Det danske magasin i Spanien
Korte nyheder juni 2015

Korte nyheder juni 2015

kn-strand
Flotte strande, god mad, kultur og oplevelser kårer Spanien til verdens mest turistvenlige land.

 
Spanien – verdens mest turistvenlige land
For første gang i historien ligger Spanien i toppen af listen over verdens mest turistvenlige lande. Det er WEF (Verdens Økonomiske Forum), der står bag kåringen i “The Travel and Tourism Competitiveness Index 2015”. Efter Spanien følger Frankrig og Tyskland. WEF vurderer 141 lande indenfor 14 kategorier for at afgøre, hvor turistvenlige de forskellige lande er. Ifølge kåringen er Spanien bedst i verden, når det kommer til kultur, samtid med at landet har god infrastruktur og digital tilrettelægning, skriver avisen ABC.
Ud af de nordiske lande ligger Norge højest på listen som nummer 20. Finland, Sverige og Danmark rangerer som henholdsvis 22, 23 og 27.
Finland er bl.a. kåret til det mest trygge land at rejse i samt det land, der er bedst til IKT (informations- og kommunikationsteknologi). Østrig og Tyskland er bedst til helse og hygiejne, mens Malta, Mauritius og Cypern er de lande, der prioriterer turisme og turister mest.
Den globale turisme står i dag for ni procent af verdens BNP. Det forventes, at turismen vil fortsætte med at vokse med op til 5,2 procent årligt de næste fem år, ifølge UNWTO (World Tourism Organization).
 
Top ti
1. Spanien
2. Frankrig
3. Tyskland
4. USA
5. Storbritannien
6. Schweiz
7. Australien
8. Italien
9. Japan
10. Canada
 
 
kn-brasilien

Brasilien er det nye marked for Costa del Sol.

 
Costa del Sol satser på brasilianske turister
Fornylig blev i den brasilianske storby São Paulo afholdt en vigtig rejsemesse, hvor også Costa del Sol var repræsenteret. Elias Bendodo, formand for rådet “Turismo Costa del Sol”, udtalte i den forbindelse, at Brasilien er en meget vigtig aktør, hvad angår dét at tiltrække nye turister til Sydspanien. I samarbejde med ministeriet for Turisme og Handel i Junta de Andalucía havde Costa del Sols repræsentanter således arrangeret 66 møder med brasilianske rejseledere, rejseagenter og rejsearrangører af luksusrejser, hvor alle endte med en aftale om et fremtidigt samarbejde. Brasilien er specielt interessant, da store dele af landets middelklasse har oplevet en økonomisk vækst de seneste år, og mange bruger de ekstra penge på at rejse – og så er de også glade for at bruge penge i de lande, de besøger. I 2014 lagde 441.015 brasilianere vejen forbi Costa del Sol, hvilket er 12, 4 procent flere end i 2013, og Ifølge Turespaña bruger hver brasilianer i gennemsnit 273,77 euro på indkøb, sportsaktiviteter og kulturelle tilbud. Det er mere end den gennemsnitlige amerikaner, der bruger 261 euro, svenskerne, som lægger 225 euro, japanerne, der bruger 221 euro, nordmændene, der lægger 203 euro og danskerne, som bruger godt 157 euro hver i gennemsnit. Tilsammen har brasilianerne således brugt mere end106 millioner euro sidste år på den spanske solkyst.
 
 
kn-triader

Den kinesiske mafia har forbindelser i hele Europa.

 
Målrettet aktion mod den kinesiske mafia i Madrid
Spanien er som mange andre lande blevet hjemsted for organiserede kriminelle bander, der udnytter kontakterne i hjemlandet til at føre “sort business” og undgå skattesystemet. Mafialignende grupper har indtaget dele af næringslivet i de større byer, og især den kinesiske mafia er dominerende. I Madrid har Guardia Civil derfor proklameret, at de målrettet vil gå efter de asiatiske grupper med epicenter i området Cobo Calleja, også kaldet “pequeño pekin”, et af Madrids største industrikvarterer, hvor store dele af den kinesiske handel foregår. Ifølge de ansvarlige for aktionen, der kaldes ‘Operación Snake’, kan 32 personer forvente at bliver anholdt, cirka 70 personer vil blive indskrevet i politiets register og snesevis af bankkonti vil blive blokeret, som følge af omfattende skattesvig. Hele 300 millioner euro er ikke blevet opgivet til skattevæsnet, og derudover har mafiafolkene svindlet for godt 14 millioner euro, som efterforskningsholdet nu agter, skal betales tilbage – enten ved en tur bag tremmer eller en refundering af pengene. Bagmændene har efter sigende importeret kæmpe mængder af billigt indkøbte varer og solgt dem videre uden om skattesystemet. Derudover anklages de involverede også for blandt andet dokumentfalsk og brud på menneskerettighederne, hvad angår arbejdsforhold.
Desuden bliver aktioner i Valencia og Barcelona også igangsat, da de to storbyer også er præget af den kinesiske mafias dominans.
 
