”Málaga februar 1937,” sådan slås tonen an i Henrik Jensens seneste spændingsroman, hvis handling udspiller sig lige dele i Málaga og lige dele i København. Romanen har to simultane historier, der foregår i hver deres periode. Vi følger den mislykkede transport af guldbarrer under den spanske borgerkrig og den regulære skattejagt, der indledes, da to antikhandlere mange år senere finder en dagbog og nogle kort, der hentyder til den forsvundne guldskat. Guldfeberen raser, men de to antikhandlere får mistanke om, at de ikke er de eneste, der er på jagt efter skatten.
Købmandens guld er en selvstændig efterfølger til debutromanen Ondt liv.
”De første trykte kopier kom i går,” fortæller Henrik begejstret i telefonen om sin nye bog, der netop er blevet udgivet. Henrik kommer til Costa del Sol sommer, men en egentlig bogsignering hernede må vente til efteråret, hvor alle ’trækfuglene’ igen er kommet tilbage.
Men det gør ikke noget, for Henrik er kommet på Costa del Sol de seneste 20 år. Hans svigermor har hus i Torrox, så det er der, han og familien ferierer. Faktisk foregår handlingen til den første roman i selve Torrox. ”Folk, som har læst bogen og kender Torrox, er faktisk i stand til at udpege steder fra handlingen. Købmandens guld, foregår dog på landet i Comares, og der ligner det hele jo hinanden,” griner Henrik, der, som han selv siger, har ’slæbt’ sin kone med rundt i Comares for at researche til bogen. ”Det tager hun heldigvis meget pænt,” tilføjer han.
Og faktisk var det Henriks egen søn, der fik ham i gang med skriveriet. ”Jeg stod og kiggede på bogreolen derhjemme, men kunne ikke rigtig finde noget, jeg gad og læse, og så puffede min søn til mig og sagde, at jeg da bare kunne skrive noget selv.” Og det gjorde han så.
”Det overraskede mig hvor svært det var, at få spanierne i tale om borgerkrigen. De spaniere, jeg kender, virkede ikke til at have vanvittigt mange oplysninger. Derfor gik jeg ind til en boghandler i den gamle bydel i Málaga og forklarede mit problem. Han stak mig med det samme en bog, der hedder Libertad Negra af Antonio García Álvarez, og sagde, at det var denne, jeg ledte efter. Det er en digtsamling af en dødsdømt chauffør, som sad i fængsel under borgerkrigen, og den hjalp mig ligesom med at slå tonen an til de afsnit af bogen, der omhandler denne periode,” slutter Henrik og tilføjer, at bogen faktisk er skrevet med vis portion ’drengerøvshumor’.
Henrik, der til daglig arbejder som servicekonsulent i hjælpemiddelbranchen, har skriverierne som en beskæftigelse ved siden af. Og nu arbejder han på sin tredje bog, som faktisk er en to’er. Det er nemlig efterfølgeren til hans først udgivelse Ondt liv.
Købmandens guld er derimod en helt selvstændig roman og langt fra sidste bog fra Henriks pen, hvis man skal tro forfatteren selv.
Bogen kan købes som e-bog og på tryk hos Saxo.com og findes på bog app’en Mofibo.
Bogsigneringen finder sted på Restaurante La Pataleta til oktober – hold øje med magasinet for flere oplysninger.
Købmandens guld og Ondt liv skal oversættes til spansk, og derfor søges der en kvalificeret oversætter. Kontakt forfatteren på
ondtliv@gmail.com, for yderligere information.
Af Norrbom Marketing