Det danske magasin i Spanien
Mulighederne for at tage på marked i Sydspanien er nærmest uudtømmelige. Denne gang går turen til væddeløbsbanen Hipódromon i Mijas Costa, hvor der hver søndag afholdes garagesalg. Og som et af de eneste steder på kysten sælges der mellem de gamle loppefund også frugt og grønt.

 

For at komme til det autentiske loppemarked i Mijas Costa er det nemmest at svinge af mod Cierros de Aguila lige ved Castillo Sohail, så man har vandet i ryggen. Derpå følges skiltene mod Hipódromon og Rastro, som er loppetorvet. Selvom galopbanen har en stor parkeringsplads, er det ikke usædvanligt, at det allerede ved middagstid er så godt som umuligt at finde et sted til sin bil, og derfor ser man ofte folk parkere i vejsiderne og rundkørslen, selvom det ikke er lovligt. Når markedet lukker, og folk skal hjem med deres loppefund, er der ligeledes lange køer. Tidligere blev markedet afholdt på selve parkeringspladsen, men i dag er det rykket inden for væddeløbsbanens porte.

 
Mange boder og kæmpe udvalg
Dem, som er vant til at se området, når der er hestevæddeløb, bliver mødt af et noget anderledes syn. Området er tæt pakket med glade kunder, sælgere og et utal af tætliggende boder. Og nærmest alt kan fås her. Hvor de fleste loppemarkeder på kysten oftest kun har tøj, ting og møbler, kan du her også shoppe dine dagligvarer eller selv sælge frugt og grønt, hvis din have derhjemme bugner af avocadoer og appelsiner. Officielt er det dog ikke tilladt at sælge tilberedte snacks, men det forhindrer ikke nogle af standene i at tilbyde både bagværk og krydrede empanadas.
Det blandede udvalg gør det til en sjov og anderledes oplevelse at slentre mellem boder med vinyler, blomkål, sko, tøj, harddiske, peberfrugter, smykker, glas og legetøj, for du ved aldrig, hvad du finder. Desuden er det mit indtryk, at den generelle kvalitet er ret høj, hvilket overrasker mig, da jeg generelt ikke bryder mig om garagesalg og er ret skeptisk overfor at købe brugte ting, medmindre jeg kender den tidligere ejer. Særligt kvaliteten af det billige frugt og grønt virker rigtig god.
 
Glade spaniere og englændere
Da markedet blev holdt uden for galopbanens porte, kom der mange englændere forbi, som åbnede bagklappen på deres bil og solgte de ting, de ikke længere havde brug for. Men nu er størstedelen af stadepladserne besat af spaniere, køberne er primært englændere, og der er langt mellem folk, som taler dansk. Humøret er højt, tempoet langsomt, og det føles som et naturligt samlingspunkt. Jeg får nemlig en følelse af, at køb og salg ikke er den primære årsag til, at folk kommer her, men at det i lige så høj grad er på grund af stemningen og for at mødes med venner og bekendte.
 
Loppeeksperter
Nysgerrigt omvandrende blandt alle de glade mennesker møder jeg Su, som fortæller, at hendes datter besøger markedet næsten hver søndag. Hun fortæller, at kvaliteten er steget, siden markedet er flyttet inden for portene, så den nu er højere end på mange andre garagesalg.
“Vi ankommer tidligt, går en runde og ser, om der er noget, vi skal have og afslutter så med en lille kop kaffe. Du kan finde ting her, som ikke fås andre steder og ofte til en god pris, så det hænder da, at jeg falder over noget, som jeg ikke kan leve uden. For nyligt købte jeg et par rulleskøjter i superfin stand til kun to euro,” fortæller hun om forrige uges røverkøb og tilføjer med et stort smil, at hun selv har haft en stand på markedet for ikke så længe siden: “Jeg havde ingen forventninger overhovedet. Bare en masse småting og tøj som samlede støv derhjemme. Til min store overraskelse endte jeg med at gå hjem med flere ting i kassen, end jeg kom med.”
På min videre færden kommer jeg forbi en mand, som sælger computerdele og anden teknik. Her møder jeg også Pontus, som hverken ønsker at medvirke med billede eller sit rigtige navn. Han står med en harddisk i hånden, som han har købt for 50 cent: “Det virker måske dumt at købe en harddisk på et loppemarked. Jeg har jo ingen garanti for, at den fungerer, men for 50 cent gør det ikke så meget, hvis den ikke gør. Desuden er jeg på jagt efter en lille del inde i harddisken, som jeg skal bruge til at bygge en vindmåler. Så det er et godt fund, da den lille dims koster langt mere i butikkerne,” siger Pontus lykkeligt, inden han begynder at se en gammel symaskine efter i sømmene.
 
Prikken over i’et
Af både Su og Pontus får jeg at vide, at prikken over i’et, efter at have vandret hele markedet tyndt i jagten på de gode fund, er at nyde en kop kaffe på en af de hyggelige cafeer i området, inden turen går hjemad for at slappe af resten af søndagen.
 
Har du noget at sælge?
For at få en stadeplads på søndagsloppemarkedet på Hipódromon i Mijas Costa, skal du henvende dig på La Cala de Mijas’ kommunekontor, som har åbent mandag til fredag kl. 9.00-14.00:
 
Edificio Cala del Sol
Bulevar. La Cala, 45 – La Cala (Mijas Costa)
29649 Málaga
Tlf. 952 49 32 08
 
Det er tilladt at sælge næsten alt, selv frugt og grønt, men ikke fødevarer, som er blevet kogt eller tilberedt på anden måde.
Loppemarkedet er åbent hver søndag fra kl. 9.00 til 14.00.
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.