 
kn-arbjedsmarked

Arbejdsmarkedets partnere er hurtigt blevet enige om de nye lønstigninger.

 
Beskedne lønstigninger på vej
De spanske fagforeninger og arbejdsgiverforeninger er blevet enige om en kollektiv lønstigning for deres medlemmer. Stigningen er beskeden men har stor symbolsk betydning for udviklingen på arbejdsmarkedet og i landet generelt. Efter nogle år med fastfrosne lønninger vil lønnen stige med 1 procent i 2015 og 1,5 procent i 2016.
 
 
kn-skopudser

Skopudseren Javier Castaño pudser fortsat løs.

 
Málagas sidste skopudser
For 15-20 år siden var de cirka ti. I dag er der kun én tilbage. Skopudserne i Málaga er et uddøende erhverv, men sidste mand på skansen gør alt for at holde det gamle erhverv i live. Og Málagas sidste skopudser har på det sidste fået større opmærksomhed end nogensinde. Traditionen tro holder han til på Plaza de la Constitución i Málagas centrum. Præcis som han, og dengang de var flere, altid har gjort. Men for nylig blev han bortvist fra sin arbejdsplads og sågar truet med at få en bøde. Problematikken opstod, fordi skopudseren arbejder på en offentlig plads uden tilladelse og tilmed yder en service, som ikke længere er registreret som et erhverv. Sagen har i medierne fået så meget omtale, at kommunen er gået ind i sagen for at finde en lykkelig udgang på den triste historie. Málagas sidste skopudser kan i dag frit, “ikke ulovligt”, og uden at forstyrre de forbipasserende pudse sine kunders sko i passagen “El Pasaje de Chinitas”, som er en lille sidegade til Plaza de la Constitución.
 
 
kn-gameofthrones

Game of Thrones er en af verdens mest populære tv-serier.

 
Game of Thrones sæson 5 optaget i Spanien
Store dele af den succesfulde amerikanske tv-serie, som følges af millioner af seere over hele verden, er optaget i Spanien. Forfatteren bag Game of Thrones har altid set Spanien som en inspirationskilde takket være det tørre landskab og den arabiskinspirerede kultur. Vel er store dele af de fantastiske scener i serien computerskabte, men nu danner tre berømte spanske bygningsværker også rammen for dele af seriens begivenheder. Det er blandt andet fæstningen Real Alcázar i Sevilla, som også kaldes vand-haverne, da der bag fæstningen midt i Sevillas gamle bydel gemmer sig de smukkeste haver og vandfald. Filmholdet har også været i Córdoba, hvor byens 2.000 år gamle romerske bro ved Guadalquivir-floden er Volantis´ bro i tv-serien. Det sidste berømte bygningsværk, der er blevet brugt i indspilningerne, er tyrefægterarenaen i Osuna i Sevilla-provinsen – og her kommer en af seriens vigtigste kampscener til at udspille sig. Game of Thrones tæller blandt andet skuespillere som danske Nikolaj Coster-Waldau, der i den grad har opnået stor succes efter hans medvirken i den populære serie.
 
 

Alt om Pierre-Emile Højbjerg

Alt om Pierre-Emile Højbjerg er titlen på en ny bog, der handler om en af Danmarks mest talentfulde fodboldspillere. Trods sine blot 19 år har han allerede etableret sig som stamspiller på det danske A-landshold, og han bliver formentlig en af nøglespillerne, når Danmark deltager ved U21 EM i Tjekkiet 17.-30. juni i år. I bogen Alt om Pierre-Emile Højbjerg fortæller hovedpersonen selv om sin passion for sporten og om sit forhold til superstjernerne i den tyske storklub Bayern München. Han giver også forklaringen på, hvorfor han ikke har travlt med at komme til at spille for FC Barcelona eller Real Madrid.
Bogen kan købes på www.saxo.dk
 
 
kn-maj

Foråret i Málaga tegner godt for den kommende højsæson.

