Det danske magasin i Spanien

Historien om Recio, der blev opereret, blev far og gift og nu er en omstridt Málaga-anfører.

Uafbrudt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han sig ud på Málagas CF La Liga-hold i dets bestræbelser på at finde fodfæste i den bedste spanske række. Hans gode borgerlige navn er José Luis García del Pozo, men fighteren med den sorte manke kaldes i daglig tale Recio.
Han er en af de få spillere på holdet, der har fået sin fodboldopdragelse i Málaga og er med sin professionelle indstilling til tingene særdeles vellidt blandt holdkammerater og fans – og nu med det helt store ansvar. Recio fik fra sæsonstarten anførerbindet overdraget.
Kulmination på et begivenhedsrigt år 2017. Først gennemgik han en operation, så blev han far til sønnen José og gift med Gema, der driver den bedste isbutik i El Palo. Hans forældre står for Málaga CF-shoppen i Rincón de la Victoria. Så en sand Málaga CF-familie.

Alt gik galt fra start

Men for Recio udviklede La Liga-sæsonen 2017-18 med ham som kaptajn sig langt værre end frygtet.
Fem nederlag på stribe inden det uafgjorte 3-3 resultat på Estadio La Rosaleda mod baskerne fra Athletic Bilbao og nu ved deadline blot en sejr – 2-1 over danskerklubben Celta Vigo på Estadio La Rosaleda.
Med Recio som matchvinder med sejrsmålet på straffespark.
Kæmpejubel, men Recio er blevet en omstridt person. Hans temperament og hårdhed er ikke velset hos dommerne. To af sæsonens første 12 opgør har han måtte overvære på TV (FC Barcelona-matchen) og på lægterne på La Rosaleda (mod Deportivo La Coruna) på grund af karantæner. For en udvisning og fem advarsler.
Herom siger han:
”Mine venner, min far, min kone og mine brødre bebrejder mig. Men ting sker i kampenes hede. Der er er kun mig selv til at løse problemet”.

Ikke samme fornyelse

Alt gik galt fra starten med afgang af store navne som Kameni til Fenerbahce i Tyrkiet, Camacho til Wolfsburg i Tyskland, topscorer Sandro til Everton i England, og så sent som i træningslejren i Holland, lige før sæsonen blev fløjtet i gang, forlod Fornals holdet for at skifte til La Liga-konkurrenten Villarreal.
Det blev aldrig til fornyelse af samme karat med undtagelse af forwarden Rolán fra Uruguay, der stødte til fra franske Bordeaux fire kampe inde i turneringen.
Rolán ankom skadesramt, scorede to gange mod Athletic Bilbao og gik så i stykker igen.

Sheiken greb ind

I opstarten til sæsonen havde den utilregnelige klubejer og formand for bestyrelsen, sheik Al-Thani, grebet ind, da træner Michel og den nu fyrede sportsdirektør Arnau havde kontakt til den rutinerede midtbanespiller Javi García, tidligere Real Madrid, Benfica, Manchester City og Skt. Petersborg, som kunne erhverves for 1,5 mio. euro, og forwarden Adrian López, som var til leje hos Porto i Portugal. Til stor ærgrelse og fortrydelse for disse.
I stedet bragte Al-Thani selvstændigt gennem mellemmænd argentinerne Cecchini og Rolón til holdet. De har endnu ikke vist sig at være henholdsvis 4,5 og 3,5 mio. euro værd!

