Det danske magasin i Spanien
Tilbage til Tom Hanks, som i flg. tabloidpressen har valgt at behandle sin type 2-diabetes med insulinindsprøjtninger, og dermed fremtvinge et fald i blodsukkeret. Der er bare det ved det, at han ikke kun springer over, hvor gærdet er lavest og symptombehandler frem for at at finde frem til årsagen, men også gør det umuligt at kurere sukkersygen. I min optik er diabetes nemlig ikke en kronisk tilstand. Det er ikke diagnose – punktum! Men diagnose – prik, prik, prik.
Yderligere tyder noget på, at risikoen for at udvikle en række følgesygdomme sandsynligvis ikke skyldes selve sukkersygen, men derimod behandlingen.
En ubalance i samarbejdet mellem leveren og bugspytkirtlen kan dukke op i en BodyTalk-session: Kroppen omdanner kulhydrater til glykogen, og oplagrer det i lever og muskler, indtil der bliver brug for det. Når kroppen har behov for energi, omdannes glykogenet til glukose, som cellerne bruger til at producere energi af. Bugspytkirtlen bidrager bl.a. til processen ved at producere insulin, som transporterer netop glukosen ind i cellerne. Kroppen er altså så sindrigt indrettet, at den ved, hvornår der skal bruges energi – og også hvordan man laver energien og får den dirigeret det rigtige sted hen.
Men man kan ‘snyde’ og gøre denne funktion overflødig – på den korte bane. For ved at indtage det vi kalder for hurtige kulhydrater som fx raffineret sukker, cola, Bimbo-brød, pasta og kager, sendes sukker og stivelse fra disse fødevarer direkte ud i blodet. Nu stiger blodsukkeret på snyde-måden, og det skaber i sagens natur en ubalance i kroppens naturlige funktion. Der er nemlig stor forskel på den værdifulde glukose og det ubrugelige sukker, som cellerne ikke bryder sig om. For at undgå at få det indenbords sætter cellerne barrikader op, der ignorerer insulinet – desværre også når det forsøger at transportere den gode glukose ind. Resultatet er, at bugspytkirtlen knokler derudaf for at producere mere insulin, hvilket bare få cellerne til at opbygge endnu flere barrikader. Blodsukkeret stiger og stiger, og så har vi insulinresistensen, hvilket udover type 2-diabetes kan medføre en lang række komplikationer i kroppen. Bugspytkirtlen pumper insulin ud, leveren omdanner noget af det overskydende sukker til fedt, og urinvejssystemet kommer på overarbejde for at skaffe sig af med resten af sukkeret. Cellerne mangler energi, binyrerne reagerer ved at pumpe stresshormoner rundt i blodet… Det er ikke svært at få øje på dominomeffekten, vel?
Alligevel påstår nogle hårdnakket, at de aldrig indtager sukker, spaghetti eller cola. Kroppen fortæller imidlertid en anden historie.
Du er velkommen til at kontakte mig for mere information om BodyTalk på tel. 607 62 91 06.
Du kan læse alle mine artikler om BodyTalk på www.ladanesa.com – skriv BodyTalk i søgefeltet, og du vil finde artiklerne:
Jan. 2013: BodyTalk
– hjælper kroppen til selv at behandle og forebygge menneskets skavanker
Jan. 2013: Min vej til BodyTalk og kvanteteori
Feb. 2013: Bodytalk
– om Vilje, stress og smøger
Marts 2013: BodyTalk
– om kroppens kemi (virus, bakterier, svamp, parasitter og toksiner)
April 2013: BodyTalk
– om kroppens kemi (allergier og intolerancer)
Maj 2013: Bodytalk
– om livet, når det gør ondt
Juni 2013: Bodytalk
– om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 1
Juli 2013: Bodytalk
– om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 2
August 2013: Bodytalk
– om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 3
September 2013: Bodytalk
– om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 4
Oktober 2013: Bodytalk
– om kroppens reaktion på sundhedsflip og kostfanatisme
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.