 
Fantastisk start på det sydspanske forår
Påskeugen var god for Costa del Sols næringsliv. Og den lange weekend i forbindelse med den 1. maj skulle vise sig at blive mindst lige så gode – om ikke bedre. Vel var vejret godt, men det var kun de færreste, der havde forudset en belægning på 80 procent på Costa del Sols hoteller. “Den lange weekend bekræfter de gode forhåbninger for sommersæsonen,” siger José Carlos Escribano, som er formand for Costa del Sols hotelejerforening (Aehcos). Han peger på, at den nationale turisme for alvor begynder at kunne mærkes i Málaga, hvor belægningen var helt oppe på 95 procent. Også blandt kystens mange strandbarer var begejstringen stor. “Disse tre dage har været på niveau med sommermånederne. Barer og restauranter har været fuldt booket hele weekenden,” fortæller Manuel Villafaina, som er formand for Costa del Sols strandbeværtninger.
 
 
kn-arbejdsloeshed

17 millioner spaniere er i dag i arbejde og tilmeldt Seguridad Social.

 
Nye gode arbejdsløshedstal
Køen ved den spanske arbejdsformidling blev i april måned 118.923 personer kortere. Det er det største fald i ledigheden i en april måned siden 1996. Med undtagelse af en enkelt måned er arbejdsløsheden faldet jævnt og konstant de sidste 24 måneder, så den samlede ledighed i dag er nede på 4.333.000. De nye arbejdspladser er primært blevet skabt indenfor servicefagene, men også byggebranchen, landbruget og industrien har skabt nye arbejdspladser. De gode tal gælder også for Málaga-provinsen, hvor 3.446 arbejdsløse er røget ud af arbejdsløshedskøen. Den samlede ledighed i provinsen er i dag nede på 188.000.
 
 
kn-Tv-spot

Filmholdet ventes at have det nye reklamespot klar til juli.

 
Kendte Málaga-folk bag nyt reklamespot
“Somos Málaga” er navnet på en ny kampagne, som skal være med til at tiltrække endnu mere opmærksomhed og flere turister til byen. Siden påske har et professionelt tv-hold arbejdet på et nyt reklamespot, som skal bruges til promoveringen af Málaga på kommende rejse- og turistmesser i ind- og udland. I reklamespottet medvirker næsten alle byens kendte sangere, skuespillere, dansere, kokke og sportsfolk, blandt andet fodboldspilleren Isco og Antonio Banderas. Reklamespottet, som er budgetteret til 50.000 euro, fokuserer på Málagas påskeuge, lystbådehavnen, Gibralfaro-borgen, fæstningen Alcazaba og Málagas katedral.
 
 
kn-vaekst

Rajoy sammen med Juncker fra EU-kommissionen.

 
Gode væksttal for Spanien, men…
EU-kommissionen i Bruxelles deler nu den spanske regerings vækst-optimisme. Kommissionen har netop opgraderet væksttallene for indeværende år til 2,8 procent, præcis samme forudsigelse som de spanske vismænd har. Knap så lyst ser Bruxelles dog på den spanske arbejdsløshed. EU-kommissionen forudser, at det vil tage endnu et par år, før den kommer under de 20 procent. Ved årets udgang vil den spanske ledighed ifølge EU-kommissionen falde til 22,4 procent. Derefter til 20,5 procent i 2016. Tilsvarende vurderer EU, at det vil tage længere tid end først antaget for Spanien at leve op til kravene om en reducering af det offentlige underskud. Underskuddet vil i år antageligt blive på 4,5 procent, og i 2016 vil det falde til 3,5 procent. Målsætningen for 2016 er at nedbringe underskuddet til 2,8 procent.
 