Ikke til gavn for nogen

Hertil siger Recio:
”Málaga CF har siden slutningen af sidste sæson været et stort cirkus. Hvad der er foregået på de indre linjer har ikke været til gavn for klubben, træneren, spillerne og fansene. Nu ved jeg ikke, hvilke beslutninger, der vil komme fremover, men sættes træner Michel på porten, vil det være forkert.
Han fik os ud af ”lortet” mod slutningen af sidste sæson, da holdet var nede. Det er klart, at han og vi ikke forventede en udvikling, som har funder sted i denne sæson. Men vi har været uforskyldte.
Turneringen er endnu lang, og vi vil kæmpe til det sidste, fastslår Recio.
Fighteren over alle i Málaga CF.
 
málaga dec

Facts om Recio

Født: Den 11. januar 1991 i Málaga.
Spillerposition: Midtbane med rygnummer 14.
Ungdomskarrierer:
Málagas akademi
Seniorkarriere:
2010 – 2011: Málaga B
2011 – 2013: Málaga CF
2013 – 2014: Granada (lån)
2014 – 2021: Málaga CF
Landskampe for Spanien:
6 U20 og 1 U21.

Málaga CFs pauvre La Liga-resultater

Málaga CF – SD Éibar 0-1
Girona – Málaga CF 1-0
Málaga CF – UD Las Palmas 1-3
Atlético Madrid – Málaga CF 1-0
Valencia FC – Málaga CF 5-0
Málaga CF – Athletic Bilbao 3-3
Sevilla – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Leganés 0-2
FC Barcelona – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Celta Vigo 2-1
Villarreal – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Deportivo La Coruña 3-2

Endnu en træner-fyring

Den 24. oktober fyrede Deportivo La Coruña sin træner, den 54-årige Pepe Mel. Sæsonstarten havde ikke været tilfredsstillende for klubben.
Ikke nogen uvant situation for Madrid-træneren, der tidligere er røget ud i såvel Rayo Vallecano som i Betis i Sevilla og West Bromwich Albion i England. Pepe Mels afløser i Deportivo blev 2. holdstræneren Cristóbal Parralo, 50 år.
Kort inde i La Liga-sæsonen 2017-18 indtraf de to første træner-skift.
Den 36-årige columbinaner Luis Zubeldía blev efter fire spillerunder fyret i Alavés og afløst af en ganske kendt skikkelse i den 61-årige italiener Gianni De Biasi, som har stået i spidsen for det albanske landshold.
I Las Palmas sagde Manolo op efter seks spillerunder med to sejre og fire nederlag. Han er blevet afløst af den 54-årige Pako Ayestarán, der i sidste sæson bragte Valencia ud af en større krise.
Og så røg Fran Ecriba ud hos Europa League-deltageren Villareal også med begrundelsen ”dårlig sæsonstart”. Ny cheftræner i Villarreal er den 39-årige Javi Calleja, tidligere La Liga-spiller samt ungdomstræner og 2. holds-træner i klubben.

Den enorme opbakning til spillerne

Ikke siden de glade dage i Champions League i sæsonen 2012-13 har opbakningen til Málaga CFs La Liga-hold været så stor som nu. Sæsonkort nummer 25.000 er netop blevet solgt og ikke en match på Estadio La Rosaleda med et tilskuertal under 20.000.
Allerede når spillerbussen ankommer til stadion, mærker spillerne den fantastiske støtte. Flere hundrede tager imod med kampråb, sang og jubel.
Herom siger anfører Recio:
”Vore fans er fantastiske. Vore nye spillere har aldrig oplevet noget lignende”.

Málaga-navne til tops i forbundet

Vicente Casado, som klub-ejer Al-Thani fyrede som topchef i klubben i 2016, har nu fået en ledende stilling i det kongelige spanske fodboldforbund. Han er ansat som marketingdirektør og var i den stilling på plads på Estadio La Rosaleda i Málaga, da Spanien den 11. november besejrede Costa Rica med 5-0 i en testkamp før VM-slutrunden i Rusland i 2018.
Den tidligere landsholdsspiller Fernando Hierro, født i Vélez-Málaga, som et par år efter Al-Thanis ankomst sagde sit sportsdirektørjob i klubben op, er nu inde i billedet som sportsdirektør i forbundet.

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@malaga-support.dk
Formand Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
 
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.