Det danske magasin i Spanien
Medicinsk Termografi – Inflammation og immunforsvar

Medicinsk Termografi - Inflammation og immunforsvar

Med vores medicinske, termografiske kamera finder vi inflammation i kroppen. Denne måneds artikel handler om, hvad inflammation er og hvilken rolle vores immunforsvar spiller.

Inflammation er kroppens værktøj til at beskytte sig selv og er en fysisk reaktion sat i gang af immunforsvaret. Dette sker enten, når fremmedlegemer, mikroorganismer, fx bakterier, virus eller svampe slår sig ned i kroppen eller inflammation opstår ved slitage og dysfunktioner af celler og væv. Immunforsvaret sender hvide blodceller ”soldater” til det udfordrede område. Der frigives blodkarudvidende stoffer og området bliver varmt, rødt og hævet på grund af den øgede aktivitet. Dette kalder vi inflammation.
Som nævnt behøver vi ikke en invasion udefra af mikroorganismer for, at der kan opstå inflammation. Dette kan også ske ved forstyrrelser af den naturlige mikroflora i kroppen, fx i tarmen. Når tarmsystemet har det skidt, går det ud over tarmvæggen, der bliver tynd, slidt og lidt ”hullet”. Når der er mikro-sprækker i tarmvæggen kan ufordøjede madpartikler, svampe og tarmbakterier sive ind i kroppen og danne alvorlig inflammation, der kan føre til forstyrrelser af tamfunktionen, træthed, utilpashed, intolerancer og autoimmune sygdomme.
 
Inflammation udløser en hel kaskade af hjælpeforanstaltninger for at udfordringen, skaden kan blive løst eller lindret hurtigst muligt. Det er kroppens brandmandskorps, der sendes ud for at slukke ildebrande og reparere skaderne.
Tænk på en forstuvet ankel. Den hæver op, bliver rød og varm, og immunforsvarets brandmænd strømmer til for reparere skaderne. Holdes foden oppe og i ro, aftager hævelsen, i takt med at vævet repareres. Når vi får et bistik, sker det samme. Her er det toxinerne fra bien, der irriterer vævet, og brandmændene strømmer til for at uskadeliggøre disse fremmede giftstoffer. Har vi derimod længerevarende ophobning af inflammation i bihuler, ophobning af ”gammelt snot” eller irritation omkring tænderne, så er brandmændene på overarbejde i uger, måneder, ja op til flere år. Disse ”skjulte inflammationer” i kroppen tærer på immunforsvarets ressourcer og brandmændene bliver trætte.
 
Kroppen kan klare de utroligste udfordringer. Ofte sætter vi immunforsvaret på prøve og giver det kamp til stregen, når der er overbelastning af lever, tarm, lymfe, skjoldbruskkirtel og andre indre organer over længerer perioder. Her handler det om at opdage, hvor den skjulte inflammation ligger og derefter styrke immunforsvaret og sætte ind med antiinflammatoriske tiltag.
 
Ved inflammation opstår varme, og den kan vi måle meget præcist med vores termografiske kamera. Vi scanner normalt hele kroppen.
70-80% af alle klienter, som bliver termoscannet, har inflammation i fordøjelsessystemet. Ny forskning peger på, at ca. 80% af vores immunforsvar ligger i vores tarme. Derfor handler det om at støtte tarmene optimalt.
Helt basalt er det vores immunforsvar, som beskytter, reparerer og helbreder os. Det er i vores bedste interesse at sørge godt for de allerbedste byggesten til immunforsvaret og samtidig gøre en indsats for at holde inflammationen fra døren. Når vi er stressede, har smerter, mangler søvn, flytter, bliver skilt, får børn, er bekymrede, har psykiske problemer og andre krævende udfordringer så presser vi immunforsvaret og her er det vigtigt at gøre en ekstra indsats for at tage vare på os selv. Det kan være igennem kost, motion, nyde livet, have gode vaner så som at drikke en halv liter vand med citron, lige når man står op, en grøn smoothie, en gåtur i bjergerne, at trække vejret dybt ned i maven. Det er om at sætte ind lige der, hvor det gør en forskel, så der er fin plads til at nyde livet med en flaske rødvin på terrassen.
 
Som sagt måler vores medicinske thermografiske kamera varmen i kroppen. Varmen indikerer, hvor der er inflammation, skader, dysfunktion i kroppen, og giver indblik i, hvor stort et område det drejer sig om.
 
farver

8 graders forskel på hvid og mørkeblå, hvid er varmest.

patient2505
 
Vi ser her et eksempel på en klient, hvor billederne viser tydelige forandringer målt før og efter. Klienten døjede med dysfunktionel tarmsystem i over 10 år pga. allergier, fejlernæring og en del medicin. Som ”sidegevinst” havde hun smerter i finger, albuer, skulder, lænd, knæ – stort set alle led. Klienten havde så meget inflammation i kroppen, at vi valgte i første omgang at fokusere på kosten, udrensning og opbygning af tarmen. Allerede efter tre måneder så vi en stor reduktion af inflammation i fingre, hænder, håndled, albue, skulder og tænder.

Efter de første tre måneder sendte vi klienten til massør. Hun tog sine scanninger med, så massøren både kunne se, mærke og høre, hvor der skulle arbejdes ekstra. Efter tre behandlingen blev klienten smertefri og har været det siden april 2017. Vi oplever tit, at kroppen er mere modtagelig for massage, fysioterapi, body SDS mm, når den samtidigt får hjælp til udrensningen af affaldsstofferne.
 
Her i klinikken arbejder vi med basedannende, alkaline kost, og energimedicin til at støtte immunforsvaret og få inflammationerne ud af kroppen. Det er altid en fornøjelse at gøre en forskel, så livskvaliteten stiger. Kom og hør hvordan du kan forbedre din sundhed! Vi glæder os til at se dig!
www.vitafakta.es
Af www.vitafakta.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.