 

Muslimerne vil have samme rettigheder som jøderne

En halv million muslimer måtte ufrivilligt forlade landet, da den spanske konge generobrede den iberiske halvø. Nu vil deres efterkommere tilbage til Spanien.
I marts måned godkendte man i Spanien en lov, der giver spansk statsborgerskab til efterkommere af de jøder, der blev udvist i 1492. Jøderne har tidligere kunne søge om spansk statsborgerskab, hvis de har boet to år i Spanien og kan bevise, at de er efterkommere af de udviste jøder. Men den nye lov gør det nu meget nemmere for jøderne at blive spanske statsborgere. Nu behøver jøderne ikke længere have boet i Spanien for at få et spansk pas. Vedtagelsen af loven er årsagen til, at muslimske grupper nu gør krav på “historiske rettigheder” på vegne af de mange millioner efterkommere af de muslimer, der før opholdt sig i Spanien. Organisationen The Association for the Historical Legacy of Al-Andalus, der arbejder med at bevare mindet om den muslimske tilstedeværelse i Andalusien, mener, at den spanske regering bør behandle muslimer og jøder ens. Hvis ikke vil der være tale om “selektiv racisme” mod muslimerne.
 
 
kn-uddannelse

Det er bestemt ikke alle spaniere, der nyder studietiden.

 
Fortsat for mange uden uddannelse
Spanien indtager en kedelig førsteplads blandt EU-landene, som det land hvor flest unge dropper deres uddannelsesforløb. 21,90 procent af de 18 til 24-årige færdiggør ikke deres gymnasie- eller handelsskoleforløb, hvilket er dobbelt så mange sammenlignet med EU-gennemsnittet. Positivt er det dog, at frafaldet er faldet betydeligt siden 2006, hvor det lå på 30,30 procent. Den spanske uddannelsesreform har som mål at nedsætte frafaldet til 15 procent inden år 2020.
Omvendt klarer Spanien sig meget bedre, når det kommer til de videregående uddannelser. 42,30 procent i aldersgruppen 30-34 år har færdiggjort en universitetsuddannelse, hvilket er meget tæt på de 44 procent, som er undervisningsministeriets mål for år 2020. Mærkbart er det, at der er flere kvinder end mænd, der får en universitetsuddannelse.
 
 
kn-synergym

Synergym er også åbnet i Fuengirola/Mijas Costa.

 
Synergym ekspanderer i hele Málaga-provinsen
Den britiske fitness-kæde Synergym ser så positivt på fremtidsperspektiverne i Málaga og det øvrige Andalusien, at firmaet indenfor de næste tre år vil åbne 15 store fitnesscentre. De fleste vil blive placeret i Málaga by, hvor det første Synergym allerede er åbnet, men inden sommerferien vil et Synergym i Marbella og Estepona se dagens lys. “15 procent af andalusierne er i dag tilmeldt et fitnesscenter. Det er mange mennesker, men få hvis vi sammenligner med det øvrige Europa. Vores opgave bliver at få flere motiveret til at dyrke mere sport,” siger Pedro Martínez, som står i spidsen for Synergym i Andalusien. Fitness-kæden har i dag 5.000 medlemmer, men skal op og runde de 15.000, når alle fitnesscentrene står klar. Synergym vil med gode faciliteter, gode instruktører og en fast kvote på 29,90 euro sikre sig mange nye medlemmer.
 
 
kn-chaves

Farvel og tak til Griñan og Chaves.

 
Chaves forlader også politik
Fra 1990 til 2009 var han præsident for Junta de Andalucía. Efterfølgende var han minister i Zapateros regering og senest et af PSOE’s mest rutinerede medlemmer af kongressen. Men nu er det slut for Manuel Chaves, som har valgt at trække sig fra spansk politik. Han siger, det er med god samvittighed og oprejst pande, at han forlader partiet, og at det er 100 procent hans egen beslutning. Andre mener, han er blevet presset til at forlade partiet og politik på grund af den meget omtalte ERE-korruptionssag. Manuel Chaves’ exit fra spansk politik sker kort efter, at hans efterfølger, der også er tiltalt i ERE-sagen, José Antonio Griñan, udmeldte, at han trækker sig fra politik grundet det store pres han og familien har været underlagt.
 
 
Turisme-Malaga

Masser af turister ved katedralen i Málaga centrum.

