Det danske magasin i Spanien
15-09-01-Presentacion-SantaCruz02

Bønnen fra Mexico hørt i Málaga: Santa Cruz og hans familie returtil Marbella og Málaga CF til stor glæde for klubejer sheik Al-Thani
 

“Thank you very much, Roque Santa Cruz. You will always be in our hearts. I wish you every success”.

De gode hilsner udsendt på Twitter af Málaga CFs omstridte klubejer, sheik Abdullah bin Nasser Al-Thani, i julen 2014, da det blev kendt, at et af verdens største fodboldnavne gennem tiderne, den nu 34-årige paraguyanske striker, forlod Málaga CF og familiens elskede hjem i Marbella til fordel for Mexico City og klubben Cruz Azul.
Et overraskende klubsskifte, der lettede på Málaga CFs lønposter og som indbragte Santa Cruz en årsindtægt på 900.000 euro.
Nu er han sammen med sin kone, Giselle Tavarelli, og deres fire børn, Tobias, 12 år, Fiorella, 10 år, Benjamin, 3 år, og Alaia, 1 år, tilbage på Costa del Sol for at nyde det sted, de elsker så højt, Marbella, og Roque Santa Cruz for at gøre comeback for Málaga CF.
Ikke mindst til glæde for Al-Thani, der på et af sine sjældne visit i klubben fejrede en af Málaga CFs Champions League-succeser i sæsonen 2013-14 i triumftog sammen med Santa Cruz på Estadio La Rosaleda.
Mod portugisiske FC Porto, scorede Santa Cruz målet, der sikrede Málaga CF kvartfinalepladsens mod tyske Dortmund.
 
Morten
Morten Møller sammen med den tilbagevendte Santa Cruz.
 
Nedgang i deleløn
Tilbagekomsten af den høje, målfarlige striker, hvis storhedstider er gået over tysk, engelsk og spansk fodbold med et stærkt, engageret og socialt indtryk alle steder, kunne kun lykkes for Málaga CF, fordi en del gik galt i Mexico. Familien og især Giselle trivedes ikke specielt godt, Roque pådrog sig hurtigt en muskelskade, og da han kom over den, brød den på ny op i en landskamp for Paraguay mod Argentina i Copa América. En turnering, hvor Santa Cruz kåredes som banens bedste, da Paraguay mødte Jamaica.
Og så lykkedes genkomsten til Málaga CF definitivt, fordi han indvilgede i at gå ned i løn med Cruz Azul betalende halvdelen. Aftalen gælder for blot denne sæson, hvor Málagas træner, Javi Gracia, nu står med et for Málaga CF sjældent luksusproblem med ikke færre en fire deciderede forwards i Charles, Cop, Amrabat og nu Santa Cruz.
 
Nu er vi hjemme
Selv siger Roque Santa Cruz nu tilbage i Málaga:
“Jeg er beæret over at være tilbage blandt venner og blive en del af et næsten nyt hold. Klubben er easy-going, når muligheder tilbyder sig. Jeg ønsker at hjælpe holdet videre fremad i La Liga, og håber at være klar i kampform i næste måned.
Og ja min tilbagevenden har også familiemæssige årsager. Nu er vi alle lykkelige. Vi føler os hjemme”.
Om Santa Cruz’ retur siger generaldirektør Vicente Casado, Málaga CF:
“En stor fest for klubben og alle vore fans. Roque er en usædvanlig populær skikkelse i byen.”
 
Malagacf
 

Rundt om Santa Cruz

Hans to brødre, Diego og Julio, spiller begge som professionelle i Nacional Asunción i Paraguay.
Hans kone Giselle er søster til en tidligere holdkammerat til Rogue på Paraguays landshold, Ricardo, fra klubben Olimpia, hvor han også selv startede sin karriere.
Hans far, Aproniano, er hans agent.
I 2004 indspillede det tyske band Sportsfreunde Stiller sangen “Ich Roque”.
Ved slutrunden om verdensmesterskabet i 2006 kårede det tyske magasin Kicker ham som den mest sexede spiller i turneringen.
Da Paraguay den 28. juni 2007 besejrede Columbia 5-0 med tre mål af Santa Cruz blev han den 60. spiller noteret for et hat-trick i Copa Américas historie.
Med sine mere end 100 landskampe har han sat rekord for Paraguay.
 
