Det danske magasin i Spanien
At have et seksuelt liv er vigtigt både for vores sundhed og følelsen at være lykkelig.
Efter min mening er kærlighed det, der gør seksualitet til en stor fornøjelse for vores sjæl. Vi er alle kreeret ud fra sex, det er roden af vores eksistens.
Mens jeg skriver denne artiklen, kan jeg mærke, at jeg nogle gange må stoppe op og trække vejret en ekstra gang dybt ned i maven. At tale officielt om seksualitet er stadig et eksplosivt og ømtåleligt emne for mange, selvom vi skriver år 2017. Jeg skriver artiklen, fordi jeg føler, emnet er et problem for mange, men ofte bliver fejet ind under gulvtæppet.
Sex betyder mere, end vi ofte tør indrømme for os selv. Det er vigtigt, at vi acceptere vores seksualitet og ved, at vi er værd at elske. Vi må være seksuelle aktive og elske hele livet.
Der er mange fordele ved et godt sexliv, så det er værd at gøre en indsats for og nyde den kreative og lidenskabelige kraft, der er ved et godt sexliv.

Af fordele ved et godt sexliv kan nævnes:

• Sex befrier dig for stress.
• Det forbrænder en masse kalorier.
• Det hjælper dig til bedre søvn.
• Hjælper dig til at styrke bækkenbundsmuskler.
• Forbedrer intimiteten mellem dig og din partner ved at skabe glæde og hjertevarme mellem jer.
• Kan medvirke til at reducere risikoen for prostata cancer.
 
Jeg tror, alle mænd kender til impotens. Ofte er det et forbigående problem, der hurtigt forsvinder. Er det et konstant problem, må det bearbejdes, idet det kan give så mange unødvendige traumer.

Årsagen til impotens kan være både af psykisk og/eller fysisk art

Det er oftest en stor sorg for en mand at miste sin potens, og mange gange ser han det næsten som noget af det værste, der kan overgå ham. Mange mænd har som en del af deres identitet, at de er en god elsker og gerne vil bringe deres kvinde glæde og fornøjelse.
Når du er impotent, så snak åbent med din partner og brug begge jeres humoristiske sans i stedet for, at lade det blive den store tragedie. Et godt grin sammen kan forløse mange spændinger.
Kig på dit liv, se om der er noget der halter, der kan indflydelse på din potens. F.eks. får du søvn nok, motion nok – her vil jeg indskyde, at hvis du beslutter dig for at motionere og du kan, så vælg dansen. Lad din partner danse for dig, dans selv, dans sammen. Dans giver en fantastisk energi. Ting, der kan have negativ effekt på din virilitet, er for megen alkohol, for dårlig mad, for meget TV, at du er stresset, sur og irritabel.
Måske ligger der fysiologiske grunde til din impotens f.eks. sukkersyge, alkoholisme, syntetisk medicin f.eks. medicin mod for højt blodtryk og antidepressiv medicin, problemer i rygsøjlen. Mange rygproblemer giver problemer med potensen.
Mange urologer mener, at helt op til ca. 50 procent af impotens skyldes organiske årsager.
Ligesom vi generelt ændres med årene, ændres vores seksualitet sig som regel også, men det behøver den seksuelle akt kun at blive bedre af.
Massage er et vidunderligt supplement til elskov, men behøver ikke at være en del af elskovsakten. Du behøver ikke være uddannet massør for at give massage. Lad din intuition føre dig og brug dine hænder i et miks af lette strygninger og lidt dybere pres. Vil du gerne vide lidt mere om massage og dets virkninger findes der et hav af bøger. En bog, jeg selv har haft megen glæde af, hedder Massage og er skrevet af Clare Maxwell Hudson. Den blev i tidernes morgen udgivet af Lindhardt og Ringhof.
Berøring i det hele taget er enormt vigtigt, bare et lille strejf ned ad armen, et knus, et kys et kærligt blik og en lille flirt i øjet kan være en meget vigtig brik i hverdagen, hvis I begge to bare er for trætte til at overkomme mere.
Kan et samleje ikke finde sted, måske fordi der er en organisk årsag, er der mange andre spændende måder til et dejligt sexliv, hvor kun fantasien sætter grænser.
Har dig og din partner været sammen mange år, kan det ofte være en god ide, at have lidt tid hver for sig, måske at have en lille ferie hver sit yndlingssted. Selv tror jeg også på, at hvis det fysisk er muligt, er det godt at have hver sit soveværelse. Så kan I besøge hinanden eller endnu bedre have et elskovsrum. I hvert fald tror jeg på, at mange har det bedst med hver sit territorium.