 
Turismen i Málaga by skal administreres bedre
Man behøver ikke mange minutter i Málagas bymidte for at se, at turismen for alvor har taget fat. Det vrimler med folk i gaderne. Byens caféer og restauranter er fyldte, og køerne ved museerne bliver længere og længere.
Turismen er de sidste ti år steget med 127 procent, og det får eksperter, handelsdrivende og indbyggere til at reflektere over succesen og vigtigheden i at administrere den ordentligt. Málaga bliver nemlig på mange områder sammenlignet med Barcelona, som oplevede en kæmpe fremgang i turismen, men som de sidste to-tre år har fået lidt ridser i lakken grundet masse- og
“low-budget”-turismen. “Det er vigtigt, at byens restaurationer og hoteller er enige om at satse på kvalitet og ikke begynder at konkurrere på pris, for så begår vi samme fejl som andre byen,” mener Domenec Biosca, som har udgivet 32 bøger om turisme og management. Ligeledes mener han, at det er vigtigt at sætte et dagligt loft på antallet af besøgende på de mest eftertragtede museer. Han forudser, at de nye museer Centre Pompidou og Museo de Arte Ruso bliver et større tilløbsstykke end selveste Picasso-museet, men bliver de overrendt, forsvinder interessen på sigt, mener den spanske forfatter og ekspert i turisme. Domenec Biosca understreger, at hvis Málaga er i stand til at håndtere tingene ordentligt, vil byen have en god og unik indtægtskilde resten af livet.
 
 
kn-Plaza-Mayor-outlet

Plaza Mayor udvider med nye butikker og flere P-pladser.

 
Málaga som shopping by?
Visionerne er store for shopping- og kulturcenteret Plaza Mayor, der ligger mellem Málaga og Torremolinos. Den portugisiske koncern, som ejer Plaza Mayor, har opkøbt grundstykket på 30.000 kvadratmeter omkring det nuværende center med henblik på at opføre Málagas første “outlet” for luksusvarer med i alt 90 butikker. “Málaga Designer Outlet” bliver navnet. Byggeriet begynder nu, og første del vil stå klar i 2017. “Butikkerne vil udelukkende sælge kendte mærkevarer til lave priser året rundt. Málaga har et kæmpe potentiale, gode fremtidsperspektiver, og vores “outlet” med luksusvarer kan gøre Málaga til en decideret “shopping by”,” siger Rafael Perea, som er daglig leder af Plaza Mayor. Udvidelsen af Plaza Mayor er budgetteret til 115 millioner euro og vil skabe ca. 1.000 nye arbejdspladser.
 
 
kn-lorca

Federico García Lorca blev koldblodigt myrdet.

 
Federico García Lorca blev henrettet for at være socialist og homoseksuel
Et hidtil skjult dokument fra 1965 stiller nu spørgsmål ved, hvad der i virkeligheden skete, da den spanske digter Federico García Lorca blev dræbt i 1936. Den officielle forklaring på hans død under Franco-styret har indtil nu været, at han blev skudt sammen med andre oprørere i Granada-provinsen, og at det var en konsekvens af krigen. Men nye oplysninger viser nu, at poeten blev likvideret for “forbrydelser” mod regimet og sad fængslet i Granada dagen før sin dødsdag den 17. august 1936.
Et nyt dokument fra 1965, der er en 2-siders lang politirapport over García Lorcas forbrydelse udformet af politimanden Julián Frenández-Amigo Muñoz, som havde ansvaret, da García Lorca blev anholdt i sin fødeby Granada, viser nu, at García Lorca højst sandsynligt blev henrettet. Rapporten blev i sin tid bestilt af den daværende spanske ambassadør i Paris, da en fransk journalist, Marcelle Anclair, ønskede indsigt i poetens død, da hun ville skrive en biografi om Lorca. Dokumentet blev klassificeret som “Asunto: Antecedentes del poeta Federico García Lorca”, og der står: “Han tilhørte Alhambra-frimurerlogen, var socialist og homoseksuel,” – tre af de værste synder, man kunne begå under Franco-styret.
De nye oplysninger viser, at de officielle forklaringer omkring hans død indeholder mange fejlagtige data, som forstærker mistanken om, at han blev udsat for en yderst planlagt politisk likvidering. I et personligt interview fortæller Julián Fernández-Amigo, at han besøgt Federico García Lorca i fængslet lige efter anholdelsen, hvor han gav ham en cigaret. Besøget fandt sted den 16. august, dagen inden henrettelsen, selvom samme politimand i rapporten fra 1965 skriver, at Lorcas blev anholdt i de sidste dage i juli start august. Dokumentet, som nu er kommet frem, er med til at bekræfte mistanken om, at der foregik en omfattende, koordineret og velorganiseret henrettelse af personer, som ikke passede ind i Francos diktatoriske regime.
 
 
kn-ryanair

Ryanair flyver forrest, hvad angår konkurrencen blandt lavprisselskaberne – og med de nye ruter, forventes det, at tendensen fortsætter.

