Det danske magasin i Spanien
Sukkerstress – Er du udbrændt og mangler energi?

Sukkerstress - Er du udbrændt og mangler energi?

Torben-Lange--SNV31830
 
Vores kost har ændret sig igennem mange tusinde år, og består i dag i langt højere grad af raffinerede fødevarer med et højt sukkerindhold. Denne uheldige ændring af næringsværdien af kosten har stor betydning for vores sundhed og adfærd.

Den balance, der tidligere var i kostens sammensætning af vitaminer, mineraler og enzymer, som er nødvendig for at nedbryde og optage kulhydrater, fedtstoffer og proteiner, er i dag ikke længere til stede i vores meget raffinerede kost, så det er sværere at opretholde en sund balance i kroppens energiomsætning.
Igennem mange år, er der sket en stor ændring på vores brød og mængden af sukker i kosten. Flutes, pizza, pitabrød, franskbrød og andre brødtyper er blevet hverdagskost, så sukkeroptaget er blevet ret voldsomt. Sødestoffer optages meget hurtigere i blodet i form af sukker, end når vi taler om hele fiberrige plantedele, så som grønsager, frugt, frø og korn, og derved bliver skadevirkningen meget større. Dette kan resultere i langsigtede helbredsmæssige problemer.
 
Store blodsukkerudsving vises i stressreaktioner, adfærdsproblemer og træthed.
Underskud af vitaminer, mineraler og essentielle næringsstoffer og dårlig fordøjelse har indflydelse på vores energiproduktion og helbred.
 
Børn og voksne som har et hurtigt stofskifte, og især dem, som har et stressrelateret, er ofte følsomme overfor sukker og fine kulhydrater, så når blodsukkeret stiger hurtigt, så udløser det en stresslignende biokemisk reaktion, som kan vise sig som hyperaktivitet eller aggressiv adfærd.
Personer med et lavt stofskifte, som udsættes for sukkerstress, har svært ved at omsætte sukkeret, og omdanner det til fedtdepoter. Dette resulterer i vægtøgning og nedsat energi, og samtidig øger det trangen til søde ting, da sukkeret ikke giver mæthedsfornemmelse og energi. Disse mennesker vil føle stor træthed og vægtøgning og manglende mæthedsfølelse.
Vores medfødte reflekser spiller også ind i dette mønster, så f.eks en person med en dominerende Moro-refleks kan have samme biokemiske respons som ovenstående, så det bliver taget med i behandlingen.
 
Hvordan løser man disse problemer med stress og manglende energi og sukkertrang? Jeg har igennem de sidste 20 år arbejdet meget med børn og voksne med manglende energi, og symptomer på ADD, ADHD og mange andre uspecificerede symptomer ved at lave en test af deres biokemiske balancer. Dette gøres ved at tage en hårprøve, som bliver analyseret på et analyseinstitut, og derefter modtager klienten en komplet gennemgang af mineralbalancer og en forklaring på, hvad man bør spise, og hvilke kosttilskud man bør tage, da dette i høj grad er afhængig af cellernes stofskifte. Når man kender cellestofskiftet, kan man målrettet anbefale den kost og de kosttilskud, der medfører den optimale energiomsætning.
 
Hvis du er interesseret i en mineralanalyse, eller blot ønsker at få en uddybende samtale, kan jeg træffes efter aftale i Vitamina i Centro Idea – tlf. 952 584 313 for en uforpligtende samtale, eller telefonisk direkte 627 658 395 dagligt 16.00 – 18.00.
Af Torben Lange O.D.FCOVD.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.