Det danske magasin i Spanien
Shoptalks og nyheder
shoptalk

Julemarked i Centro Idea

Flor Valentin og Centro Idea fejrer 10 års julemarkeds-jubilæum. Kom og hils på Julemanden, der takker af efter 10 år som fast gæst ved julemarkedet.

For 10 år siden planlagde Janne Valentin et lille julemarked foran sin blomsterbutik i Centro Idea. Det skulle vise sig at være en genial ide, og skabe en tradition blandt de mange skandinaver her på Costa del Sol. Sammen med vores allesammens julemand Bent Friis og de mange udstillerne bød hun velkommen til det årlige julemarked. I år er det som sagt 10 år siden, og selvom julemanden officielt gik på pension for flere år siden, har han stadig været med til julemarkedet for at sørge for den rette julestemning. I år er det så sidste gang Bent Friis er med, han viger pladsen for nye friske julemænd, så hvis I vil hilse på Bent Friis, der glæder sig til en sidste gang at trække i den røde hue som julemand på julemarkedet, er det altså i år.
Det traditionsrige julemarked i Centro Idea afholdes lørdag d. 10. december mellem kl. 10 og 16.
Markedspladsen bag Centro Idea fyldes denne dag med danske juletræer og glade handlende, og butikkerne i Centro Idea glæder sig til at ønske glædelig jul med et overflødighedshorn af juleting, gaveideer, godter, knas og hygge – alt sammen i rammerne af en skandinavisk granskov med flotte juletræer, sne, julemand ogboder.
“Som altid kan juletræer på fod forudbestilles hos os i Flor Valentin”, fortæller Janne, som man kan træffe på tel. 951 31 10 86. “Vores hyggelige julestue for børn byder på masser af julede aktiviteter, idet Nykredit, John Frank Private Investment og Kaas & Kirkemann har været så søde at sponsere lidt lækkert til børnene, bl.a. slikposer. Der vil være hyggelige danske juleaktiviteter, og børnene er inviteret til at lave juledekorationer, klippe og klistre, lave julekort og pynte julekager med glasur.”
Dagen igennem er der udskænkning fra boderne, der byder på forskellige julegodter, glögg og æbleskiver. Der vil også være boder med dejlige julegaveideer, håndlavet julepynt, smykker og meget mere.
Juletræerne er smukke, nyfældede nordmannsgraner fra Danmark, og til at pynte dem med har Flor Valentin alt, hvad du skal bruge; stearinlys, lyskæder, kugler, hjerter… Et stort udvalg af fine juledekorationer og dejligt julenips står klar til at bringe julen ind i dit hjem, men der er selvfølgelig også frisk gran, ler, lys og pynt til de fingernemme, der vil sætte sig eget præg på årets juledekoration. Og som noget nyt kan vi byde velkommen til Costa del Sols nye pølsevogn, “La Pequeña Danesa”, hvor du kan få en herlig hotter.
Benyt også lejligheden til at gøre juleindkøb i Centro Ideas mange specialbutikker. Delikatessen bugner af skandinavisk julemad – og husk at bestille anden, skinken eller flæskestegen til juleaften.
Velkommen til en dejlig juletid!

Troll Ski står klar i bakkerne i Sierra Nevada

Skiresortet Sierra Nevada i Granada, kun to timers kørsel fra Costa del Sol, er kendt vidt og bredt for sin imponerende udformning, og nu da sæsonen allerede er begyndt, er det på høje tide at planlægge sin rejse til sneen. Føler du dig usikker på skiene, måske vil du finpudse teknikken eller har du børn som vil lære at suse ned af de lange bakker, er den skandinaviske skiskole Troll Ski et klart valg. Troll Ski ejes og drives af nordmanden Kjetil Saeve, som efter tolv sæsoner som skiinstruktør i Sierra Nevada kender pisterne indgående. Kjetil Saeve er uddannet Sportstekniker niveau 2 og tilbyder både gruppelektioner og privatlektioner på forskellige niveauer. Skilektionerne, som behandler skifærdighed, sikkerhed og tryg færden i bakkerne, afholdes i Sierra Nevadas øvebakker, men Kjetil Saeve tager selvfølgelig hensyn til personlige præferencer, elevernes alder, niveau og behov.
Undervisningen gives på alle skandinaviske sprog samt engelsk og spansk.
Har du ikke dit eget skiudstyr, eller har du ikke mulighed for at tage det med til Sierra Nevada, samarbejder Troll Ski med det, der ifølge Kjetil Saeve er den bedste skiudlejning i Sierra Nevada.
Troll Ski, som er ambasadør for DPS skis, tilbyder også guidede ture i området.
For mere information se: www.trollski.com, hvor du også kan booke dine skilektioner, hvilket du endda også kan gøre over facebook: Troll Ski Sierra Nevada, tlf. +34 688 918 773 eller pr. e-mail: trollsierranevada@gmail.com.