 
Ryanair flyver nu også Málaga-København
Fra den 25. oktober kan flypassagerer fra Málaga til København nu også vælge at flyve med lavprisflyselskabet Ryanair, der er kendt for sine meget lave priser – og de nye afgange er da heller ingen undtagelse. Der vil fra den 25. oktober være tre ugentlige afgange, og udover den nye flyrute fra Costa del Sol til den danske hovedstad så åbner Ryanair i samme omgang en ny flyrute fra Alicante til København. Her vil der dog være hele fire ugentlige afgange.
 
 
kn-Rodrigo-Rato

Rodrigo Rato har ikke mere at skåle for.

 
Rodrigo Rato i stærk modvind
Da han var økonomiminister i José María Aznar’s regering fra 1996-2004 blev han betragtet som den økonomiske vismand bag det spanske boom. Men siden han forlod politik i 2004 for at prøve kræfter med den private sektor, er det gået voldsomt ned ad bakke for Rodrigo Rato. Samtlige af hans og familiens private selskaber og bankkonti er blevet sat under offentlig administration i en storstilet aktion koordineret af skattevæsenet og politiet, som har tiltalt finansmanden for skattesvindel, hvidvaskning af penge og uretmæssig erhvervelse af store værdigenstande. Rodrigo Rato står i forvejen anklaget i den meget omtalte børslancering af Bankia og misbrug af firmakreditkort i samme bank.
 
 
Spændende konference om Søren Kirkegaard
Over flere dage blev der midt i maj afholdt en meget spændende konference om den verdensberømte danske filosof Søren Kirkegaard på universitetet i Granada.
Konferencen var arrangeret af professor dr. José Garcia Martín, der er formand for den spanske Søren Kirkegaard forening, Sociedad Hispanica de Amigos de Kierkegaard. I bestyrelsen sidder desuden en dansker, tidl. vicekonsul Annette Sahlertz de Fernández.
Den danske ambassadør i Spanien, Lone Dencker Wisborg, og formanden for Danes Worldwide i Sydspanien, Jens M. Jensen, sidder begge i El Comité de Honor.
Danes Worldwide har været involveret i arrangementet og i sin takketale sluttede Jens M. Jensen med, på vegne af Danes Worldwide København, at overrække en check på 1.000 €, der ikke kun faldt på et tørt sted, men også var til megen glæde, hvilket formanden José Garcia Martín i den grad gav udtryk for.
“Det var ualmindeligt spændende at høre de mange forskellige talere fra andre universiteter rundt om i verden både fortolke og analysere Kierkegaard. Han var ikke en helt almindelig mand, hvilket igen og igen kom til udtryk. Det var tæt på, at talen blev høj og kraftig et par professorer imellem.
Men det må indrømmes, at for “almindelige” mennesker – og måske specielt danskere- er Søren Kirkegaard ikke det letteste at forstå, og så på spansk…
Der var fantastisk at høre foredragsholdere fra universiteter i bl.a. Slovakiet, Mexico, Brasilien, Portugal, Østrig, Italien og selvfølgelig fra flere forskellige steder her i Spanien”, fortalte Jens M. Jensen.
 
 
Den nye danske konsul til jubilæumsreception

Den nyudnævnte danske konsul, Marisa Moreno Castillo, tog fra dag et fat på de repræsentative opgaver. Således mødte Málaga-advokaten frem til festlighederne i Mijas Kommunes lokaliteter i La Cala de Mijas i anledning af udlændingekontorets 30-årige jubilæum. 30 år, hvor populære Anette Skou har stået i spidsen helt fra starten.
Mijas havde til ceremonien inviteret udenlandske foreninger, samarbejdspartnere, konsuler, kirkerepræsentanter, tolke og andre udenlandske hjælpere på offentlige kontorer. Kommunen tæller mere end 100 nationaliteter. Anette Skous projekt er enestående i Spanien, hvilket borgmesteren også gjorde opmærksom på i sin tale.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.