Det danske magasin i Spanien
Sven Alamo 
 
Boligudlejning
 
Hvilke regler gælder? Og hvordan bliver man beskattet?
Uanset om du er resident eller ej skal indtægten på udlejning af en bolig beskattes i Spanien, da boligen ligger her. Udgifter som el, vand, forsikring, fællesudgifter, markedsføring og kommissioner til bureauer er fradragsberettigede, men fortjenesten beskattes med 24,75 procent.
 
Regler for ikke-residenter
Boliger, som tilhører ikke-residenter, betegnes som fritidsboliger. Ved udlejning beskattes overskuddet som nævnt ovenfor. Men i de måneder, boligen ikke har været udlejet, eller du selv benytter den, skal der betales en særskat på 0,5 procent af boligens officielle værdi (valor catastral).

Regler for residenter
Som resident opgiver du fortjenesten ved udlejning på din spanske selvangivelse. Særskatten på de 0,5 procent bortfalder, og betales kun hvis du har flere boliger. Har du f.eks. en fritidsbolig i Danmark, skal denne også beskattes med 0,5 procent af den officielle værdi i Spanien.

Kan man udleje ‘sort’?
Det var ikke unormalt, at boligudlejere for år tilbage ikke deklarerede indtægten på udlejningen af deres bolig. Men det har ændret sig markant. De fleste betalinger foregår i dag elektronisk og kan let spores af skattevæsenet, som tilmed samarbejder med elselskabet for at kontrollere elforbruget. Registreres forbrug, er det lig med udlejning. Bliver man taget, koster det dyrt.

Omkostning til mægler
Jeg anbefaler, at man samarbejder med en ejendomsmægler eller udlejningsselskab med stort lokalt kendskab og brancheerfaring. Nogle mæglere har boligudlejning som en del af servicen og på Costa del Sol findes der også flere bureauer, som har specialiseret sig i udlejning. De tager normalt en kommission på 15-25 procent.

Af Sven F. Källström, Alamo Costa del Sol Real Estate

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.