Kosten og omgivelserne

Har du og din partner mulighed for et elskovshjørne, er det rigtig godt. I hvert fald synes jeg, at det er vigtigt, at det sted, hvor der dyrkes sex, er et rigtig hyggeligt sted, der føles godt og trygt, uden bøger, aviser, TV eller mobiltelefon. Lad belysningen være dæmpet og gerne med lidt levende lys og evt. lidt dæmpet musik. Hav evt. champagnen på køl og en dejlig buket af partnerens yndlingsblomster.
En gang havde min partner været bortrejst et stykke tid, og da han kom tilbage, havde jeg sat alle sejl til, fordi jeg ved, at han er så romantisk, med blomster, levende lys og champagnen på køl. Da han så champagnen, udbrød han tørt, om jeg ikke havde en whisky. Jeg kom sådan til at grine – men havde heldigvis bagest i gemmerne en whisky og så var den gode stemning genoprettet.
Den daglige kost og levevaner
Du kan få en bedre potens ved at følge enkelte sundhedsregler. Spis masser af grøntsager, olivenolie, masser af fisk, nødder og fuldkornsprodukter. Vær lidt forsigtig med for meget rødt kød.
Pas på din vægt og sørg for god daglig motion, uden du behøver at blive elitesportsmand. Sørg for at din livsstil er livgivende uden alt for megen stress og sørg for en tilstrækkelig søvn.

Kosttilskud

• Sørg for din daglige gode vitamin/mineralpille.
• Koreansk rød ginseng er kendt for sin helbredende og styrkende kraft.
• Der findes også alternative naturmidler til at hjælpe på impotens f.eks. Ginkgo Biloba.
• L-arginine, der er kendt for at hjælpe i mange tilfælde af impotens.
• Prelox, der er et verdenskendt patenteret tilskud, der består af Taurine, L-arginine samt pycnogenol.
• Tag ekstra af vitamin A og E der arbejder rigtig godt sammen i kroppen.
E-vitaminer, der har stor betydning for kredsløbet og kaldes for ungdomsvitaminet.
• Tilskud af letoptagelige B vitaminer.
• Tag dertil lecitin, der har stor betydning for hjerne og nervesystem.
• Evt. selen og zink.
• Granatæblejuice, findes også som kapsler

Tips

Ønsker du og din partner hjælp til jeres sexliv, findes der et hav af gode erfarne sexologer. Få evt. en snak og se, om de vinder jeres tillid, før I går videre med konsultationerne. Sexologen vil snakke med jer om, hvad situationen skyldes, om det evt. kan skyldes følelser såsom vrede og sorg eller andet og give jer vejledning personligt rettet mod situationen.
Desuden er der mange dejlige, informative bøger, som kan bidrage med megen viden.
Nogle af de bøger, jeg varmt kan anbefale, er ”Den seksuelle puls” skrevet af Mantak Chia & Maneewan Chia samt Douglas Abrams & Rachel Carlton Abrams M.D., samt ”Den multiorgastiske mand” af Mantak Chia og Douglas Abrams Arva.
Jeg talte med en læge, der arbejder holistisk, han nævnte, at der var mange gode resultater ved kelationsterapi.
Af Anni Dahms, Syge- og Sundhedsplejerske, Biopat og Ernæringsvejleder

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.