Det danske magasin i Spanien
PRINS Henrik er død 83 år gammel.
Jeg glemmer aldrig mit første møde med H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prins Henrik af Danmark i Granada i 1983.
På det tidspunkt boede jeg i Sevilla, hvor min mand var udstationeret. Da vi tilfældigt hørte om det kongelige besøg, rettede min mand henvendelse til konsulatet i Málaga, som straks sendte en invitation til reception på Hotel Alhambra Palace i Granada, hvor også regentparret skulle overnatte.
Vi indlogerede os på samme hotel med vor søn, der kun var 6 måneder gammel.
Aldrig glemmer jeg den reception. Den sorte aftenkjole var ny – i hast havde en dameskrædder syet den til mig – aldrig har jeg haft en så dejlig kjole – jeg skulle jo møde de kongelige, og det blev absolut ingen skuffelse. Mange herboende danske var inviteret – jeg fik hilst på mange – fotograferet med Hendes Majestæt og Prinsgemalen – nejede så dybt at jeg straks blev interviewet til den danske radio.
Det var ved den lejlighed, at Dronning Margrethe nogle dage senere i Madrid blev benådet med Toison de Oro Ordenen (The Order of the golden fleece), samme orden som den spanske Prinsesse Leonor netop har fået tildelt i anledning af Kong Felipe 50 års fødselsdag.
Året efter blev jeg ansat på konsulatet, og der kom flere fantastiske uforglemmelige oplevelser med de kongelige, hvor jeg også fik lejlighed til at hilse på resten af den kongelige familie.
Jeg kan bl.a. nævne Verdensudstillingen i Sevilla i 1992, hvor Dronningen og Prinsen kom sejlende ind til byen ombord på Kongeskibet Danmark.
På Fredensborg Slot, hvor Regentparret ofte opholder sig, fik vi prøvet Prinsens vin fra Cayx nogle år senere i selskab med Danmarks repræsentation af konsuler fra hele verden.
Receptioner, hvor man mødte en venlig og imødekommende Prins Henrik af Danmark, der gik rundt og hilste på alle.
 
Æret være Prins Henriks minde. Mine dybeste kondolencer til den kongelige familie.

Af Annette Sahlertz de Fernández, ex-Vicekonsul

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.