Til kamp mod tinnitus med Widex høreapparat

Tinnitus er i stigende grad et problem for en stor del af befolkningen. Cirka en tredjedel af den normalt hørende befolkning vil komme til at opleve en eller anden form for tinnitus i løbet af livet, mens cirka 70-80 procent af hørehæmmede eller døvblevne vil opleve tinnitus. Det er derfor relevant også at fokusere på dette i forbindelse med diagnosticering og afhjælpning af et større eller mindre høretab.
Den præcise fortolkning af tinnitus og dets oprindelse er meget omdiskuteret, og man har endnu ikke kunnet blive enige om en fælles universal definition af dette, selvom det er noget, mange mennesker lider af.
Høreapparatfirmaet Widex har gennem lang tid forsket i dette og har præsenteret et ZEN-program, hvor forskningsresultaterne underbygger brugen af ZEN som et redskab for Tinnitus og afslapning. Metoden går ud på at lindre din tinnitus ved at afspille tilfældige, beroligende harmoniske toner.
Konklusionen af studierne er i tråd med en publikation fra Kuk F, Peeters H og Lau CL., der foreslår, at brugen af fraktale toner leveret via højkvalitets høreapparater kan give amplifikation samtidigt med, at det yder en lindring for mange, der lider af tinnitus. Men det er vigtigt at nævne, at denne procedure også betinger brugen af et supplement for den rigtige rådgivning samt et afslapningsprogram til brug sammen med adfærdsøvelser og søvnstyring.

Optikerkæden Optica Laza er specialister i høreapparater og er autoriseret forhandler af alle Widex-produkter. De har et professionelt udstyr i høreklinik og en ekspertise, der kan afdække dit behov for høreapparater og afhjælpning af et høretab. Så kig ind til Optica Laza og få mere information om WIDEX-programmet til aflastning af evt. tinnitus-problemer. 
Optica Laza ligger i Calahonda, La Cala og Fuengirola. Tlf.: 952 935 172 – www.opticalaza.com.

Etnisk skandinavisk brugskunst i Centro Idea

Johanna Weckström, kvinden bag Zoco Home, har ført en succesfuld online virksomhed ud i den virkelige verden med åbningen af den fysiske butik i Centro Idea. Her kan kunderne se, røre, føle og dufte produkterne, der hver fortæller en unik historie, og som er udarbejdede i etnisk stil men i det nordiske farvespektrum sort, hvid, grå og natur.
Blandt produkterne finder man håndlavet marokkansk keramik, som er specialfremstillet til at kunne gå i opvaskemaskinen, håndlavede puffer og tæpper og håndmalede fliser der kan bestilles i præcis den farvekombination, man vil have. Johanna Weckström tager selv til Marokko, Indien, Tunesien og Bali og udvælger de produkter, der skal pryde butikken, og fælles for dem alle er, at der er en spændende historie bag, og man finder f.eks. fint udskårne træpæle, som oprindeligt bruges af nomader til at holde teltene på plads, men som her i butikken ligger og er klar til at tilføre ethvert hjem autenticitet og historie. Man finder også flakoner i træ med omhyggeligt udskårne detaljer, og i den mere nordiske afdeling er der f.eks. de populære skærebrædder i valnøddetræ, der pga. den manuelle fremstilling er forskellige i form og udtryk. Hvert bræt, hvert glas, hvert et tæppe og hver puf er helt unik.
I butikken finder man også julepynt fra danske ’OOhh’ i et filtlignende materiale, der kaldes eco-felt, og som består af genbrugte plastikposer og plastikflasker. Denne unikke og smykke julepynt findes kun i butikken og ikke på Zoco Homes webshop.
Kig ind og bliv inspireret i butikken i Centro Idea
Åbningstider: man-fre kl. 10 – 17 og lør kl. 10 – 15
Tlf.: 693 798 553, www.zocohome.com