Legenden og hans bedrifter
Roque Santa Cruz
Født: Den 16. august i Asunción, Paraguay.
Højde: 1,93 meter. Vægt: 88 kg.
 
Senior-karriere:
1997 – 1999:
Olimpia, Paraguay
24 kampe – 19 mål.
1999 – 2007:
Bayern München, Tyskland
155 kampe – 33 mål.
2007 – 2009:
Blackburn Rovers, England
57 kampe – 23 mål.
2009 – 2013:
Manchester City, England
20 kampe – 3 mål.
2011 – 2012, Betis, Spanien (lejet).
33 kampe – 7 mål.
2012 – januar 2015:
Málaga CF, Spanien (det første år lejet).
74 kampe – 17 mål.
Januar – august 2015:
Cruz Azul, Mexico
10 kampe – 4 mål.
 
17 U-landskampe – 8 mål.
106 A-landskampe – 32 mål.
 
For Bayern München vandt hans hold såvel Bundesligaen som den tyske pokalturnering. Og i 2000-2001 Champions League og Intercontinental Cup.
Santa Cruz repræsenterede sit land, Paraguay, ved slutrunden om verdensmesterskabet i 2002, 2006 og 2010.
Og ved finalerunder i Copa América i 1999, 2007 og 2011 – og ellers ved samtlige kvalifikationsrunder.
 
Malagacf 1
 
Forkøbsret på supertalentet
Lægger Málaga CF fem mio. euro om to år, er supertalentet, den nu 17-årige Hachim Mastour fra AC Milan, klubbens eje. I disse år spiller teenageren med de marokkanske forældre på en lejeaftale i Málaga CF, hvor han nu træner på livet løs med La Liga-debut i denne sæson for øje.
Som offensiv midtbanespiller er Mastour noteret for kampe på italiensk U-landshold med debut for nylig på Marokkos A-mandskab.
Som 14-årig startede han sin fodboldkarriere i den italienske klub AC Reggina.

Fondens fangearme – Økonomisk spindelvæv ved Málaga-handler
Som den femte i rækken solgte Málaga CF lige før lukningen af transfervinduet den 21-årige U-landsholdsspiller Sergi Darder til den franske Champions League-deltager Olympique Lyon. Efter lange og flere gange afbrudte forhandlinger blev prisen 12 mio. euro.
Men ikke alle penge går til klubben. På ny viser det sig, at den venezuelanske investeringsfond ledet af Edmundo Kabchi med bopæl i Libanon, har sine fangarme inde over. Fonden, der trådte til med økonomisk assistance i Málaga CF, da gælden var stor, skal ifølge aftale have de 50%, mens10 % går til en anden La Liga-klub, Espanyol, der i sin tid afgav Darder til Málaga. Aftalt i overgangen.
Málaga CF måtte endvidere afgive penge til fonden, da Castillejo og Samuel først i transfervinduet røg til Villlarreal.
Endvidere har Málaga CF lejet Roberto Chen, 21-årig landsholdsspiller fra Panama, ud til Sekunda B-klubben Linense, og Pablo Perez er på en fortsat lejekontrakt i argentinske Boca Junior.
 
Malagacf 2
 
Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid, oplæg og i restaurant Casa Danesa og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
 
Kontaktpersoner:
Kasserer Uffe Madsen 649 814 842
kontakt@Málaga-support.dk
 
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
 
Kommende La Liga-kamp i oktober på Estadio La Rosaleda:
Den 3. kl. 22.00: Málaga CF –Real Sociedad
Den 24./25. Málaga CF – Deportivo La Coruña
Kick off ikke fastsat ved redaktionens slutning.
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.