Det danske magasin i Spanien
Den fantastiske krill-olie
OmniKrill60
 
Olien har sin oprindelse i havet omkring Antarktis – verdens reneste farvande – hvor krill, også kaldet lyskrebs, lever i store kolonier. Olien tilfører kroppen de sunde Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA i en ny form – nemlig som Omega-3 fosfolipider, da disse er sammensat af Omega-3 fedtsyrer og fosfolipider.

EPA og DHA er essentielle fedtsyrer forstået på den måde, at de skal tilføres kroppen på samme måde som f.eks. vitaminer, da kroppen ikke selv kan danne disse livsvigtige byggesten.
 
Den fantastiske krill
Det gavnlige indhold i krill-olie hænger bl.a. sammen med, at krill’en har en helt særlig fedtsyresammensætning. Den har i sig en meget høj koncentration af langkædede Omega-3 fedtsyrer (EPA og DHA) i form af Omega-3 fosfolipider, og denne fedtsyresammensætning er baggrunden for krill’ens fantastiske evne til at overleve i de barske, antarktiske farvande. Omega-3 fosfolipiderne gør nemlig krill’ens celler meget smidige, selv ved de iskolde temperaturer i det antarktiske vand, og denne smidighed er nødvendig for alle celler for at kunne fungere optimalt – også menneskers.
Smidigheden af vores celler afspejles i høj grad af, hvilke fedtsyrer vi får gennem vores kost. Krill’en lever udelukkende af alger, som har et højt indhold af umættede Omega-3 fedtsyrer, og derfor er krill’ens celler i stand til at forblive smidige, også i det antarktiske ishav. Denne gavnlige virkning af Omega-3 på krill’ens celler kan mennesker få del i ved at indtage krill-olie. Menneskets celler består i høj grad af fosfolipider, og det er netop på celleniveau, at fedtsyrerne har deres virkning.
 
Hjertet, hjernen og synet
De langkædede Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA bidrager til, at hjertet fungerer normalt. Studier blandt raske mennesker har vist, at denne gavnlige effekt på hjertet afhænger af dosis. Op til en øvre grænse på 250 mg EPA og DHA pr. dag ses en stigende effekt ved stigende dosis. En dagsdosis på to kapsler OmniKrill indeholder ca. 190 mg EPA og DHA, hvilket sandsynligvis svarer til mindst 250 mg EPA og DHA fra almindelig fiskeolie pga. den højere optagelighed. Desuden bidrager DHA til at vedligeholde et normalt syn og en normal funktion af hjernen. DHA er den vigtigste fedtsyre i hjernevævet, og cellemembranerne i den grå hjernemasse ligesom øjets nethinde har et meget højt indhold af DHA.
 
Original krill-olie
OmniKrill indeholder den originale NKO® (Neptune Krill Oil), der på flere punkter skiller sig ud i forhold til andre præparater med krill-olie:
  • Olien er skånsomt fremstillet igennem en såkaldt kold-vakuum proces, som bevirker at de naturlige stoffer der findes i krill-olien fra naturens hånd bevares. Særligt EPA og DHA bevares i deres oprindelige og naturlige forhold. Lige så vigtigt bevares de naturligt forekommende fedtopløselige ingredienser såsom den kraftige antioxidant Astaxanthin og vitaminerne A, D og E. Dermed svarer olien mest muligt til den naturligt forekommende olie i frit svømmende, arktisk krill.
  • Studier indikerer, at den optages bedre end andre præparater med krill-olie
  • Har det højeste indhold af antioxidanten Astaxanthin – op til 10-25 gange højere end andre krill-olier. Dette høje indhold skyldes den skånsomme fremstillingsmetode af NKO®, og der er ikke tilsat Astaxanthin i forbindelse med fremstilling af olien.
  • Har været testet i en række, veldesignede kliniske studier på mennesker, som bekræfter en gavnlig virkning og høj optagelighed.
Den røde olie – naturligt stabil
Det er stoffet Astaxanthin (antioxidant), der giver krill-olien den karakteristiske røde farve, som vi også kender fra mange fisk og skaldyr såsom laks, rejer og hummer. Astaxanthin fra krill er dog helt unik, fordi den naturligt findes i en 100 % esterificeret form, som gør, at den optages direkte i kroppen. Astaxanthin er i familie med det rødlige beta-caroten, der findes i gulerødder, og lycopen, der findes i tomater.
Krill-olien i OmniKrill udvindes ved en særlig, patenteret proces, som er meget skånsom og bevirker, at denne krill-olie har et langt højere indhold af f.eks. Astaxanthin end andre krill-olier. To kapsler OmniKrill indeholder således omkring 1000 μg Astaxanthin.
Almindelig fiskeolie tilsættes normalt antioxidanter, f.eks. i form af E-vitamin, for at undgå harskning, men dette er ikke nødvendigt i krill-olie. Astaxanthin er en naturlig antioxidant, der gør olien stabil og beskytter mod harskning.
 
Krill-olie i forhold til fiskeolie
Krill-olie adskiller sig fra almindelig fiskeolie på især to områder. Først og fremmest er en stor del af Omega-3 fedtsyrerne i krill-olie bundet til fosfolipider, hvor almindelig fiskeolie indeholder Omega-3 fedtsyrer bundet til triglycerider.
Den nyeste forskning i Omega-3 har vist en særlig gavnlig effekt, når det indtages i form af krill-oliens Omega-3 fosfolipider. Gevinsten ved Omega-3 fosfolipider er, at de er vandopløselige, og derfor kan kroppen optage dem direkte fra tarmen og udnytte dem langt bedre og hurtigere end Omega-3 triglycerider. Omega-3 bundet i triglycerider – som i almindelig fiskeolie – er fedtopløselige, og derfor er optagelsen langt mere kompliceret og afhængig af enzymer i maven og tarmen. Studier bekræfter, at krill-olien i OmniKrill optages op til 50 % bedre end almindelig fiskeolie.
Desuden er det i form af Omega-3 fosfolipider, at Omega-3 (EPA og DHA) har den bedste effekt i kroppen. Det hænger sammen med, at fosfolipider er en væsentlig bestanddel af kroppens celler, og tilførslen af krill-oliens Omega-3 fosfolipider er på den baggrund gavnlig for vedligeholdelsen af kroppens mange celler.
Den anden store forskel mellem krill-olie og fiskeolie er indholdet af naturlige antioxidanter. Krill-olie har som nævnt, i modsætning til fiskeolie, et naturligt højt indhold af antioxidanter, der beskytter olien mod iltning og harskning. Dette indhold betyder også, at krill-olie har en antioxidativ effekt, der er 47 gange større end almindelig fiskeolie. Det er især takket være indholdet af antioxidanten Astaxanthin.
 
Bæredygtighed
Krill er en vigtig bestanddel af det antarktiske økosystem. En krill vejer op til to gram og kan blive mellem fem og ti år gammel. De antarktiske krill vejer samlet set omkring 400 millioner tons og er dermed det mest udbredte dyr i verden målt efter vægt.
Den internationale organisation Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) overvåger fangsten af krill for at sikre, at der opretholdes en bæredygtig bestand af de antarktiske krill. Organisationens overvågning sikrer, at kun en forsvindende lille andel af bestanden benyttes til fremstilling af krill-olie, samt at de dyr, som lever af krill, ikke berøres af fiskeriet. Man kan læse mere om organisationen på www.ccamlr.org.
 
Krill-olien kan købes i Annis Vitalshop-butikkerne.
Af biosym.dk

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.