Gensyn med Thomas Helmig

Næste år er Thomas Helmig tilbage på turné med sit band. Det er på Castillo Sohail d. 27. maj.
De giver kun ganske få koncerter. Til gengæld bliver de særligt store – og det er lykkedes at få en af koncerterne til Costa del Sol.
Rammerne bliver de bedst tænkelige: Middelalderborgen Castillo Sohail i Fuengirola.
”Jeg glæder mig gevaldigt til at komme ud at spille igen. Efter tre års pause fra bandet og de store koncerter, kribler det i hele kroppen på mig,” siger Thomas Helmig, som i 2017 også udgiver ny plade.
”Vi kommer med ny musik, men vil også spille meget af det gamle,
men på en ny måde,” lover den populære musiker.
Thomas Helmig har to gange tidligere givet koncert på Castillo Sohail. Begge gange har det været en stor publikumssucces. Sidst var i 2013. Nu kommer han tilbage og det er Henrik Andersen fra EventHuset glad for.
”Det er altid svært at få landets største artister til byen. Alle skal virkelig ville for at få det til at lykkes. Til gengæld er glæden så det større, når det sker,” fortæller arrangøren og fortsætter: ”Glæden er lige så stor i Helmig-lejren. Alle i og omkring bandet er dejlige, positive mennesker, som glæder sig gevaldigt til atter at give koncert på borgen. De har kun positive minder fra sidst.”
Billetsalget til Thomas Helmig koncerten på Castillo Sohail den 27. maj begynder den 1. december. Billetter koster 50 euro og kan købes hos:
Fuengirola: UniOptica, Café La Vida og DanScan Forsikring
Mijas: Loft & Roomers og Vitamina
Marbella: Loft & Roomers
Torre del Mar: Heiko-by-Heiko
Nerja: Ole Optica
Almuñecar: Costa Granada Home
Der udbydes 200 Premium-billetter, som inkluderer koncert t-shirt og fri bar med øl, vand, vin og cava fra kl. 19-21 (koncertstart 21.30).
Disse billetter kan kun købes direkte hos henrik@eventhuset.es

Så udkom Fod på Andalusien 3

– 25 udflugts- og vandreture vest og nordvest for Málaga
Det er Else Byskovs 3. udflugts- og vandrebog og den indeholder spændende inspiration til at udforske naturen og den rige kulturarv der ligger bag ved Solkysten.
Fra bogens bagside:
”Fod på Andalusien 3″ indeholder 25 spændende udflugts- og vandreture i det pragtfulde område vest og nordvest for Málaga. Her er udflugter til spændende hvide byer, til ukendte bjergområder, til vilde slugter og til naturparker, paladser og blomstrende patios. Andalusien er fyldt med både kulturperler og vild natur, det emmer af historie, og der gemmer sig så mange ukendte steder, at selv den forvendte turist vil blive overrasket over alt det, der ligger og venter bagved Solkysten.
Bogen indeholder kortudsnit og forslag til overnatninger og spisesteder. Det er den 3. bog i serien “Fod på Andalusien”.
Bogen kan købes her: Vest for Málaga hos Annis Vitalshop i Los Boliches, og øst for Málaga direkte hos Else i La Herradura – ring på 617378132, samt på www.bod.dk og www.saxo.com
Se Elses andre vandrebøger på www.elsebyskov.com
Fod på Andalusien 1 er udkommet på både engelsk (On Foot in Andalucía) og tysk (Zu Fuβ in Andalusien). Den engelske udgave er en Amazon bestseller.

