Det danske magasin i Spanien
BodyTalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen del 3

BodyTalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen del 3

BT 1
 
Hjernebarksbalancen er den mest fundamentale BodyTalk-teknik, og fordi den er så afgørende for klarheden i din hjerne og dermed sundheden i din krop, dedikerer jeg endnu en artikel til emnet. I denne måned bringer hjernebarksbalancen os til chokbehandling i forbindelse med ulykker, men i lige så høj grad behandling af mennesker, der lever i en konstant, omend mild choktilstand. Det gør flere, end du tror!

Hjernebarksbalancens effekt er så kraftfuld, at den har bragt komapatienter tilbage til virkeligheden. Marci Hettich, der er BodyTalker i North Dakota, USA, bruger teknikken på den intensivafdeling, hvor hun arbejder som ergoterapeut. Ud af de første 10 patienter, som hun lavede denne simple teknik på, vågnede ni af dem op den samme dag eller dagen efter. Bemærkelsesværdigt!
Ved fx trafikulykker er det ikke usædvanligt at se de implicerede vandre omtågede rundt på ulykkesstedet. Medicinsk set er deres krop i choktilstand, og hjernen sørger ikke for, at kropsfunktionerne er optimale. Hvis et sådant trafikoffer har fx indre blødninger, træder kroppens egne reparationsmekanismer ikke i kraft, og personen kan ende med at forbløde. Hvis man derimod udfører hjernebarksbalancen, vil personen bringes ud af choktilstanden, og hjernen vil reagere og få kroppen til selv at sætte ind overfor blødningerne, som den måske kan standse helt – eller i hvert fald vinde tilstrækkelig tid til, at personen kan komme i behandling på hospitalet.
 
Den kroniske, milde choktilstand
En anden fordel ved hjernebarksbalancen er, at den formår at bringe mennesker, der lever i en mild, men samtidig permanent choktilstand, ud på den anden side, så de ikke længere blot eksisterer i deres liv, men rent faktisk lever det.
De symptomer, jeg oftest støder på i min klinik, er forårsaget af dagligdagens stressfaktorer, så som vedvarende ægteskabelige problemer, præstationsangst, økonomiske vanskeligheder, ensomhed osv., og viser sig som tomhed i øjnene, hukommelsestab, koncentrationsbesvær eller træthed og smerter (ofte diagnosticeret som kronisk træthedssyndrom og fibromyalgi) – og selvom personen formår at besvare almindelige spørgsmål, er hjernen langt fra klar og skarp. Personen fungerer i dagligdagen, men lever i en tilstand af semi-chok, som er kroppens måde at dulme den emotionelle smerte på. Populært sagt: Motoren kører stadig – der er bare ingen bag rattet.
Klienter, der kommer til mig i denne tilstand, lider ofte af kroniske virussygdomme, infektioner og allergier, fordi kroppen er i chok og derfor ikke fungerer optimalt, hvilket bl.a. sløver og forvirrer immunforsvaret eller i værste fald sætter det helt ud af spillet. Et eksempel er en klient, der har lidt af voldsomme fødevareallergier i seks år, forårsaget (kom det frem i en BodyTalk-session) af en ubehandlet hændelse (en Aktiv Hukommelse): Klienten var impliceret i en færdselsulykke og fødte sit nu 6-årige barn for tidligt som følge af ulykken. For at dulme smerten og angsten for at miste barnet, gik kroppen i en mild, men vedvarende choktilstand, som forvirrede hendes immunforsvar i en sådan grad, at det begyndte af overreagere på helt almindelige og normalt ufarlige fødeemner. Havde hun været bragt ud af choktilstanden med en simpel hjernebarksbalance allerede lige ulykken – eller efter fødslen, som i øvrigt forløb fint, havde hun måske aldrig udviklet allergierne…
Hjernebarksbalancen sætter gang i kroppens egen helings/reparationsmekanisme, så kroppen selv kan lancere angreb på virus, bakterier etc. – ligesom den er beregnet til. Vi ser også tit, at skader heles langt hurtigere, når hjernen bliver klarere ved hjælp af hjernebarksbalancen.
Og sidst men ikke mindst er hjernebarksbalancen et værdifuldt redskab, når man har med børn at gøre. Som verden ser ud i dag, stresses små mennesker i høj grad af alt lige fra moderne familiestruktur, forholdene i skole eller børnehave, socialt pres og forventninger, miljø, tilsætnings- og giftstoffer i mad og medicin – eller en kombination af alle disse faktorer. Tænk hvis alle børn, som lever i en kronisk tilstand af semi-chok (ofte diagnosticeret som adfærdsvanskelighed, ADHD og lign.) kunne få en hjernebarksbalance eller to om dagen…
 
Hjernebarksbalancen er også effektfuld ved akutte skader som fx brandsår, forstuvninger og lign., idet chokket over uheldet omgående fortager sig, og helingen sætter i gang. Men også ved akuttilstande som astma- eller migræneanfald er virkningen bemærkelsesværdig. Hvordan hjernebarksbalancen er en uvurderlig hjælp i et førstehjælpsprogram, kigger vi på næste gang.
Hjernebarksbalancen øger cirkulationen i hjernen på flere niveauer. Blodcirkulationen er selvsagt vigtig, men også cirkulation af spinalvæsken (der omslutter hjernen og rygmarven) og drænnagesystemet (behandlingen af affaldet, der produceres ved hjerneaktivitet) forbedres. Hvis teknikken udføres jævnligt, er forbedring af hjernens funktion uundgåelig.
Vil du bestille tid til en session eller have mere information om BodyTalk, er du velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com. Her kan du vælge imellem BodyTalk-artikler om alt lige fra hormonelle ubalancer, depressioner, udbrændthed og stress til spiseforstyrrelser, migræne, fibromyalgi, kræft, diabetes, angst og immunforsvar.
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.