Det danske magasin i Spanien
Ny myggepest plager det vestlige Málaga

Ny myggepest plager det vestlige Málaga

shutterstock 259065611
 

Kommunen har nu intensiveret kontrollen og samtidig bedt regionen om tilladelse til at gøre en ende på problemet, som, man mener, stammer fra Guadalhorce-floden.

Det er anden gang på et år, at beboerne i det vestlige Málaga oplever et mygge-boom, og nu vil man én gang for alle have bugt med problemet. Det er firmaet Athisa Medio Ambiente, der står for at bekæmpe diverse plager i byen. Områderne Sacaba Beach, Litoral og Guadalmar vil nu få en tur, fastslår man, og med den rette tilladelse vil man også intervenere i vandområderne disse steder.

– Man antager, at plagen er fremprovokeret af den østenvind, som har blæst ind fra havet i et stykke tid, og som har bevirket, at der er skabt sandbanker ved den højre bred af floden. Det har så resulteret i, at vandstanden i lagunerne er steget, fordi vandet ikke har kunnet strømme ud i havet. Konsekvensen af det er, at det har fugtet myggeæggene, som har ligget i området, og som derved er udklækket, siger direktøren for miljøstyrelsen i Málaga Luis-Medina Montoya til avisen Málaga Hoy.

Det, man bruger til at bekæmpe myg med i byen, er vandopløselige tabletter, som dog også er en smule giftige. Midlet angriber larverne, så snart det opløses i vandet. Det har vist sig at være den mest effektive måde at bekæmpe den art af myg på, som man typisk finder i Málaga.

Myggene har haft de bedste vilkår til at formere sig i år efter nogle regnfulde dage i maj måned, og det er klager fra beoerne, som har fået kommunen til at reagere. Det samme scenarie opstod tilbage i efteråret sidste år, hvor der ligeledes regnede intensivt i flere dage både september og oktober. Den megen fugt samt de høje temperaturer gjorde, at man sidste år måtte forlænge bekæmpelsesperioden helt frem til december – to måneder længere end normalt.

Selvom man troede, at man skulle til at bekæmpe tigermyggen denne sommer, så viste undersøgelser, at der ikke er tale om denne invasive art. Det slog man fast med det blotte øje få dage før, at særligt tilkaldte eksperter fra Huelva kom til byen. De arter, der er fundet, er brune med nogle lyse striber, og deres stik kan fremprovokere større reaktion end de myg, man normalt ser i området.

Kommunen har også bedt regionen om at hjælpe med at få fjernet de sandbanker, der blokerer for, at vandet fra Guadalhorce-floden kan løbe ud i havet. På den måde vil man være et stort skridt nærmere bekæmpelsen af myggeplagen i Málaga.

Også tigermyg (små og lydløse) plager Costa del Sol i år, og supermarkeder og byggemarkeder bugner med forskellige forebyggende midler som spray, armbånd, roll-on, vådservietter og citronella-gelé. Sidstnævnte er ret effektivt til at holde myggene væk fra de bare ben under middagsbordet på terrassen.

Af Nanna Lunnemann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.