Det danske magasin i Spanien
Thomas Borgå kommer til Costa del Sol og tilbyder den helt nye behandling med infrarødt lys for AMD og grå stær

Thomas Borgå kommer til Costa del Sol og tilbyder den helt nye behandling med infrarødt lys for AMD og grå stær

 
Thomas er uddannet akupunktør i 2001 og driver og ejer en af Danmarks største privatklinikker indenfor komplementær behandling, AkupunkturHuset i Skive.
 
”I 2014 gennemførte vi det første kliniske studie i akupunkturbehandling på tør AMD i samarbejde med en optometrist. Siden da har klinikkens primære fokus været på tør og våd AMD, men vi behandler også andre øjenlidelser som f.eks ’stressøje’/CSCR og grå stær,” fortæller Thomas Borgå og tilføjer, at hvis AMD-patienterne overvejer grå stær operation skal de tænke sig godt om. Operationen vil som oftest forværre deres AMD betragteligt, derfor kan det betale sig at tænke i andre baner end operation.
 
 
Fakta om AMD
  • Tidligere blev AMD kaldt for øjenforkalkning. Der er dog ikke tale om en forkalkningstilstand, men om en ophobning af affaldsstoffer i nethinden – såkaldte druser – som hæmmer blodtilførslen til de vigtige lyssanseceller.
  • AMD er den hyppigste årsag til synstab i den vestlige verden, og sygdommen er i fremmarch. Alene i Tyskland skønnes 4 millioner ældre mennesker at være ramt af AMD.
  • Årsagerne til AMD er ikke entydige. Officielt mener man at rygning, diabetes og solens UV-stråling er medvirkende årsager. Vi mener, at grå stær operationernes udbredelse samt bivirkninger af medicin såsom gigtpiller (NSAID-præparaterne ibumetin og ibufen), SSRI-antidepressiver (såkaldte lykkepiller) og binyrebarkhormonbehandling (ofte brugt som inhalationer til KOL patienter) er medvirkende årsager. Men også psykiske chok og kraftig stresspåvirkning kan forværre AMD eller ligefrem skabe et udbrud.
Fakta om lysbehandling
  • Behandlingen stimulerer stofskiftet i lyssansecellerne. Lys i 830 nm stimulerer stofskiftet i celler, og infrarød stråling er, i modsætningen til laser, ikke farligt for øjet.
  • Det øgede cellestofskifte fører til øget blodcirkulation. Den øgede blodcirkulation reducerer ophobningen af affaldsstoffer i nethinden. Flere af patienterne oplever væsentlig reduktion af drudernes antal og størrelse.
  • Behandlingsmetoden er udviklet på universitetet i Paderborn, DE, og siden testet i et schweizisk forsøg fra 2016, hvor patienterne blev fulgt igennem et år med OCT scanninger af nethinden.
  • 66 % af de 195 danske patienter som Thomas Borgå behandlede i Danmark i 2017 har opnået en væsentlig forbedring af synsevnen, til trods for at de alle var opgivet af det etablerede sundhedssystem.
  • Behandlingen har også effekt på våd AMD, og kan fås sideløbende med den indsprøjtningsbehandling, som våd AMD patienter ofte modtager i det offentlige sundhedssystem.
Thomas Borgå er en af de mest erfarne behandlere i Europa i behandling med infrarødt lys til AMD. Han øjenpatienter, som kommer fra hele Danmark og mange bor i klinikkens patientværelser under deres behandlingsforløb.
I uge 10 og 12 kan du modtage behandling fra ham i CentroSanum klinikken i Centro Idea.
 
Book din tid på: tb@aku-huset.dk eller 0045 71 99 41 60
Af CentroSanum

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.