Det danske magasin i Spanien
Flere kommer i arbejde – men ledigheden stiger – Moderat optimisme på kæmpe rejsemesse – Stop for køreprøver i Málaga-provinsen

Flere kommer i arbejde – men ledigheden stiger - Moderat optimisme på kæmpe rejsemesse - Stop for køreprøver i Málaga-provinsen

Flere kommer i arbejde – men ledigheden stiger

Den spanske arbejdsløshedskø er blevet 56.000 personer længere i løbet af oktober måned. Dermed er den samlede ledighed oppe på 3,4 millioner.
De nyeste ledighedstal bringer dog også noget positivt med sig, for i sidste måned blev der skabt 94.000 nye arbejdspladser. Det betyder, at 18,4 millioner i dag er på arbejdsmarkedet og tilmeldt det spanske Seguridad Social system. Det er flere end nogensinde. Månedens tal fra det spanske arbejdsministerium illustrerer fint, at det er de store årgange, der nu kommer på arbejdsmarkedet. Derfor stiger arbejdsløsheden til trods for, der skabes nye arbejdspladser.
Catalonien er den region, hvor ledigheden steg mest i sidste måned.

Moderat optimisme på kæmpe rejsemesse

Hele turistsektorens opmærksomhed er i denne uge rettet mod London, hvor den store rejsemesse World Travel Market finder sted. Både Junta de Andalucías førstedame Susana Díaz er repræsenteret præcis som Málagas borgmester Francisco de la Torre og Elías Bendodo fra Málagas amtsråd. Ingen af de tre er bekymrede for det britiske ”Brexit” men har alligevel forskellige syn på perspektiverne for næste år. Susana Díaz mener, Andalusien vil tiltrække seks procent flere engelske turister i 2018. Málagas borgmester mener, byen vil mærke en stigning på hele 20 procent, men Elías Bendodo er knap så optimistisk. Formanden for amtsrådet mener nemlig, at Málaga-provinsen fra næste år vil kunne mærke den stigende konkurrence fra nye destinationer samt at flyselskabet Monarch’s konkurs, som har efterladt 400.000 briter uden gyldige flybilletter, vil kunne mærkes på turismen.

Stop for køreprøver i Málaga-provinsen

Det er næsten umuligt at komme til køreprøve i Málaga-provinsen. Siden slutningen af juni har byens motorsagkyndige været i strejke, og det giver nu alvorlige problemer – både for elever og køreskolerne. 9.000 elever har de sidste fire måneder ikke kunnet komme til den afgørende køreprøve, og 80 procent af provinsens køreskoler har enten måtte reducere deres medarbejderstab eller dreje nøglen om. ”Alle køreskoler har de sidste fire måneder mistet mindst halvdelen af deres omsætning, for deres elever ikke kan komme til eksamen,” forklarer Antonio Martín, som er formand for provinsens køreskoler (APAE). Han frygter, at strejken vil vare året ud, og at den vil koste 50 køreskolelærere jobbet. Strejken drejer sig om koordineringen af de motorsagkyndiges ferie.

Velgørenhedsmiddag til fordel for Refugio de los Burritos

Fredag d. 8. december 2017, kl 19.30.
Conrad´s Ristorante, Avda del Prado s/n, Nueva Andalucía.
(Edif. Sport Café). Tel.: +34 951 319 554
 
Velkomstdrink, 3 retters menu m/vin. 42 EUR per person. 20 EUR går direkte til Refugio de los Burritos.
En aften med hygge, god mad, lotteri og auktion.
 
Tilmelding til Conrad’s tlf. 951 319 554
Eller Inga Yvon Brüning. starbabies5@gmail.com – Tel: 654 513 380

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.