Det danske magasin i Spanien
Tørre øjne er en af de mest almindelige sygdomme, som rammer hver sjette person på verdensplan og som desuden ligger til grund for cirka en femtedel af alle besøg hos øjenlægen. Selvom sygdommen er udbredt hos mange, forbliver tørre øjne en af de mest fejldiagnosticerede og fejlbehandlede sygdomme.
 
Egentlig er hele konceptet fejlagtigt, også sygdommens navn, da der i de fleste tilfælde er tale om en kronisk inflammation, som kommer af mangelfuld smøring af øjets overflade. Det handler nemlig ikke om tørhed. Sygdommen varierer fra mild til meget svær og kan i værste tilfælde føre til invaliditet. De mest almindelige symptomer på tørre øjne er: irritation, brændende følelse, kløende røde øjne, fornemmelsen af at have sand under øjenlåget, trætte øjne samt nedsat syn. Konstant rindende øjne er også et typisk tegn på tørre øjne.
Nogle risikofaktorer for tørre øjne er: jo ældre man er jo mere udsat, at være kvinde, klimaet, artritis (ledbetændelse), anvendelse af visse lægemidler (f.eks. allergimedicin, antidepressiv medicin, diuretikum eller antihistaminer), øjenoperationer som LASIK og gråstæroperationer, nogle hudproblemer som rosacea (kronisk betændelse med rødme af ansigtshuden) og atopi (eksem som giver tør, kløende hud, hvor der let opstår infektioner).
Øjets overflade, som hele tiden fugtes af tårer og meibomske kirtler (som producerer lipider, et organisk fedtlignende stof) fungerer som en perfekt biologisk helhed. Kemisk eller mekanisk ubalance i dette system kan lede til skader på øjets overflade, kronisk betændelse og forringe de meibomske kirtlers funktion. De meibomske kirtler stopper gradvist med at virke optimalt med alderen på grund af årsager som livstil, klima, bymiljø, anvendelse af mobiltelefon og computere m.m. Uden lipider stopper tårerne ikke på øjets overflade, da de vil fordampe for hurtigt. For at beskytte samt fugte vil øjet producere flere tårer, som bare rinder bort og man ser virkelig trist ud, da det ligner, at man konstant græder. Øjnene kan føles tørre og irriterede samt blive lettere betændte. I de fleste tilfælde behandles tørre øjne med fugtgivende dråber, der kaldes ”falske tårer”. De lindrer symptomerne midlertidigt, men har ingen effekt på langt sigt. Denne strategi er meget populær til trods for, at det er meget usædvanligt, at tåremangel er den grundlæggende årsag til tørre øjne. Oftest handler det mere om mangel på lipider på grund af de meibomske kirtlers dysfunktion. Undersøgelse af patienter, som lider af tørre øjne, tager tid og desværre håndteres de for hurtigt på mange klinikker rundt omkring i verden og fugtgivende dråber bliver udskrevet uden omtanke. Dråber som medicinering alene løser ikke problemet, og mange patienter begynder at blive frustreret efter et stykke tid.
Foruden tid og viden kræves der meget avanceret måleudstyr. Vores øjenlæger på klinikken udfører en grundig og klinisk undersøgelse, herunder en keratografisk måling af hornhinden og øjets topografi. Vi anvender TearLab tests, som måler og analyserer tårernes kemiske balance og osmolaritet. I undersøgelsen med infrarødt kamera kan øjenlægen se tilstanden af de meibomske kirtler. Alle informationer fra undersøgelsen samles og opsummeres i en omfattende rapport for at kunne vælge den rette behandling.
Sommetider rækker det med at udskrive almindelige tåredråber, kortison, antibiotikadråber eller øjenlågssalve og når infektionen er væk, er det vigtigt at forsøge at få styr på øjets naturlige smøring. Den seneste og mest effektive teknik, som gør det muligt at reparere kirtlernes funktion hedder Thermoflo. Den virker således, at man med termoelektrisk varme med præcis temperaturkontrol når hele vejen rundt og i dybden gennem øjenlåget og stimulerer de meibomske kirtlers funktion.
Thermoflo varmemassage kaldes også for Eye Spa for sin afslappende effekt, og det er en meget behagelig behandling. Under Thermoflo behandlingen repareres den naturlige tilstrømning af lipider, hvilket er nødvendigt for at behandle tørre øjne i fremtiden. Man har set en betydelig forbedring direkte efter den første behandling og effekten efter tre behandlinger er langvarig, helt op til seks måneder, sommetider til og med et år. Statistikken viser, at størstedelen af patienter som prøver Thermoflo, har det bedre både fysisk og psykisk og er meget tilfredse med resultatet.
Thermoflo er en helt ny og revolutionerende metode, som er begyndt at blive kendt i Europa og på Sol Eyes klinikken er vi først til at tilbyde Thermoflo behandlingen i Andalusien og Spanien.
Af Sol Eyes, www.soleyes.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.