Det danske magasin i Spanien
shutterstock 222953059
Med Ubiquinol og C-vitamin. En effektiv og letoptagelig form af aktiveret Coenzym Q10.

 

Hvad er Ubiquinol, den aktive form af Coenzym Q10?

Ubiquinol er den aktive antioxidantform af Coenzym Q10 (CoQ10). Coenzym Q10 blev først omtalt som “vitamin Q”, på grund af sine vitaminlignende funktioner, og Q10 forekommer i særligt høje koncentrationer i hjerte, nyrer, lever, muskler, bug- og skjoldbruskkirtel.
Årsagen, til at Q10 ikke kan kaldes et vitamin, er, at kroppen selv kan danne Q10 i leveren. Efterhånden, som vi bliver ældre, aftager vores evne til at producere Q10 dog. Eksperter vurderer, at kroppens Q10-indhold er højest, når vi er midt i tyverne, hvorefter kroppens egenproduktion begynder at falde.
Normalt indtages Q10 fra kosten (mellem 5-20 mg dagligt) og i større mængder som kosttilskud i form af Ubiquinon (Q10), som i kroppen skal omdannes – ved hjælp af enzymsystemer – til den aktive antioxidantform Ubiquinol for at kunne optages og udnyttes effektivt i kroppens celler.
I hver enkelt af alle kroppens celler er der små kraftværker – de såkaldte mitokondrier. Det er her, vi danner energi ud fra næringsstofferne i vores kost, dvs. proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. Energien er dog først brugbar for kroppen, når den ved hjælp af Q10 er blevet overført til molekylet ATP. ATP er cellernes brændstof og således nødvendig for alle kroppens funktioner, herunder væv og organer med et højt stofskifte, f.eks. hjerte og tandkød.
 
Ubiqinon eller Ubiquinol?
Kroppen danner i de yngre år selv Coenzym Q10, som omdannes til aktivt Ubiquinol, såfremt de rette betingelser er til stede. Hos unge, raske mennesker forekommer 90-95 % af kroppens Q10 i form af aktivt Ubiquinol. Kroppens evne til at producere Q10 – herunder at omdanne Q10 til Ubiquinol – falder med alderen, samt ved visse sygdomme og medicinindtagelse (statiner). Fordi aktivt Q10 (Ubiquinol) ikke skal omdannes af tarmens enzymsystemer, kan indtag af Pure Q® være med til at sikre ovennævnte udsatte grupper en bedre optagelighed.
 
Hvem har mest gavn af Pure Q® Ubiquinol?

  • Personer, der af forskellige årsager er usikre på deres evne til at optage og udnytte den normale form af Coenzym Q10.
  • Personer der har meget fokus på styrke og biotilgængelighed. Det kunne f.eks. være personer, der er meget fysisk aktive, herunder eliteidrætsudøvere.
  • Personer over 50 år.
  • Personer med et lavt energistofskifte.

I andre sammenhænge vil Biosyms populære Q10-præparat OmniQ10, der findes i en 30 mg og 100 mg variant af den normal form af Q10 (Ubiquinon), forsat være et glimrende valg.

 
Synergi med C-vitamin
Pure Q® indeholder også C-vitamin. C-vitamin er tilføjet recepten, fordi det bidrager til et normalt energistofskifte samt til at mindske træthed og udmattelse og er derfor et glimrende supplement i forbindelse med Q10-indtag. C-vitamin har desuden en vigtig funktion som en effektiv antioxidant, der beskytter det aktive Ubiquinol i Pure Q®.
 
Ny unik kapselform med mange fordele
Pure Q® indeholder 50 mg aktiv t Q10 i form af Ubiquinol pr. kapsel. Pure Q® repræsenterer desuden en helt ny og unik dispenseringsform, som ikke tidligere er set i Danmark, nemlig at de aktive stoffer Ubiquinol samt C-vitamin – og intet andet – er mikroindkapslet i små perler af fiskegelatine i gennemsigtige kapsler af fiskegelatine.
Af syge/sundhedsplejerske og biopat/ernæringsvejler Anni Dahms

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.