Det danske magasin i Spanien
Nu syv skandinaviske top-spillere i La Liga

Nu syv skandinaviske top-spillere i La Liga

Fodboldens transfervindue, der smækkede i midnat til 1. februar, bød på endnu en skandinaver til en spansk La Liga-klub: Danske Andrew Hjulsager, midtbanespilleren fra Brøndby, som Celta Vigo købte for blot 1. mio. euro.

Hermed tæller La Liga nu følgende syv skandinaviske spillere:
Real Madrid:
Martin Ødegaard, Norge.
Sevilla:
Krohn-Delhi, Danmark (skadet)
Betis:
Riza Durmisi, Danmark.
Celta Vigo:
Daniel Wass, Danmark.
Pioe Sisto, Danmark.
Andrew Hjulsager, Danmark
John Luidetti, Sverige.

Otte træner-skift i La Liga

Vi omtalte i sidste nummer syv træner-skift i den bedste spanske fodboldrække, La Liga
De seks regulærer fyringer.
Nu har endnu en fyring fundet sted. Abelardo Fernandez, 46 år og tidligere spansk landsholdsspiller, har fået silkesnoren i bundklubben Sporting Gijón, det tæller den tidligere Málaga-forward Cop fra Kroatien.
Han er blevet afløst af den jævnaldrende Joan Francesc Ferrer Sicilia kalder ”Rubi”. En mand med ikke mindte ni træner-skift på bagen. Rubi var inde i billedet, da Juande Ramos forlod Málaga CF i december.

Har det bedst i Spanien

Den 26-årige Samuel Garcia Sanchez (kaldet Samu) trives bedst i Spanien. Han er født i Málaga med 92 kampe for andetholdet og fra 2013– 15 blev det til 59 på Málaga CFs La Liga-mandskab med ni scoringer. Så røg han i en dobbelthandel med klubkammeraten Castillejo til Villarreal, som før den sæson solgte Samu til russiske Rubin Kazan.
Samu blev tiltrukket af, at hans tidligere træner i Málaga, Javi Gracia, nu stod i spidsen for Rubin, men han er nu tilbage i spansk fodbold lejet af Leganes i Madrid, der for første gang i klubbens historie spiller i La Liga.
Også som ungdomsspiller stiftede Samu bekendtskab med udlandet. Han havde således en periode i såvel skotske Glasgow Rangers som engelske Chelsea. Men han har det bedst i sit hjemland Spanien og mange af Málaga CFs socios ønsker såvel ham som Castillejo tilbage til Málaga CF.
Leganes og Málaga CF tørner i La Liga sammen i weekenden den 18./19. marts i Madrid.
I turneringens første opgør mellem de to klubber sejrede Málaga CF med ikke mindre end 4-0!

Store navne retur til Málaga CF

Navnene Josemi og Dely Valdes siger mange fodboldinteresserede rigtig meget.
De huskes begge for en glorværdig karriere i Málaga CF og herefter i store klubber. Begge fik de i februar en ny ansættelse i Málaga CF henholdsvis som holdleder for klubbens La Liga-mandskab og som træner for det hold, der i denne sæson repræsenterede klubben i Champions League for U 19-spillere.
Valdes, nu 49 år og født i Colon i Panama, tørnede fra 2000-2003 ud for Málaga CF som den mest scorede striker i klubbens historie. 38 fuldtræffere i de tre sæsoner. Senere spillede han i den franske storklub Paris Saint-Germain for at slutte sin europæiske karriere i italienske Cagliari.
Dely Valdes opnåede 44 kampe for sit land Panama, blev landstræner for det og i perioder efter sin aktive karriere endvidere assisterende træner for Málaga CFs Liga-mandskab under Antonio Taptia Juan Ramin Muniz.
Josemi, nu 37 år og født og opvokset i Torremolinos, er i perioden 2001-2004 noteret for 93 kampe for Málaga CF. Han spillede i forsvaret og tog herefter på et langt fodboldeventyr til Liverpool, som vandt Chamopions League, Villarreal, Mallorca, Cartegena, og de græske klubber Iraklis, Levadiakos, Skoa Xanith for at slutte i indiske Atletico de Kolkata.
Som holdleder for La Liga-holdet afløser han Carlos Lopez, fyret af klubejer Al-Thani.

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kommende opgør på Estadio La Rosaleda:
La Liga:
Den 28. februar kl. 21.30:
Málaga CF – Betis
Málaga CF – Alaves
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formand Morten Møller
617 700 424
info@Málaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federacion de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.