Ewald’s fødevarebutik dækker op til det rigtige julebord

Året nærmer sig sin slutning og med det også fejringen af både advent, jul og nytår. På denne årstid fyldes hjemmene af herlige dufte af krydderier og søde sager, som bidrager til den fredsfyldte stemning. Og selvfølgelig, som tidligere år, står Ewald’s fødevarebutik, som ligger på gågaden i Los Boliches, trofast klar. Her er hylderne fyldt op med et bredt sortiment af alt, hvad man kan tænke sig til advents- og julefejringen. Man finder blandt andet mange gode sildsorter, gravad- og koldrøget laks, og endda fersk, varmrøget laks, (som røges lokalt i Fuengirola), og som virkelig får tænderne til at løbe i vand. Naturligvis finder man også juleand, medisterpølse og svinekam, og til risalamande den uundværlige kirsebærsovs. Og bare rolig, der er nok af det hele, så ingen bliver foruden, men det er altid godt at være ude i god tid.
Andre selvfølgeligheder som hører julen til, findes naturligvis også i butikken. Hylderne næsten bugner af julens lækkerier, forskellige slags juleslik, marcipan og brunkager samt pebernødder, og ej at forglemme æbleskiverne. Med hensyn til de våde varer har Ewald’s fyldt butikken med mange slags forskellig gløgg og akvavit samt selvfølgelig andre drikkevarer og gode valg til snaps efter maden.
Bestillingslisten til dine juleindkøb ligger allerede i butikken!
Åbningstider: Hverdage kl. 10:00 – 19:00 og lørdage kl. 10:00 – 15:00
Juleaften åbent kl. 10:00 – 14:00
Fejr jul og nytår med Quijote
Vil du forkæle dig selv og dine nærmeste over jul og nytår, så bestil bord på Restaurant Don Quijote i El Rocio nær Marbella. Det er et supert spisested, og det mærkes, hvordan den norske familie bag restauranten har formået at tilføje den skandinaviske hygge. Der er netop kommet nye spændende ting på menukortet hvor alt er hjemmelavet på de bedste råvarer. Nytårsaften serverer Don Quijote en 7-retters eksklusiv Nytårsmenu, så tøv ikke med at bestille bord hvis du vil gøre noget ekstra ud af denne specielle aften. Der vil blive taget godt imod dig, for betjeningen på Don Quijote er helt igennem høflig og professionel.
Restaurant Don Quijote ligger i urbanisationen El Rosario, lige ved Supersol, og har åbent alle dage fra kl. 18 til sent.
Tlf: 952 83 47 48
www.restaurantedq.es

Hjemmepleje med succes

Kirsten Sonne har lige været på besøg hos alle sine medarbejdere her på Costa del Sol. Dels for at hilse på de “gamle” kollegaer og for at sige hej til de nye, der er startet for nylig. Der er nemlig endnu engang sket en udvidelse hos Hjemmesygeplejerske Kirsten Sonne; en ny sygeplejerske og en nye social og sundhedshjælper er tiltrådet Team Sonne, og hermed er der også norsk personale.
Snart sker der en geografisk udvidelse af virksomheden, idet Kirsten Sonne efter jul vil udvide sit område til også at dække øst for Málaga med en fast sygeplejerske og social og sundhedshjælper. Så hvis du bor øst for Málaga, og har brug for hjælp og tryghed, må du meget gerne henvende dig allerede nu, så Kirsten Sonne bedre kan planlægge efter behovet i dette område. For netop tryghedsfaktoren og det at vide, at hjælpen er lige ved hånden, når og hvis man har brug for det, er meget vigtigt for de mange seniorborgere på Costa del Sol. Alle kan rammes af sygdom eller hjælpeløshed, men med den rette hjælp kan man undgå hospitalsophold.
Kirsten Sonne tilbyder hjælp til: Efterbehandling, sårbehandling, genoptræning, almindelig pleje, injektioner, hygiejne, hjælp til indkøb og madlavning samt aflastning af familien. Alle medarbejdere taler dansk, engelsk og spansk. Derudover taler den spanske sundhedsmedhjælper María, spansk, engelsk og hollandsk. Ved sygdom eller alderdomssvækkelse er det nødvendigt med pleje og omsorg. Har du brug for hjælp, tryghed eller pleje, så kontakt Kirsten Sonne og hendes team, og du er i de bedste og mest professionelle hænder.
www.kirstensonne.dk – ksonne@mail.dk – Tel.: 608 05 05 19

Nyt blod hos Alamo

Der er god aktivitet på ejendomsmarkedet. Det samme gælder hos Alamo Real Estate i Fuengirola, som har fået flere nye folk i staben.
”Nogle af vores medarbejdere har valgt at gå andre veje. Det er vemodigt, men også forståeligt, for de havde været her i mange år,” fortæller Sven Källström, som er indehaver af Alamo.
Han er glad for at præsentere sin nye kontorchef Anna Christensen og de nye mæglere, som nu tilsammen udgår et team på syv mæglere.
”Det er ingen hemmelighed, at vi har travlt. Salget går godt, men vi bruger også meget tid på vores kunder. Derfor er vi så mange i staben,” forklarer den skandinaviske mægler, som er kendt for sit engagement og store interesse for at imødekomme hver enkelt kundes ønske og behov. Sådan har det været, siden han i 1992 kom til Costa del Sol og i 2010 åbnede Alamo Real Estate.
”Mange rystede på hovedet, da vi etablerede Alamo midt i krisen i 2010. Men vi vidste, det var det rette tidspunkt for at være med, når opsvinget ville komme. Siden da har udviklingen været positiv,” slutter Sven Källström, som fortsat vil fokusere på den skandinaviske kundegruppe og den ejendomsmæglerkultur, skandinaverne kender.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.