Det danske magasin i Spanien
AECC (Asociación Española Contra el Cáncer) – Når kræfterne går til et godt formål

AECC (Asociación Española Contra el Cáncer) - Når kræfterne går til et godt formål

Pia
 
I 2013 fik Pia Barkling konstateret kræft i underlivet. Det blev begyndelsen på et langt sygdomsforløb, der inkluderede en operation, stomipose i en periode og gentagne tjek på hospitalet. Efter et års behandling med fremgang, fik hun den nedslående nyhed i maj 2014, at kræften havde spredt sig, og hun havde fået en stor tumor i blæren og metastaser i leveren. Under det hårde sygdomsforløb, fandt hun dog et lys i mørket i form af den spanske organisation mod kræft AECC (Asociación Española Contra el Cáncer), som hun i dag arbejder frivilligt for.

 
Pia Barkling er lige fyldt 50 år. Hun har altid været en arbejdsbi og en stærk kvinde, og erkendelsen af, at hun var magtesløs over for kræftens udvikling, og ikke længere kunne passe arbejdet, slog hende ud.
“Det er et kæmpe chok at få at vide, at man har kræft. Og det tog mig lang tid at erkende og acceptere, at jeg var syg. Det er jo kun noget, som sker for naboen.”
I forbindelse med sygdommen hørte hun om AECC og besluttede sig for at kontakte dem, for at høre, hvad hun kunne hjælpe med. Det resulterede i, at hun i dag arbejder et par timer om ugen i AECC-genbrugsforretningen, som ligger i urbanisationen Calypso, lige efter la Cala de Mijas.
AECC består nemlig af et bredt netværk af frivillige, hvis formål er at hjælpe kræftpatienter og deres pårørende nemmere igennem det opslidende sygdomsforløb. Mange arbejder, som Pia Barkling, for at samle penge ind til organisationen, og ofte har de selv haft kræft tæt inde på livet.
“Det har været helt fantastisk at møde de andre kvinder her i butikken, og det giver mig meget at have et sted, hvor jeg føler, jeg er til nytte. Jeg kan jo ikke bare sidde i sofaen, fordi jeg har fået kræft.”
 
I øjeblikket er de syv kvinder, som skiftevis står i forretning, og pengene, de er med til at skaffe, muliggør, at organisationen kan favne bredt og bistå de sygdomsramte familier på mange niveauer. Hver uge tilbyder to læger og en sygeplejerske eksempelvis at køre ud på hjemmebesøg til patienter, som har brug for det, og sundhedspersonale står klar til at eskortere folk på hospitalet, hvis de ikke selv kan klare opgaven. Der er flere psykologer tilknyttet AECC samt en 24-timers telefonlinje, der er åben for spørgsmål – og bor man f.eks. oppe i bjergene, langt væk fra hospitalet, står der lejligheder klar, hvor patienten samt den nærmeste familie kan blive indlogeret under behandlingsforløbene. Der tilbydes yoga- og tai chi-klasser samt vejtrækningsøvelser, og der er også en fysioterapeut tilknyttet i området. Desuden investeres der mange midler i forskning inden for området, for at komme kræftsygdommene til livs.
 
Pia Barkling får kemoterapi hver fredag, og selvom det er hårdt både psykisk og fysisk af skulle holde kræften ud, så fylder det frivillige arbejde hende med energi og overskud – og så hjælper hun samtidig andre kræftpatienter og deres pårørende med at overkomme sygdommen.
AECC har kontorer og genbrugsbutikker over det meste af Spanien, og udover butikken i Calypso ligger der også den mere kendte forretning “la Casita” i Fuengirola og en butik i Benalmádena. I alle forretningerne kan der afleveres tøj, sko, bøger, legetøj etc., og så har de altid brug for flere frivillige i butikkerne. Desuden søger organisationen kompetente fagfolk som læger, psykologer, sygeplejersker, fysioterapeuter, der gerne vil give en hjælpende hånd i deres fritid.
Kontakt Isabel Perez, som står i butikken i Calypso, for mere information: 620 508 484, eller send en besked på Facebook: Aecc Calypso – La Cala. Mijas Costa.
*Butikken ligger på bagsiden af shoppingområdet i Calypso, som findes ved at dreje fra hovedvejen lige efter Riviera del Sol ved tankstationen. Den har åbent hver dag fra 11.00-14.00 med undtagelse af lørdag, og man kan gøre et rigtig godt kup, da mange af tingene ofte er helt nye og ubrugte, når de får dem indleveret.
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com (foto og tekst)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.