Det danske magasin i Spanien
Fra livet på Bryggen til Bed & Breakfast i Spanien

Fra livet på Bryggen til Bed & Breakfast i Spanien

Linse Kesslers drøm om at flytte til udlandet er blevet til virkelighed. Og inden længe kan hun, med sit imødekommende smil og positive humør, byde sine gæster velkommen til et unikt og hyggeligt Bed & Breakfast i den hvide by Mijas.

 
Det er ikke tilfældigt, at en af Danmarks store tv-personligheder, Linse Kessler, netop har valgt at åbne et Bed & Breakfast i Mijas på Costa del Sol. Hun har rejst i stort set hele verden, men det er den spanske solkyst, hendes hjerte banker for.
Gennem de seneste 15 år har hun rejst til solkysten, både på sommerferie og også i længere perioder, hvor hun har boet nogle måneder hos en veninde. Med det i bagagen har hun opbygget en særlig tilknytning til området: “Jeg elsker den kyst her. Jeg har jo været i næsten hele verden, men her føler jeg mig hjemme” lyder det fra Linse, der med et smil tilføjer, at det er på trods af, at hun ikke er særlig god til at finde rundt.
Den populære tv-personlighed slår dog fast, at grunden til hun tager dette skridt, er fordi hendes mor, Mopper, desværre ikke er her længere. Mopper var ikke glad for at flyve, og Linse ville ikke forlade hende. Men drømmen om et udlandseventyr har Linse haft lige siden hun var i slutningen af 20’erne. Og nu i en alder af 51 år, bliver drømmen til virkelighed. D. 24. marts åbner hun nemlig Linses Bed & Breakfast sammen med sin forretningspartner, Peter Schjødt – bedre kendt som Fremtids-Peter.

 

Rollen som hygge-værtinde

Med åbning inden længe, kan Linse gå og forberede sig på sin nye rolle som hygge-værtinde. Det lader dog ikke til at være en stor udfordring for Brygge-dronningen: “Det bliver rigtig nemt, men det bliver også hårdt. Nu har vi en dame, der kommer og laver morgenmad, men jeg skal hjælpe hende med at servere og sige godmorgen til folk, sidde og snakke med dem, hygge og sådan noget, så jeg bliver jo en værtinde. Og det har jeg slet ikke svært ved, fortæller Linse, der hurtigt tilføjer, at hun snakker som et vandfald.
 
Hele ideen om at kunne holde ferie med sit idol, er en helt unik mulighed for Linses fans. Og skulle der være nogle, der går med tanker om ikke at møde Linse, hvis hun for eksempel skulle være i Danmark eller et andet sted, så er der ikke noget at være nervøs for: “Gæsterne vil vide før de booker, om jeg for eksempel skulle være i Danmark. Jeg skal hjem og holde talk-shows i september og oktober, og også i december, men det er selvfølgelig udenfor højsæsonen. Men gæsterne vil få at vide, hvis hverken Peter eller jeg er tilstede i en bestemt periode,” siger Linse, der har planer om at tilbringe meget tid på det nye Bed & Breakfast. Hun understreger dog, at hun selvfølgelig indimellem tager hjem til sit et og alt, hundene Jytte og Chino.
Derudover har Linse og Peter allerede planer om at arrangere grill-aftener og forskellige ture, heriblandt trave-, hiking- og løbeture, som gæsterne kan deltage i. Linse får dog hurtigt, med et smil på læben, nævnt, at det er Peter og ikke hende, der deltager i løbeturene.
 

Fra storbyliv til ”mañana”-tilværelse

Linse lægger ikke skjul på, at Bryggen er hendes hjerteblod, og dét hun savner mest i Danmark, udover sin familie. Hun understreger dog også, at Bryggen ikke løber nogen steder, og at hun kommer tilbage en dag. Men lige nu udlever hun drømmen i Spanien, som byder på nye kulturelle forskelle.
En af de største forskelle, som Linse har bidt mærke i, er den spanske mañana-mentalitet: ”Alting tager enorm lang tid. Det tager ca. 7,5 minutter at åbne en virksomhed på nettet derhjemme. Det gør det altså ikke her. Her har vi brugt mange dage, og vi har endda en sød ældre mand, der snakker spansk, der hjælper os”, fortæller Linse.
Udover at mange ting foregår i et andet tempo end i Danmark, er Spanien også kendt for sine populære tapas, der nydes med venner og familie på små hyggelige cafeer og restauranter. Linse fortæller, at hun er blevet anbefalet at spise tapas, men indtil videre er der en anden ting, der er mere interessant: “Husk og spis tapas. Ja helt sikkert. Det tager i bare. Jeg tager en frostpizza nede fra Aldi,” lyder det fra den positive humørspreder.
 

5 skæve til Linse

Hvad er din mærkeligste vane?
Jeg spiser bussemænd. Jeg synes jo ikke, det er mærkeligt, men det synes alle andre.
Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?
Jeg har fået mange gode, men det bedste råd, især til sådan en som mig, det var fra en gammel mand, der sagde “Linse, du skal altid sørge for at holde dine faste udgifter, såsom lejlighed og bil, så lave som muligt. Du skal altid have et sted at bo. Din base skal være i orden, for ellers går dit liv i stykker.” Og det har han fuldstændig ret i, og det har jeg altid gjort – Nu lejer jeg så mit eget hus i Mijas, siger Linse med et stort smil på læben.
 
Hvad har været dit livs største udfordring?
At holde min kæft på de rigtige tidspunkter, og det har især været, når der er dyr indblandet. Sådan har det været helt fra barnsben. Hvis folk ikke var søde ved deres dyr, så råbte og skreg jeg, og da jeg blev stor nok, så slog jeg dem, hvis de slog deres dyr. Det er en stor udfordring for mig, og det bliver det også hernede. Jeg må nok hellere lade være med at komme op at slås, men jeg holder ikke kæft.
 
Hvad skal en mand gøre for at få din opmærksomhed?
Ikke noget. Han kan ikke få den. Jeg har travlt med så mange andre ting. Lige pludselig så er det måske det jeg søger efter, men det er det ikke nu. Jeg har nok i Moster Niller og hundene.
 
Hvornår bliver du blød om hjertet?
Med dyrene. Til hver en tid. Og det er lige meget om det er et pindsvin, en edderkop, en hest eller en hund. All animals matters. Og så min familie. De betyder alt for mig, ligesom dyrene gør. De er på lige fod.
 
Allerede nu har Linse været ude og besøge et shelter for hjemløse hunde, og har planer om at besøge mange flere i fremtiden. Til sommer skal hun være med til at kæmpe for æslernes rettigheder i Mijas Pueblo.
 

Facts om Linse Kessler

Linse Kesslers rigtige navn er Lenina Christiansen. Hun blev født d. 31. marts 1966 i København. Forældrene er Ann-Patricia Christiansen (Mopper) og Ole Christiansen og hendes bror er den tidligere topbokser, Mikkel Kessler.
Linse er først og fremmest kendt for at være 100% sig selv. Hun er en dansk tv-personlighed, forretningskvinde, skuespiller, model og dyrerettighedsforkæmper, der gennem årene har deltaget i reality-programmer, heriblandt det populære TV3-program “Familien fra Bryggen”. I 2014 modtog hun prisen for årets største TV-personlighed ved Copenhagen TV Festival.
 
Det er allerede nu muligt at booke et ophold på Linses Bed & Breakfast, der slår dørene op d. 24. marts. Priser og informationer om de forskellige værelser finder du på www.linse.dk.
Af Christina Kristensen, foto: Janus Nielsen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.