme situation som nu

Efter de fantastiske år i Espanyol ville John Lauridsen som 29-årige prøve noget nyt. Første tilbud indløb fra Sporting Gijon i Nordspanien, men valget faldt på Málaga med det varmere klima.
”CD Málaga-holdet talte mange gode spillere”, fortæller han, men i 1990 gik det galt. ”Situationen dengang som nu i sheikens periode. Vi kæmpede ikke blot for point på banen, men også for lønnen. Vi var tre udlændinge på holdet, som klubben i anden turnerigshalvdel ønskede at komme af med. Tre nye skulle til for at give holdet et løft, mente ledelsen. Den beslutning var jeg hverken enig i eller tilfreds med men accepterede at rejse under nogle bestemte betingelser.
Jeg var meget skuffet og er det den dag i dag. Jeg er sikker på, at vi kunne have klaret skærene med det hold, vi havde,” fortæller John Lauridsen.
Det blev til nedrykning.
Nøjagtig som situationen i dag i Málaga CF. Her hjalp end ikke otte nye navne i anden turneringshalvdel.
”Det første år i CD Málaga ganske fantastisk. Da samlede vi også op til 30.000 tilskuere på La Rosleda,” husker John Lauridsen.
”Mit sidste år uroligt med mange hovsa-løsninger. Men jeg mødte fantastiske og dejlige mennesker i Málaga.”

Nerja og golfen

John Lauridsen og hans kone Hanne boede i Los Alamos. De har to døtre, hvoraf Sandra er født på klinikken Santa Elena.
Hans svigerforældre ejer en feriebolig i Nerja. Det er den, John og andre familiemedlemmer nyder livet i, når de er hernede for at golfe. Hans handicap er på 9,7. Fodbold bliver det ikke mere til. John Lauridsen sluttede sin karriere på det danske veteranlandshold.
Han ser i tv mange af Málaga CFs kampe.
”Jeg ærgrer mig med spillerne og klubben over nedrykningen. Men meget er jo gået galt – ikke mindst på de indre linjer – som da jeg spillede i Málaga.
Og jo stadig et talstærkt og fantastisk publikum på La Rosaleda,” imponeres John Lauridsen.
Tilbage til Nerja i en taxa.
”Næste gang skal jeg altså til kamp på stadion, selvom det bliver i 2. division,” slår han afslutningsvis fast.
Billedtekster:
John Lauridsen fotograferet på direktionsgangen, hvor klubejer Al-Thani, ikke har vist sig i tre år.
Han modtog trøje nr. 10, som han spillede med i CD Málaga. Fra venstre Anon, Ben Barek og til højre Antonio Benitz.
Lucas Domingo, ansat som historiker i Málaga CF, viste frem på klubbens museum. Her en model af det imponerende Estadio La Rosaleda.
”Her er jeg”, udbrød en glad John Lauridsen foran et foto af det Málaga-mandskab, han spillede med i 1988.
Held og lykke ønskede danskeren Málaga CF-spillerne, da han kom på stadion-lægterne.
CD Málaga-teamet i 1988. Stående fra venstre Jaro, Antonio Alvarez, Miguel Ruiz, Clemente Villaverde, Chance og Juan Anon. Siddende fra venstre Juanito, Hassan, John Lauridsen med en niece til en af holdkammeraterne, Paquito og Esteban.
 
John Lauridsens
aktive karriere
Han er født i Ribe og fylder 60 år d. 2. april 2019.
Holder jævnligt golf-ferie i Nerja øst for Málaga.
Var offensiv midtbanespiller med 27 landskampe for Danmark – med tre scoringer.
Klubber:
1978 – 1981: Esbjerg fB – 1. division
1981 – 1988: Espanyol i Barcelona – La Liga.
1988 – 1990: CD Málaga – La Liga.
1990 – 1993: Esbjerg fB – 1. Division
1994 – 2000: Bramminge Boldklub – Jyllandsserien.
Efter hans karriere
John Lauridsen blev og er stadig speditør i Blue Water i Esbjerg og står bl.a. for varetransport mellem Danmark og Spanien.
I Spanien blev han kaldt Rubio, hvilket betyder den blonde, mens han i Danmark omtales som Señor på grund af hans succesrige tid i Spanien.
Danske spillere
i Málaga
gennem tiderne
1992:
Kim Christofte fra Brøndby IF til CD Málaga – 19 landskampe for Danmark.
1988 – 1990:
John Lauridsen fra Espanyol i Spanien til CD Málaga – 27 landskampe for Danmark.
2009 – 2011:
Patrick Mtiliga fra Roda i Holland til Málaga CF – fem landskampe for Danmark.
2010 – 2012:
Kris Stadsgaard fra Rosenborg i Norge til Málaga CF – to landskampe for Danmark.
Ingen spillere fra andre lande i Skandinavien har repræsenteret Málaga.
 
Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
 
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@malaga-support.dk
 
Formand Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.