Det danske magasin i Spanien
Vitamina
Et godt syn er i den mest elementære betydning et spørgsmål om lysfølsomheden i øjnenes nethinde. Trætte øjne, et svækket syn og undertiden øjensygdomme skyldes ofte funktionsvanskeligheder i nethinden.
I de senere årtier har forskere verden over interesseret sig for de såkaldte antocyanosider og deres indflydelse på synssansen. Der er her tale om stoffer, som udtrækkes af blåbær (Vaccinium Myrtillus). To franske forskere, Jayle og Aubert, kunne i 1964 konstatere, at blåbær har en gunstig påvirkning på både natte- og dagsynet, samt på nærsynethed. Ifølge deres undersøgelser fremgik det, at den synsforbedrende virkning kan måles allerede efter et par dage, og at den varer i omkring 24 timer, når man tager Vaccicium Myrtillus. Forskerne mente også, at aniocyanosiderne fra blåbær er effektive og en sikker måde at behandle nethindeskader, der er opstået på grund af diabetes eller for højt blodtryk. Også ældre mennesker med grå stær har vist sig at reagere positivt på blåbærekstrakt, når det suppleres med naturlige e-vitaminer (400 eller 500 internationale enheder). Den daglige dosis på 1-2 kapsler om dagen kan i sådanne tilfælde sættes op til 10-20 kapsler. Der er ikke konstateret bivirkninger eller komplikationer ved langtidsbehandling. Kapsler med blåbærekstrakt anbefales til alle sunde men overanstrengte, trætte elle svidende øjne, når man læser, arbejder foran en computerskærm, ser tv eller lignende.
 
I Vitamina i Centro Idea fås flere forskellige produkter, der indeholder blåbærekstrakt og lutein. Vi har også dejlig blåbærsaft og marmelade uden sukker.
Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.