Det danske magasin i Spanien
Online – ‘Keep in touch’ med Viber og WhatsApp
 
web-LD-Maj145 
 
Der kan være meget afsavn forbundet med at bo i udlandet, men heldigvis er der masser af muligheder for at holde kontakten med de kære i fædrelandet. Her kan du læse om to af de seneste skud på stammen – Viber og WhatsApp.
Nogle mailer, andre bruger Facebook, og de fleste kender nok også det dansk opfundne taleprogram Skype. Men udvalget af kommunikationsplatforme er endnu bredere. Der findes nemlig også to andre geniale apps til din smartphone, som kan gøre det endnu nemmere at holde kontakten med venner og familie i Danmark. Viber og WhatsApp hedder de.
Med programmerne kan du sende beskeder til andre brugere af henholdsvis Viber og WhatsApp, fuldstændig som var det normale sms’er, men uden om dit mobilabonnement. Det er gratis. Eneste forudsætning er dog, at du er på 3G-netværk eller Wi-Fi, når du vil sende eller modtage en besked. Udover at sende tekstbeskeder, kan du også både sende små videoklips og billeder taget med mobilen. Og så kan du på Viber også ringe til andre brugere. Dette er dog ikke muligt på WhatsApp, uden at opkaldet sendes igennem dit mobilselskab.
Der er altså ikke den helt store forskel på de to applikationer. Dit valg mellem WhatsApp og Viber bør derfor afhænge af, hvor mange af dine kontaktpersoner i adressebogen, der har henholdsvis det ene eller det andet, da man som sagt kun kan skrive til andre brugere af programmet. Du kan også med fordel downloade dem begge, da det giver dig mulighed for at kommunikere med endnu flere.
Når du har hentet de gratis applikationer i AppStore, Android Market eller Windows Store, skal de installeres korrekt, før de kan bruges. Men det er meget nemt, og du bliver guidet her.
Viber, hvordan? (Billede: Viberlogo.png)

  • Når du åbner Viber første gang, beder det om adgang til adressebogen. Dette skal du acceptere, for at Viber kan synkronisere med dine kontakter.
  • Dernæst skal du vælge landekode og indtaste det telefonnummer, du ønsker at knytte til din Viberkonto.
  • Derpå modtager du en SMS på din smartphone med en unik adgangskode, som du skal taste ind.
  • Nu beder Viber om dit navn, og der er også mulighed for at uploade et billede til din profil, som andre Viberbrugere kan se. Tryk på ‘Fortsæt’, og du har nu Viber.
  • Hvis du af en eller anden grund har slået ‘meddelelser’ fra i telefonens indstillinger, vil Viber foreslå dig at slå det til igen, således at indgående opkald og SMS-beskeder bliver vist på telefonens hjemmeskærm. Ellers skal du nemlig selv manuelt gå ind i Viber og se efter, om du har fået nye beskeder. Under fanen ‘Kontakter’ kan du se alle de andre i din adressebog, der har Viber, og så er det bare med at ringe og skrive løs.
  • How to WhatsApp?
  • Som det første i WhatsApp skal du indtaste din landekode og dit telefonnummer.
  • Dernæst skal du skrive dit navn og tilføje et profilbillede, hvis du har lyst. Du kan også importere din profil fra Facebook, hvis du har sådan en. Det er i øvrigt også muligt i Viber. Tryk på ‘OK’, og WhatsApp er klar til at blive taget i brug.
  • Du kan dermed kommunikere kvit og frit med alle dine såkaldte ‘Favoritter’, som også bruger applikationen. Og du kan invitere dem, der ikke allerede har programmet, så det bliver endnu nemmere at holde kontakten.
 
Funny Fact
Tilbage i februar købte grundlæggeren og ejeren af Facebook, Mark Zuckerberg, WhatsApp for 13,8 mia. euro. Han mener, at app’en er mange flere penge værd, og at den sagtens kan få over én mia. brugere. I dag sendes der cirka 20 millioner beskeder i døgnet af de mere end 465 millioner WhatsApp-brugere.
 
Af Runa Louise Ammitzbøll Flügge, runa@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.