Det danske magasin i Spanien
BodyTalk – om væskebalancens betydning for det fysiske og mentale helbred

BodyTalk - om væskebalancens betydning for det fysiske og mentale helbred

Del

IMG 4507
 
Når en BodyTalk-session afdækker, at en klient er dehydreret, er den første reaktion som regel et forsvar: “Jamen, jeg drikker masser af vand!” Og det gør klienten måske også. Der er ligesom gået mode i at drikke vand. Men hvis ikke kroppens celler optager væsken, hjælper det ikke noget, at vi drikker den mængde vand, som damebladene og andre sundhedsprofeter dikterer.
Størstedelen af den menneskelige krop består af vand (70 – 80%), og intet kan ske uden: Hvis der ikke er vand, er der ingen cellekommunikation, ingen biokemiske reaktioner, intet liv!
 
Dehydrering kommer oftest op i en session som en del af en længere formel, hvor kommunikationen mellem forskellige kropsdele, organer og kirtler er reduceret med alvorlige fysiske og/eller mentale tilstande til følge.
Det handler tit om nervetransmission påvirket af cellernes manglende evne til dels af optage næring via væsken og dels komme af med affaldsstofferne. Optages væsken ikke, ligger den og skvulper rundt i kroppen, hvorfor det ofte sker, at klienten i dagene efter BodyTalk-sessionen kommer af med så meget væske, at det kan ses på vægten.
 
Kroniske smerter, som fx ledbetændelse, kan mindskes eller forsvinde helt ved hjælp af Væskebalanceteknikken, og ved mentale sygdomme, der skyldes hjernecelledehydrering, oplever klienten normalt omgående bedring.
Fordøjelse, muskelfunktion, hudforyngelse og sund celledeling er andre af kroppens systemer, der har fordel af en god væskebalance, som igen har stor effekt på fx lymfatiske og immunsystemproblemer.
 
Der kan være tale om dehydrering af en specifik kropsdel, en kirtel eller et organ, og her opnås en endnu hurtigere effekt. Det kan fx være lungedehydrering, der er en vigtig faktor ved luftvejssygdomme. Ved bl.a. astma og kronisk bronkitis er der gode og hurtige resultater med væskebalanceteknikken.
 
Frie radikaler, følelser og energi
Når kroppens væv er dehydreret, produceres frie radikaler, som synes at være involverede i degenerative sygdomme og cancer. Effektiv hydrering fjerner frie radikaler hurtigere end nogen anden terapiform. Er kroppen dehydreret, hjælper kosttilskud mod frie radikaler ikke. Er kroppen derimod godt hydreret, behøver man ikke at indtage så mange antioxidanter, men kan nøjes med dem, som en sund og varieret kost giver kroppen.
 
Følelser påvirker alle kroppens cellemembraner, så er følelserne ikke harmoniserede gennem vandets aktivitet, har det stor betydning for transport af næring igennem membranerne og ind i cellekernerne.
I bioenergi associeres vand med glæde og accepten af glæde i ens liv. Dehydrering symboliserer altså mangel på glæde. Mennesker, der ikke tillader glæde i deres liv, er ofte dehydrerede og bærer på tankemønstre, som fjerner glæden ved livet. Og så er vand en vital energileder i meridianerne og andre af kroppens energisystemer.
 
En session – hvor væskebalancen spillede en stor rolle
En klient fortalte mig om sin onkel på 85 år, som altid havde været frisk, rask og aktiv – og ikke mindst, god for en rap bemærkning. I den senere tid var han faldet af på den, gik med krykker, var trist og talte om at dø. Min klient var meget usikker på, om hun ville kunne overtale onkel Donald til at prøve BodyTalk. “Han tror overhovedet ikke på sådan noget”, sagde hun, men alligevel lykkedes det, og hun kom med sin onkel ugen efter.
Lidt tvær i betrækket var han, og han humpede småbrokkende ned ad trapperne til min klinik med en krykke under hver arm. Smerter i knæene.
“Kan du fixe det?”, spurgte han. “Jeg har prøvet alt, og nu gider lægen ikke at høre mere på mig. Han skriver bare noget stærkere smertestillede ud”.
 
Jeg forklarede Donald, at jeg ikke fixer nogen.
“Din krop kan fixe sig selv. Det gør den 24/7/365 fra undfangelsen til du dør. Nogle gange har kroppen bare lidt svært ved det”, forklarede jeg. ” Når du skærer dig i fingeren, fortæller du så kroppen, hvordan den skal fixe det?, spurgte jeg. Og sådan fortsatte vi, indtil jeg kunne se AHA-oplevelsen i hans øjne. “Noget stresser din krop, og nu vil jeg finde ud af, hvad det er”.
Først i BodyTalk-sessionen kom væskebalancen op, og her sad jeg overfor et menneske, der ikke så meget som forsøgte at bilde mig ind, at han drak rigeligt med vand. “Jeg har ikke drukket vand, siden jeg var barn. Det smagte så grimt”, sagde han stædigt. Viljestærk, tænkte jeg.
Her var der altså ikke nok væske, som cellerne kunne tage næring fra, og efter mange års kamp mod væskemangel var kroppen begyndt at ‘råbe højt’. Nyrerne var ved at lukke ned pga. den alvorlige dehydrering, og idet knæ er afhængige af nyreenergien – og iøvrigt repræsenterer viljestyrke, så var de tydeligt påvirkede af sagen med voldsomme smerter til følge.
 
Som BodyTalker ordinerer jeg ikke hverken medicin, særlig kost eller drikkevand, men her var det så tydeligt, at Donald selv kunne bringes i kontrol over sin fremtid, så: “Drik almindeligt, rent vand nu og resten af dit liv!”
 
Det tog tid for Donald at lære at drikke vand, men da han igen besøgte sin niece her på kysten fire måneder senere, fortalte han mig stolt, at han nu drak to liter vand om dagen. Han gik uden at holde i gelænderet ned ad min trappe, og for ligesom at understrege, hvor godt han havde det, sprang han op ad den igen to trin ad gangen.
 
Der var mange andre emner i Donalds BodyTalk-session, som havde betydning for hans liv og helbred. Bl.a. en masse ubehandlede følelser omkring det, at han troede, at lægen havde givet op, at han ikke længere var besværet værd. Den slags sætter sig dybt indeni, indtil det sættes fri, som det skete i denne session. Også hans helt almindeligt menneskelige behov for anerkendelse kom op. Han havde i lang tid ikke formået at være familiens glade midtpunkt. I afmagt begyndte han at blive tvær, og startede derved en nedadgående spiral.
Heldigvis fik Donald mere ud af sessionen end forståelsen for vandets betydning i kroppen, han blev også en glad mand igen. Det er nu halvandet år siden, jeg så Donald sidst, men hans niece forvisser mig om, at han har det strålende. “Jeg tror, han er forelsket. Han har slet ikke tid til at komme til Spanien mere”, siger hun.
 
Vil du bestille tid til en session eller have mere information, er du velkommen til at ringe til mig på tel. 0034 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.ladanesa.com. Skriv BodyTalk i søgefeltet og du kan vælge imellem BodyTalk-artikler om alt lige fra vinterdepressioner, udbrændthed og stress til migræne, fibromyalgi, kræft, diabetes og angst.
 
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.