Det danske magasin i Spanien

Når golfere ønsker at forbedre sit golfspil, er der tre hovedaspekter, man fokuserer på; lektioner, træning og køller. 

Lektioner og træning vil forbedre din teknik og evne til at slå og kontrollere dit skud, og udskiftning af dine køller vil hjælpe dig med at forbedre din golf.
Hvad nu hvis jeg fortalte dig, at der er en anden måde, der med garanti kan forbedre din golf og som samtidigt er effektivt og billigt – ville du være interesseret? Selvfølgelig!
 
helse golf massageLad os se på golfsvinget og hvad der fysiologisk skal til for at opnå dette:
 
Du bevæger din krop som en fjeder, hvormed du skaber en potentiel energi, og på en kontrolleret måde frigiver du fjederen, hvormed du skaber en kinetisk energi, der resulterer i, at køllen rammer bolden. Meget simpelt!
 
Billedet viser alle musklerne, som bruges i kroppen til at skabe dette sving. Det er altså mange muskler!
 
Så hvis der nu er et fysisk problem f.eks. skader, mangel på mobilitet eller spændte muskler, så vil det hæmme dine fysiske evner og have en direkte indflydelse på din golf og dit spil. Derfor giver det også mening, at alt som du skal gøre, er at øge din mobilitet.
 
Lad os se på tre metoder til at forbedre fysisk mobilitet.

Metode nr. 1 – Massage

Få en god sportsorienteret massage, der specielt er designet til golfere, og det vil have positive effekter på dit spil:
– Frigørelse af muskelspændinger og stivhed betyder, at en muskel vil fokusere på sin egentlige funktion. Det vil give mindre modstand i din bevægelse pga. mindre spændte muskler, og der skal bruges mindre kraft til det ønskede skud. Du vil slå bedre, mere kontrolleret og anvende mindre energi.
– Forbedring af ankelled og sener vil give dig bedre hofterotation, som øger distance og kontrol samt giver mindre tendens til at slice.
– Forbedring af mobilitet i andre led f.eks. hofte og skulder øger kontrollen af dit sving og boldforbindelsen.
Så mindre stivhed og mere mobilitet forbedrer din golf, og det opnår du blot ved, at du ligger på et massagebord en gang i mellem og modtager fysisk manipulation! Nemt!!
 
En spændt muskel, der bruges i spil, medfører en større risiko for skader end en afslappet muskel. Regelmæssig massage vil kraftigt reducere risikoen for skader ved at holde muskler, specielt de dybe muskler, i et mere afslappet stadie. En times massage hver måned vil forhindre det seks til otte ugers stop i dit yndlingsspil, som kan forekomme pga. skader.

Metode nr. 2 – Opvarmning før spil

Du ved, at opvarmning før spil er vigtigt, men jeg ved, at de fleste af jer ikke gør det – hvorfor? Det behøver ikke være hårdt.
 
Hvorfor ikke bruge 5-10 minutter til at gøre din krop klar til sport, reducere risikoen for skader, spille bedre, forbedre dit resultat og dermed nyde mere af dit favoritspil?
 
En opvarmningsrutine før spil vil forbedre din mobilitet, reducere spændte muskler, frigøre stramme led og gøre dig klar til 5 timers sport.

Metode nr. 3 – Ernæring og fysisk træning

Denne del frygter de fleste mennesker! Men det er også den, som giver mest mening, når det bliver forklaret.
 
Golfsvinget er en bevægelse i din rygrad: Jo stærkere din krops ’core’ er, jo bedre støtte har din rygrad, hvilket også betyder et bedre golfsving i dit spil.

helse golf massage1Dynamikken i golfsvinget

Så hvordan opnår vi en stærk core? Gennem fysisk tilvænning og den rette kost. Jeg siger ikke, at du er nød til at gå amok i motionscentret, men en smule regelmæssig træning kombineret med en fornuftig kost vil gøre meget for rygholdningen, rygsmerter og forbedre din golf!

Konklusion

Hvis du er seriøs omkring at ville spille bedre golf, så er udskiftningen af dine køller, bolde, fodtøj samt lektioner kun halvdelen af processen. De fleste golfere, specielt dem som er flyttet til Costa pga. pension, mangler fuldstændigt den anden del af historien.
 
Massage er et billigt og effektivt værktøj til at forbedre dit golfspil, og det kræver absolut intet af dig udover, at du skal ligge på et blødt bord i en time! Giv det et forsøg og se hvordan de professionelle får massage før og i løbet af en større konkurrence!
God fornøjelse med spillet! Vi ses ved hul 19!
 
For mere information om denne artikel eller ved booking af en tid kan du møde mig i Centro Belleza i Centro Idea, eller du kan fange mig på +34 606 867 821, 7 dage om ugen. Hjemmebesøg er en mulighed.
Af Michael Izon, massør, sports- og helbredsterapeut i Centro Belleza

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.