Det danske magasin i Spanien
Fodbold fiesta: Oplev Sydspaniens stjernehold

Fodbold fiesta: Oplev Sydspaniens stjernehold

1
Fyrværkeri på Sevilla FC’s stadion. Foto: Jens E. – Flickr Creative Commons.

Andalusien er en af de mest foretrukne og elskede feriedestinationer for mange nordeuropæere, som savner lidt sol og kulør på kroppen.
Men Sydspanien har meget mere at byde på end bare et varmt klima, strandture og god rosé vin.
 
Regionens store byer som Malaga, Granada og Sevilla har en lang og spændende historie bag sig og byder på et rigt kulturliv og underholdning, heriblandt La Liga fodboldkampe.
Hvis du er en fodboldfan og godt kunne tænke dig at opleve en live La Liga kamp, kan du her få vores guide på de største fodboldhold i Andalusien, og hos Bet365 kan du lære mere om fodbold betting.
 
1. Sevilla FC
Sevilla FC er det andet ældste fodboldhold i Spanien, og Andalusiens mest succesfulde hold igennem tiderne.
Senest vandt Los Rojiblancos UEFA Europa League Cup’en i 2015, og i den spanske Primera Division har holdet en solid plads i midten af ligatabellen.
Sevillas stadium, Ramón Sánchez Pizjuán, kan rumme lidt over 40.000 tilskuere, og der er en fantastisk stemning under hver kamp takket være holdets fans (på spansk ultras) som trofast kommer og støtter op om holdet, synger spanske supporter sange og danser på tribunerne under hver hjemmekamp.
I år er Sevilla også med i Champions League, så hvis du er heldig kan du måske endda opleve en kamp fra den internationale topliga, hvis det er det du foretrækker.
 
2. Malaga CF
Malaga CF er et hold som tidligere har lidt en del pga. interne og økonomiske problemer i klubben, men i de seneste år har holdet kæmpet sig tilbage og vist at man bestemt ikke bør undervurdere Los Boquerones.
Både i La Liga har Malaga CF fået flotte placeringer i midten af ligatabellen de seneste sæsoner, og også i Champions League har holdet vist sit værd – tilbage i 2012/13 sæsonen nåede de sågar til kvartfinalerne.
Malagas Stadium, La Rosaleda, ligger omkring 3 km uden for byens centrum, og er for nyligt blevet renoveret og kan huse omkring 30.000 tilskuere.
Omkring 25.000 af Rosaledas tilskuerpladser er reserveret af holdets lokale supporters, mens de resterende 5.000 pladser er ledige, afhængig af hvilken kamp der er tale om – det kan fx være vanskeligt at få billetter til topkampe mod Real Madrid og Barcelona.
 
Sådan får du fat i billetter
  • Husk at være opmærksom på kampdato og –tidspunkt. I Spanien bliver dato og tidspunkt for kampe som regel først bekræftet nogle dage før kick-off.
  • Billetter kan købes på holdets officielle hjemmeside eller direkte på stadion. I de fleste tilfælde kan billetter først købes en uge eller nogle dage før kampen, så regn ikke med at få fat i billetter allerede en måned før kick-off.
  • For det meste bliver kampe spillet lørdag, søndag eller mandag aften. I enkelte tilfælde kan kampe blive spillet i midten af ugen, men det sker sjældent.
  • Billetpriser afhænger af hvilket hold der spilles mod (tophold eller bundhold), hvilken konkurrence/liga det er, samt sædeplads og ugens dag.
  • På billetten betyder puerta dørnummer, fila er sæderække og número er selvfølgelig sædenummer.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.